به گزارش روابط عمومی در مراسمی که امروز سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷ با حضور مهندس جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر فتوحی رئیس دانشگاه و جمعی از مدیران، اساتید و پژوهشگران در سالن جابربن حیان برگزار گردید از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی شریف تقدیر شد.
دکتر فتوحی رئیس دانشگاه در این مراسم ضمن تبریک هفته ی پژوهش گفت: در دانشگاه صنعتی شریف، شورای راهبردی و برنامهریزی ایجاد شده است و سرآمدی آموزش، سرآمدی پژوهش و فناوری و سرآمدی در اثربخشی اجتماعی سه راهبرد اساسی این شورا برای حرکت دانشگاه صنعتی شریف به سوی آینده قرار داده است.
رئیس دانشگاه گفت: استقلال نسبی مالی دانشگاه و ثمربخشی و اثربخشی اجتماعی آن از اهداف ایجاد این شوراست و هدف ما جذب بهترین اساتید و دانشجویان برای تربیت نیروی انسانی خلاق و کارآمد است .
وی اضافه کرد: تعداد ۳ هزار و ۸۸۰ نفر متقاضی هیئت علمی دانشگاه بودند که از این تعداد ۷۹ نفر پذیرفته شدند. از اساتید پذیرفتهشده تعداد ۶۴ درصد فارغالتحصیل خارج از کشور، ۹ درصد در دیگر دانشگاهها و ۲۷ درصد دانش آموخته ی دانشگاه صنعتی شریف هستند.
دکتر فتوحی تصریح کرد: بهروزرسانی و بازنگری دروس نیز در برنامهها قرار دارد و تلاش ما بر این است که بهترین دانشجویان را پذیرش کنیم گرچه در مورد نحوه پذیرش دانشجوی دکترا انتقاد داریم و معتقدیم کنکور راه پذیرش دانشجوی دکتری نیست و باید از طریق فعالیتهای علمی مورد ارزیابی قرار گیرند.
وی گفت: در المپیاد دانشجویی کشور دانشگاه شریف با ۱۴ مدال رتبه اول را کسب کرد و این در حالی است که این دانشگاه همه رشتهها را نداشته و در همه رشتههای المپیاد شرکت نکرده است.
رئیس دانشگاه اظهار کرد: تلاش میکنیم علاوه بر فعالیت در مرز دانش، فعالیتهایی در حوزه پژوهش و در راستای نیاز علمی و صنعتی داشته باشیم و این دانشگاه در پژوهش، ارتباط با صنعت، کارآفرینی و پارک علم و فناوری تمرکز دارد.
وی در ادامه افزود: در حوزه پژوهش به دنبال فعالیتهای کیفی هستیم و امسال سه مقاله در مجلات معتبر نیچر و ساینس منتشر شد. ما در چند سال اخیر به دنبال رشد کمی نبودیم ولی رشد کیفی خوبی داشتهایم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: در خصوص استخدام پژوهشگران پسادکترا، دانشگاه شریف رتبه اول را در بهکارگیری این افراد داشته است.کتاب اخلاق و پژوهش چاپشده و برنامه ساماندهی پژوهشکدهها در جهت تقویت آنها برای تحقق اهداف دانشگاه را در دستور کار داریم.
دکتر فتوحی تاکید کرد: در حوزه ارتباط با صنعت، دانشگاه تلاش کرده تا آرزوی دیرینه این ارتباط محقق شود و در بین اساتید دانشگاه شریف تقریباً ۳۰ درصد درگیر پروژههای ارتباط با صنعت هستند که باید این آمار افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: تاسیس دفتر پتنت، موسسه نوآوری و فناوری دانشگاه شریف و تشکیل صندوق مشترک برای ارتباط با صنعت از دیگر اقدامات دانشگاه است. همچنین، پارک علم و فناوری دانشگاه سال گذشته افتتاح شد و ۴۵۰ شرکت دانشبنیان در اطراف آن شکلگرفته است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پایان خاطرنشان کرد: استقلال مالی نسبی دانشگاه از برنامههایی است که نیاز به یک مدل مالی دارد و در معاونت پژوهشی دانشگاه شریف دنبال میشود.
در ادامه ی این مراسم مهندس جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات گفت: امروز دانشگاه محل اصلی حل مسائل کشور است و تاکنون دانشگاهیان خود را پیشگام این امر نشان دادند.
مهندس جهانگرد یادآور شد: اگر توییتر آزاد بشود و دیگر فیلتر نباشد فقط یک بحث سیاسی است درحالیکه میتوان از ظرفیتهای فضای مجازی استفاده کرد و این کار به دست دانشگاهیان امکانپذیر است لذا باید دانشگاه در چنین مواردی موضعگیری کند.
وی تاکید کرد: سکوت دانشگاه تصمیمات اشتباه را درست نمیکند. امیدوارم از برکت دانشگاهیان در خصوص معیشت و زندگی و اقتصاد مردم تاثیرات مطلوب را ببینیم.
دکتر موحدی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز در ادامه ی این مراسم به ارایه گزارشی از عملکرد حوزه ی پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف پرداخت.
معاون پژوهشی دانشگاه گفت: حمایت از توسعه پژوهش و سوق دادن دانشگاه بهسمت دانشگاه نسل سه و چهار از برنامههای اصلی دانشگاه صنعتی شریف است و از حدود ۶ سال پیش برنامه جامع زنجیرهای از فعالیتها برای تحقق این مهم انجام میشود. توجه به آموزش، توسعه فناوری و محصول، کاربردیسازی از برنامههای ماست.
وی افزود: در حوزه عملکرد پژوهشی روند روبهافزایشی از لحاظ تعداد مقالات و ارجاعات داشتهایم و با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق حمایت از پژوهشگران میتوانیم فعالیتهای پژوهشی را بیشتر کنیم. همچنین تعداد زیادی دانشجوی پسادکتری در این دانشگاه حضور دارند.
معاون پژوهشی دانشگاه افزود: وجود مشکلات اقتصادی و مشکلاتی که بنگاههای اقتصادی با آن دستوپنجه نرم میکنند این دانشگاه ارتباط خوبی را صنعت داشته و ۵۳ واحد خدمات فناوری در مجتمع فناوری شریف مشغول به فعالیت هستند و ۵۲ درصد از کارکنان مجتمع ارتباط مناسبی با صنعت دارند که در مجموع فعالیتهای این مجتمع موجب اشتغال ۵۳۸ نفر شده است.
وی درخصوص ثبت اختراعات و ثبت مالکیت فکری در دانشگاه صنعتی شریف توضیح داد: در این حوزه توانستهایم پنج اختراع را بهثبت خارجی برسانیم و آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گردش مالی دو میلیارد تومانی در سال دارد. در حوزه توسعه فناوری نیز ۱۴ طرح سرمایهگذاری شد و برنامههایی نظیر جشنواره کسبوکار شریف، ارائه آموزش کارآفرینی، رویداد مسیر آینده من، برنامه مناظره، باشگاه کارآفرینی و انتشار نشریات را در ۱۵ استان انجام دادهایم.
موحدی تاکید کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف حدود سه سال است که بهطورجدی فعالیت خود را آغاز کرده و تفاهمنامه همکاری با شهرداری و بخشهای خصوصی دارد. همچنین ناحیه نوآوری شریف را تعریف کردیم که به قطب فناوری کشور تبدیل شود و ۴۵۰ شرکت در این ناحیه مستقر هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ۴۵ مجموعه در مرکز رشد دانشگاه نیز فعالیت میکنند و از رویکردهای آینده دانشگاه میتوان به تاکید بر کیفیسازی خروجیها، تمرکز بر پژوهش و تاسیس موسسه نوآوری و فناوری شریف اشاره کرد.
در این مراسم پژوهشگران برتر، مراکز رشد و آزمایشگاههای پژوهشی برگزیده در چندین حوزه معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند. شایان ذکر است در این مراسم از کتاب "اخلاق در پژوهش" که توسط مدیریت امور پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف تالیف گردیده رونمایی شد.