رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در این مراسم، با ابراز خرسندی از میزبانی این نشست هماندیشی با موضوع مهم آب در این دانشگاه، گفت: آب موضوعی است که علاوه بر متخصصان، مردم عادی نیز با مشکلات و معضلات آن کاملاً آشنا هستند و یکی از اولویتهای جدی کشوربه شمار می رود.
دکتر سیدمحمود مدرس هاشمی، با اشاره به قرار گرفتن کشور ایران در یک منطقه خشک و نیمهخشک، ادامه داد: از هزاران سال پیش تاکنون موضوع آب بسیار برای ما ارزشمند بوده و در فرهنگ ملی و دینی ما از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی با تاکید بر نقش قنوات به عنوان یکی از محورهای توسعه کشاورزی در ایران، افزود: در کشور ما قنات هایی وجود دارد که با عمق بیش از ۳۰۰ متر از هزاران سال پیش تاکنون قابل استفاده است و این نشان دهنده توجه نیاکان ما به بهرهبرداری بهینه از آب می باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، افزایش جمعیت، نیاز روزافزون به استفاده از آب، ایجاد صنایع آب بر و مدرنیته را موجب جدیتر و حادتر مشکلات در حوزه آب دانست و تصریح کرد: خشکسالیهای اخیر در فلات مرکزی ایران، برداشت های بی حساب و بارگذاری بیش از توان اکولوژیکی، باعث بروز مشکلاتی در استفاده از آب زایندهرود شده است.
مدرس هاشمی، با اشاره به این موضوع که ما امروز در استفاده از آب و تامین آب با کمیت و کیفیت لازم دچار مشکل هستیم، تاکید کرد: باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که ما امانتدار این امانت بزرگ برای نسلهای آینده نیز هستیم و این کار را در مدیریت منابع آب بسیار دشوارتر و پیچیدهتر میکند.
وی تنها راهحل این مشکل را مدیریت یکپارچه، جامعنگر و علمی به موضوع آب زایندهرود عنوان کرد و افزود: خوشبختانه در پروژهای که از سالهای گذشته با همکاری محققان ایرانی و آلمانی انجام شده، مدیریت یکپارچه حوزه آبریز زایندهرود به طور درست و صحیح مدنظر این پروژه قرار گرفته است.
رییس هیات آلمانی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود نیز در این آئین با تاکید بر ورود سیاستگذاران به موضوع زاینده رود، گفت: در طول هشت سال گذشته بر روی سه حوزه آشنایی با بستر رودخانه، جمع آوری اطلاعات و گردآوری ایده ها و تفکرات با کارشنان ایرانی کار کردیم.
دکتر شهروز مهاجری با ابراز خرسندی از اعتماد دو جانبه متخصصان ایرانی و آلمانی، گفت: مرزهای موجود بین کشورها در این پروژه مطرح نیست و به عنوان تیم آلمانی به دنبال منافع شخصی در این طرح نیستیم، چرا که این پروژه متعلق به رودخانه زاینده رود است.
وی با اشاره به ورود ابزارآلات و استراتژی های مجموعه در این طرح، افزود: زمانی که با این ایده پروژه را آغاز کردم قول دادم، مدلی بیطرف را پیاده سازی و از تیم خلاق آلمانی برای پیشبرد این طرح استفاده نمایم
.
رییس هیات آلمانی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود، توسعه یکپارچه در حوزه اقتصادی، منابع مرتبط و زمین های کشاورزی حاشیه زاینده رود را از جمله اهداف این طرح برشمرد و گفت: حوزه اقتصادی، زیست محیطی، رفاه و تعامل و نیز در نظر گرفتن اکوسیستم ها از دیگر موضوعات مورد بحث این طرح است
.
مهاجری با اشاره به طراحی ابزارآلاتی در چارچوب این پروژه با متخصصان ایرانی در اصفهان و چهارمحال و بختیاری، افزود: در ارتباط با مانیتورینگ کیفیت آب در زاینده رود تحقیقاتی انجام شده تا طرح یکپارچه منابع زاینده رود به ثمر بنشیند.
وی مشارکت و در نظر گرفتن ظرفیت ها و همکاری را لازمه حل معضلات آبی عنوان کرد و تصریح کرد: استفاده از فناوری های نوین آلمان و آزمایش آن ها در ایران و آماده سازی نیروها با استفاده از موقعیت های دستگاه ها در دستور کار قرار دارد.
مهاجری، طرح بازسازی کانال های فاضلاب اصفهان را یکی از پروژه های پایلوت بیان کرد و افزود: تلاش می کنیم تا با انتقال سنسورهای حساس و فناوری جدید، فرآیندها را بهینه سازی و در بهره برداری از انرژی صرفه جویی کنیم
.
پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود توسط محققان آلمانی، با حمایت وزارت علوم آلمان و وزارت نیرو ایران و با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان و مشارکت شرکت آب منطقه ای اصفهان طی ۸ سال به انجام رسیده و اینک فاز دوم آن به اتمام رسیده است.
گفتنی است: نشست هم اندیشی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود با همکاری پژوهشکده آب و فاضلاب دانشگاه صنعتی اصفهان و شرکت آب منطقه ای اصفهان تا فردا ۱۹ آذرماه در دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه دارد.
گزارش تلویزیونی
گزارش ویدئویی
گزارش تصویری