معاون بهداشتی دانشگاه در جلسه تخصصی خود با گروه سلامت دهان ودندان دو پیشنهاد ویژه برای کاهش هزینه های دندان پزشکی اقشار کم درآمد و آسیب پذیر ارائه کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه، در ابتدای جلسه دکتر صدیقی رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی شرح وظایف این گروه را به تفصیل عنوان نمود و آمار عملکرد خود را گزارش کرد.
طبق گزارش دکتر صدیقی الویت ارائه خدمات این واحد افراد به کودکان زیر ۱۴ سال، مادران باردار و مادران شیرده می باشد و هدف کلی آن ارتقاء سلامت دهان و دندان از طیق آموزش ،پیشگیری و درمان است.
دکتر صدیقی در ادامه جلسه بیان کرد که از سال ۹۴ و با شروع طرح تحول سلامت در حوزه دهان و دندان، خدمات در دو سطح و برای دو قشر روستایی و عشایری و همچنین شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر ارائه می شود که خدمات سطح یک شامل آموزش، معاینه، انجام وارنیش فلوراید و توزیع مسواک انگشتی در خانه های بهداشت می باشد و خدمات سطح دو شامل پیشگیری ثانویه، فلوراید تراپی، فیشورسیلانت، ترمیم دندان های شیری، جرم گیری، درمان پالپ زنده و کشیدن دندان هایی که قابلیت نگه داری ندارند توسط همکاران دندان پزشک ارائه میشود.
وی کارهای انجام شده توسط این گروه را از سال ۹۴ تا کنون به این شکل گزارش نمود که برای دانش آموزان، معاینه سلامت دهان و دندان صورت گرفته است همچنین برای دانش آموزان دوره ابتدایی در دو نوبت کار وارنیش انجام شده و ۲۷ هزار بسته تشویقی بین آنان توزیع و بیش از ۶۰ هزار مسواک انگشتی برای کودکان زیر سال ۳ سال توزیع شده است.
دکتر صدیقی همچنین به راه اندازی مراکز معین در ۸ شهرستان، راه اندازی شیفت عصر در ۳ شهرستان، استفاده از۳۰ کاردان سلامت دهان ودندان، قرار داد با دندان پزشکان خصوصی ۳ مورد، اجرای پیمایش کشوری در راستای تحول سلامت دهلان ودندان در اسفند ۹۵ اشاره کرد و در ادامه خرید تجهیزات و وسایل را شامل یونیت سیار ۲۱ عدد، یونیت ثابت ۴۸ عدد، تبلت ۱۱۵ عدد و سیم کارت ۹۵ عدد برای همکاران به منظور ثبت اطلاعات ، اتوکلاو ۵۳ عدد، باز سازی واحد دندان پزشکی مراکز و نصب یونیت جدید در مراکز را برشمرد و از تجهیز و بازسازی ساختمان دندان پزشکی مراکزمعین شماره دو نهاوند ،شماره یک فامنین،شماره دو اسد آباد و مرکز شهدا همدان خبر داد.
وی گزارش خود برنامه های جاری این گروه را وارنیش فلوراید تراپی دانش آموزان ابتدایی دوره چهارم مرحله هفتم برای ۱۴۵ هزار دانش آموز شهری و روستایی، وارنیش فلوراید تراپی ۷۶۸۶۸ کودک سه تا ۵ ساله دو نوبت در سال، ارائه مسواک انگشتی به ۸۶۱۰۹ کودک زیر دو سال در سه نوبت (۶،۱۲،۱۸ ماهگی)، دهان عاری از پوسیدگی در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی، ثبت خدمات ارائه شده درسامانه سیب، ارائه خدمات ترمیم ، فیشور سیلانت، پالپوتومی، جرم گیری و بروساژ، خارج کردن دندان غیر قابل نگهداری توسط دندان پزشکان و بهداشت کاران دهان ودندان اعلام کرد.
دکتر حیدریمقدم در ادامه جلسه و با توجه به گزارش ارائه شده گفت: با توجه به اینکه هزینههای دریافت خدمات دندان پزشکی گران است و اقشار کم درآمد توان پرداخت این هزینهها را ندارند پیشنهادهایی را مبنی بر واگذاری واحدهای دندانپزشکی دولتی در شیفت عصر به دندان پزشکان ارائه کرد به نحوی که تمام خدمات و امکانات از طریق دانشگاه در اختیار دندان پزشکان قرار گیرد و در عوض دندان پزشکان هم با تعرفه دولتی به مردم، خصوصا اقشار آسیب پذیر خدمات ارائه نمایند.
پیشنهاد دوم وی استفاده از ظرفیت و پتانسیل دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشکده دندان پزشکی برای آموزش سلامت دهان و دندان و در نتیجه کاهش شاخص DMFT در عموم مردم بود که دکتر صدیقی مسئول پیگیری و انجام این کارها شد.