به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روزسه شنبه ۱۳ آذر ۹۷، به مناسبت هفته ملی خاک، دومین همایش استانی روز جهانی خاک با عنوان «خاک مهمترین بستر مدیریت منابع آب در جهان» به همت دانشگاه شهرکرد، اداره حفاظت محیط زیست استان، سازمان جهاد کشاورزی استان و اداره کل منابع طبیعی استان با هدف تبیین ارزش اقتصادی و اجتماعی خاک، چگونگی تولید و جلوگیری از تخریب و نابودی آن با حضوردکتر سعید کریمی رییس دانشگاه شهرکرد، دکتر نادردواتگر معاون پژوهشی موسسه تحقیقات آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، دکتر حمید رضا سلیمانی عضو شورای عالی جنگلداری، مراتع و آبخیزداری کشور، حمید نظری معاون فرهنگی امور عمرانی استانداری چهار محال و بختیاری، طهمورث الیاسی بختیاری رییس سازمان برنامه و بودجه استان، دکتر ذبیح الله غریب رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و جمعی از دانشگاهیان در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.
دکتر محمد حسن صالحی رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد گفت: خدا را سپاس می گویم که امسال دومین همایش روز جهانی خاک برگزار می شود خاک برای تامین غذا مهم است و با توجه به فشاری که بر منابع وارد می شود مشکلات زیادی از فرسایش خاک، ریزگردها، سیل، جنگل تراشی و مسائلی دیگر مثل کیفیت خاک، متوجه خاک است.
حجت الاسلام زمانی نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان در این همایش ضمن مهم خواندن خاک در چرخه زیستی گفت: در قران آیات و سوره های متفاوتی در مورد خاک داریم و خود کلمه خاک ۲۰ مرتبه در قرآن تکرار شده است.
وی با اشاره به ۴۰ سالگی پیروزی انقلاب اسلامی گفت ما جز اولین وارد کنندگان گندم بودیم و به برکت انقلاب اسلامی اکنون ۹۰ درصد تولیدات کشاورزی را خودمان تولید می کنیم که این حاصل تلاشگران عرصه کشاورزی است.
ایشان در ادامه گفت: ما باید روی روش های کشاورزی برنامه ریزی انجام دهیم و اگر بخواهیم سنتی عمل کنیم عقب می مانیم .
مجید نظری نیز در این همایش با بیان دلایل فرسایش خاک در استان، تغییر بارش از برف به باران ، وجود اراضی شیب دار و بروز خشکسالی عنوان کرد: استان چهارمحال و بختیاری یک درصد این میزان مساحت کل کشور را دارد و در سال های پر بارش به طور میانگین ۱۰ درصد آب کشور را تولید می کرد، که اکنون بسیار کمتر از گذشته شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری افزود: حفظ منابع آب و خاک از ضروریات توسعه کشاورزی است و تغییر اقلیم تهدید جدی برای خاک و ایمنی غذایی در جهان است و توجه به بحث حفظ و حراست از آب و خاک در چهارمحال و بختیاری از اولویت های مهم است.
مجید نظری در ادامه از اختصاص ۱۵ درصد اعتبارات استانی به حوزه کشاورزی در سرفصل های مختلف خبر داد و افزود: ۵۳ درصد از مجموع ۱۱۶ هزار هکتار اراضی آبی استان معادل ۶۱ هزار و ۴۰۰ هکتار به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است و چهارمحال و بختیاری پس از استان هرمزگان از نظر تجهیز اراضی به سامانه آبیاری نوین رتبه دوم را دارد.
طهمورث الیاسی نیز از جذب ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در استان خبر داد و گفت: اعتبارات در ۳ بخش طرح های بیومکانیک، مکانیک و بیولوژیکی هزینه می شود.
ذبیح الله غریب نیز گفت: ۹۰ درصد اراضی استان جزو زمین های ملی و جنگلی است. توجه به بخش خاک و آب در گسترش تولیدات سالم بخش کشاورزی نقش مهم و اساسی دارد.
گفتنی است، در این همایش یک روزه اساتید و سخنرانان به ارائه نظرات خود درباره خاک پرداختند در پایان این همایش از ۷نفر فعال و خادم حوزه خاک در استان تجلیل به عمل آمد.
|