کارگاه یک روزه آموزشی توجیهی کارشناسان مسئول تغذیه و کارشناسان ترویج جهاد کشاورزی
|
پنجشنبه، ۸ آذر ۱۳۹۷
|
کارگاه آموزشی نقش توانمند سازی زنان در تغذیه جامعه به همت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در محل سالن اجتماعات مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی با حضور کارشناسان مسئول تغذیه و کارشناسان ترویج جهاد کشاورزی شهرستان ها در خصوص بهبود تغذیه زنان روستایی و عشایر استان کردستان برگزار گردید .
آقای مهندس نگهدار مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان ضمن خیر مقدم و در خصوص وضعیت تولیدات زراعی و باغی استان گفت : استان کردستان با ۱۲۰۰۰۰۰۰هزار هکتار مزارع کشاورزی که ۸۸ درصد دیم و ۱۲ درصد آبی با کسب رتبه اول کشوری در تولید توت فرهنگی و رتبه دوم گندم به خود اختصاص دهد .
دکتر بیدار پور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه اهداف برگزاری کارگاه فوق را چنین بر شمردند: ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه با تاکید بر توانمند سازی زنان روستایی استان ، پیشگیری و کنترل انواع سوءتغذیه ( کوتاه قدی ، کم وزنی ، لاغری ، اضافه وزن و چاقی ) در گروههای سنی مختلف ، پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذیها ( آهن ، روی ، کلسیم ، ویتامین A و D ، ید) ، کاهش بار ناشی از عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیر واگیر ، ترویج فرهنگ مصرف غذاهای بومی سالم و با کیفیت تغذیه ایی ، بهبود امنیت غذا و تغذیه در سطح خانوار با تاکید بر توانمند سازی زنان و بهبود وضعیت ایمنی (سلامت ) غذا میباشد . ایشان وضعیت تغذیه خوب را به عنوان یک شاخص توسعه معرفی نمودند.