دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی نمیتواند برای ارتقای سلامت و شاخصها به اهداف مورد نظر برسد زیرا ۷۰ درصد مولفههای موثر بر سلامت خارج از این مجموعه است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، در سالهای اخیر اجتماعی کردن سلامت یکی از برنامههای اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده است و در این راستا دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بو یراحمد سعی کرده از قطار وزارتخانه عقب نیفتد.
دانشگاه علوم پزشکی استان در سالهای اخیر برای اینکه تمامی آحاد جامعه و نهادهای دولتی و غیردولتی را درگیر موضوع سلامت کند از هیچ کوششی دریغ نکرده و این مهم را به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار داده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اجتماعی کردن سلامت را یک استراتژی برای تحقق شعار همگانی سلامت دانست و گفت: پوشش همگانی و دسترسی تمام مردم به خدمات سلامت فقط بر عهده وزارت بهداشت نیست.
دکتر اورنگ ایلامی از راه اندازی مجمع خانه مشارکت مردم در سلامت در تمامی شهرستانها خبر داد و افزود: راه اندازی کانونهای سلامت محلات در شهرستانها و روستاها، استفاده سازمانهای مردم نهاد مرتبط با سلامت برای تامین سلامت مردم استان از جمله جراحان و متخصصان موسسه مرهم در گچساران و موسسه محکم در یاسوج از جمله اقدامات انجام شده در راستای اجتماعی کردن سلامت است.
وی با اشاره به هماهنگیهای انجام شده با مجمع خیرین سلامت برای ساخت مراکز درمانی و موسسه نور برای درمان بیماران سرطانی ادامه داد: سند اجتماعی شدن سلامت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با هدف بررسی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت تدوین شده و باید مورد تایید نهایی وزارت بهداشت قرار بگیرد.
دکتر ایلامی با اشاره به استفاده از تیم دندانپزشکی سیار برای درمان در روستاهای استان، بیان کرد: هدفمندتر شدن و تقویت شورای سلامت و امنیت غذایی در استان و تمام شهرستانها در این راستا اجرایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: ساخت مراکز درمانی و بهداشتی در استان با جذب خیرین سلامت از جمله مرکز بهداشتی منصور خانی کاکان، بوستان باشت و همراه سرای بیمارستان امام سجاد(ع) و تدارک ساخت کلینیک تخصصی بیماران خاص شهید بهشتی در یاسوج نیز برای اجتماعی کردن سلامت بوده است.
سرپرست معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، نیز افزود: پیگیری برای برگزاری مجمع استانی اجتماعی شدن سلامت، همایش خیرین سلامت ملی در تهران با همکاری شهرداری تهران در دی یا بهمن ماه امسال، ساخت سرای سازمانهای مردم نهاد و خرید اتوبوس سلامت محلات برای بویراحمد گچساران و کهگیلویه از برنامههای در دستور کار است.
کرامت اله زندی قشقایی با اشاره به اینکه مقدمات لازم از طریق استانداری و مدیریت بحران برای خرید این اتوبوسها انجام شده است، گفت: اتوبوس سلامت محلات به تمامی امکانات، پزشک و ماما مجهز بوده و به مردم خدمات لازم از جمله درمان و انجام تستهای مختلف را انجام میدهند.
وی ابراز کرد: تقویت آموزش سلامت در راستای خودمراقبتی، خانواده مراقبتی و تامین سلامت کارکنان و جامعه و همچنین نظامند و نهادینه کردن مددکاری اجتماعی از برنامههای پیش بینی شده برای آینده است.۱
انتهای پیام/