به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ سلسه مباحث معرفت، روز دوشنبه 14 اسفند 96، با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمزه؛ رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر بصیری؛ معاون امور فرهنگی و اجتماعی، دکترابراهیمی؛ مدیرکل حوزه ریاست وروابط عمومی و دکتر حسین خانی؛ سرپرست روابط عمومی و جمعی از استادان، کارکنان و دانشجویان در تالار وحدت دانشگاه برگزار شد.
جلسه با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد.
موضوع بحث سلسله مباحث معرفت، در ترم جاری، نور است.
حجت الاسلام والمسلمین سعادت فر، در رابطه با ظلمت اینگونه صحبت های خود را آغاز کرد که، انسان در بدو تولد در ظلمت نادانی قرار دارد و خداوند تکوینا وتشریعا او را به سمت نور و دانایی هدایت می کند.
وی در ادامه گفت: خداوند فرمود انسان در زمان تولد هیچ نمی داند و او ست که انسان را از ظلمت به نور هدایت می کند. یکی از عواملی که انسان را به حقیقت علم- که نور است-می رساند، تقواست.
یکی از موارد ظلمت، جهل و نادانی است که می تواند انسان را از نور به ظلمت بکشاند. هرچه از خداست و هر آنچه را که خداوند تعلیم فرموده است نور و روشنایی است و هر آنچه که نشود آنرا به خدا نسبت داد ظلمت است.
گناه و شرک ظلمت است به این دلیل که هیچ نسبتی با حضرت حق ندارند.
فطرت نور است، انسان نور فطرت را دارد ولی بعضی اوقات انسان با گناهان این نور فطرت را می پوشاند.
روایت است که انسان که نماز می خواند این نماز خواندن خود نور است ولی اگر در نماز حضور قلب نباشد و فقط برای رفع تکلیف باشد، به همان میزان نورانیت نماز کاسته می شود.
ظلمت نقطه مقابل نور است، همانطور که در این آیه به این موضوع اشاره شده است : الله نور السماوات و الارض.
گاهی ظلمت اینقدر دایره اش وسیع است که می تواند کل نور را بپوشاند مثل ظلمت کفر و شرک.
سه عامل که انسان را از نور به سمت ظلمت می کشاند: خطا ها، گناهان و غفلت هستند.
در ذنوب تعمد وجود دارد و غفلت نقطه مقابل توجه است به همین دلیل است که باعث می شود، انسان به از نور به سمت ظلمت خارج شود.
سرمایه ای که می تواند انسان را به اوج کمال برساند همراهی ذات حق با انسان است.
نتیجه اینکه خداوند سلوک اختیاری و سرمایه را به ما داده که بتوانیم راه کمال و وصول به حقیقت نور را بپیماییم.
|