در دوره بالندگی کارشناسان تربیت بدنی کارگاه آموزشی "نقش دانشگاه در توسعه سلامتی از طریق فعالیت های ورزشی" توسط دکتر روحی مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه، تشکیل گردید. در ابتدای این کارگاه ضمن اشاره به عدم فعالیت جسمانی بعنوان چهارمین ریسک فاکتور از عوامل مرگ و میر در جهان و مرگ ۶/۱ میلیون نفر در سال بدلیل فقر حرکتی به اهمیت نقش فعالیت های ورزشی در جلوگیری از این مشکل جهانی اشاره نمود. وی اظهار داشت: با توجه به آمار ارائه شده میانگین جهانی ۵-۴ ساعت اوقات فراغت روزانه افراد گزارش شده است. کشورهای مختلف بخصوص اروپا تمام تلاش خود را به انجام فعالیت های ورزشی در اوقات فراغت که منجر به کاهش هزینه های پزشکی گشته، معطوف داشته اند و متاسفانه در ایران سهم ورزش در اوقات فراغت بسیار ناچیز می باشد. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مسئولیت آموزش و فرهنگ سازی در ورزش و سلامت عمومی به عهده نهادهای آموزشی می باشد بنابراین دانشجویان دانشگاه فرهنگیان که معلمین آینده ما هستند بایستی از دو جهت در زمینه فعالیت های ورزشی تقویت شوند یکی برای سلامتی و نشاط و شادابی خودشان در طول تحصیل و دوم فرهنگ سازی در ورزش از طریق آموزش و توجه به انجام فعالیت های ورزشی دانش آموزان در مدرسه می باشد.
دکتر روحی در این کارگاه به فعالیتهای جنبش ورزش همگانی در عرصه جهانی اشاره کرد و در این رابطه به نقش وجودی سلامت انسان اشاره نمود. وی انسان را موجودی چند بعدی ذکر کرد و به اهمیت پرورش ابعاد مختلف جسمی، روانی، عاطفی، اجتماعی و معنوی اشاره نمود. وی برتغییر شیوه زندگی دانشجویان به ویژه در خوابگاهها تاکید نموده و در این رابطه بر تولید بروشورها، فیلم های آموزشی، فعالیتهای ورزشی اشاره نموده و گفت: با این روش ها می توان به افزایش کیفیت زندگی دانشجویان کمک نمود. این مقام مسئول در راستای اهداف ذکر شده برگزاری جشنواره های ورزشی دانشجویی در دو مرحله استانی و کشوری را اعلام نموده و از همکاران حوزه دانشجویی خواستند در روند اطلاع رسانی این جشنواره ها کمک نمایند تا از این طریق ضمن مشارکت دانشجویان محیطی با نشاط را برای آنان فراهم نماییم.
در ادامه این کارگاه دکتر روحی به انجمن های ورزش خوابگاهی و اهمیت تشکیل شورای انجمن های ورزش خوابگاهی استان به منظور هماهنگ نمودن فعالیت های ورزشی دانشجو معلمان در پردیس ها و مراکز آموزشی پرداخت. وبی استفاده از دانشجویان به عنوان داوطلبین در برنامه ریزی و اجرای فعالیت های ورزشی با همکاری کارشناسان تربیت بدنی و دانشجویی را عامل مهمی در ایجاد محیط شاد و پویا در سطح پردیس ها و خوابگاههای دانشجویی برشمرد. وی خبر داد: در نظر داریم در آینده ای نزدیک گردهمایی نمایندگان انجمن های ورزشی و آموزش این دانشجویان در خصوص ورزش خوابگاهی و برنامه ریزی و فعال کردن رشته های ورزشی قهرمانی و همگانی در ۹۸ پردیس و مرکز آموزشی را برگزار نماییم.
مدیر کل تربیت بدنی در ادامه کارگاه به جهت برنامه ریزی فعالیت ها و نیاز به آمار و اطلاعات از فضا ها و اماکن ورزشی به طراحی فرمهای فضاهای ورزشی طراحی شده اشاره کرده و از همکاران خواستند که این فرم ها را مطابق دستورالعمل داده شده در پورتال تربیت بدنی بارگذاری نمایند.
همچنین در ادمه کارگاه پیشگیری از آسیب های ورزشی توسط دکتر شهیدی عضو هیئت علمی دانشگاه برگزار گردید. در ابتدای این جلسه دکتر شهیدی ضمن تعریف آسیب ورزشی به تعاریف در این حوزه پرداخت و تصریح کرد: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان امانت ما هستند که برای سلامت جسمی آنان باید فکری کرد وی در ادامه به مدل پژوهشی پیشگیری از آسیب روانی وان میشلن اشاره نمود و گامهای اجرایی این فرآیند را تشریح کرد. شهیدی ضمن اشاره به پیشگیری از عوامل خطرساز به مکانیسم آسیب ها اشاره نمود. وی عوامل خطرساز را به دو صورت داخلی و خارجی عنوان کرد و در پایان این جلسه به جمع بندی آسیب های ورزشی پرداخت و اظهار نمود: حضور و لذت بردن دانشجویان در محیط های ورزشی لازم و ضروری است که مهم است نکات پیشگیری از جسمی را جدی بگیرند. وی افزود: امروزه آسیب ها و ابزارهای بسیاری برای بررسی جسمانی دانشجویان داریم که می توان برای تشخیص دانشجویان آسیب دیده استفاده نماییم و دانشجویان در معرض آسیب را شناسایی کنیم و از آسیب جدی آنان جلوگیری نماییم. پایان بخش این کارگاه پرسش و پاسخ متخصصین این حوزه و حاضران در دوره بالندگی بود.
سومین کارگاه آموزشی کارشناسان تربیت بدنی، توسط دکتر نصرآبادی مدیرکل حقوقی دانشگاه و متخصص حقوق ورزشی برگزار گردید. وی در ابتدای این کارگاه ضمن اشاره به تعریف و تاریخچه حقوق ورزشی به بیان مطالبی در حوزه حوادث ورزشی پرداخت. وی اظهار داشت در سال ۱۳۵۲ قانون حوادث ورزشی در ایران راه اندازی شد و درسال ۱۳۶۱ این قانون با وظایف شرعی و قانون اساسی مقایسه و تدوین گردید. نصرآبادی در ادامه به نظریه های ورزشی اشاره کرد و در این رابطه مطالبی را عنوان نمود. وی اظهار داشت ورزشکاران می بایست در پذیرش خطرات ورزش مورد علاقه خود آشنا باشند و آن را بپذیرند. وی در ادامه به مسئولیت مدنی ورزشکاران اشاره کرد و حقوق ورزشکاران داوران و مسئولین باشگاه های ورزشی را یادآور شده و به مرور برخی از بندهای قانونی در حوزه حقوق ورزشی پرداخت. وی درباره صلاحیت کارشناسان، مربیان ، داوران ورزشی گفت به کارگیری افراد فاقد صلاحیت، خود یک بی احتیاطی و بی مبالاتی است که در صورت بروز حادثه مسئولین موظف به جبران خسارت و پیامدهای آن خواهند بود. نصر آبادی در پایان این کارگاه ضمن جمع بندی مطالب گفته شده به دقت نظر در امر حقوق ورزشی اشاره نمود. پرسش و پاسخ پایان بخش این کارگاه بود.