کارشناس بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه با اشاره به اینکه بخش عمدهای از مراقبتهای بیماری در منزل و در داخل کانون خانواده انجام میشود، گفت: بدون حمایت خانواده کنترل دیابت بسیار دشوار است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه، عصمت نبوی اظهار داشت: به دلیل ایینکه بیماری دیابت تغییرات زیادی را در ابعاد مختلف زندگی بیماران ایجاد می کند، بدون حمایت خانواده کنترل آن بسیار دشوار است.
کارشناس بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه افزود: استعداد ژنتیکی، اختلال سیستم ایمنی و بعضی ویروس ها و سموم از جمله علل ابتلا به بیماری دیابت نوع ۱ در میان کودکان و جوانان است.
نبوی با اشاره به هفته ملی دیابت با شعار " دیابت و خانواده"، تصریح کرد: طی سال های اخیر شیوع بیماری دیابت در جوامع مختلف، این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرد.
نبوی اذعان کرد: عدم تحرک، تغذیه نامناسب، اضافه وزن وچاقی، سابقه فامیلی و چربی و فشار خون بالا از مهمترین علل ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ است.
وی با تاکید بر این نکته که اثرات هورمونی، زمینه ژنتیکی و چاقی از دلایل ابتلا به دیابت بارداری است، افزود: ۵۰ در صد بیماران بدون علائم هستند و ممکن است گاها با عوارض خودش را نشان دهد که پرخوری، پر نوشی، پرادراری، خستگی زیاد، لاغری، تاری دید، عفونت های مکرر ، ادرار شبانه و تاخیر در بهبود زخم ها را می توان از نشانه های بیماری دیابت دانست.
نبوی در ادامه بیان داشت: تغذیه مناسب ( مصرف نمک چربی و شکر را کاهش دهند )، داشتن فعالیت بدنی مثل پیاده روی (روزی ۳۰ دقیقه ۵ بار درهفته )، کاهش اضافه وزن، کنترل چربی و فشار خون از مهمترین راههای پیشگیری از بیماری دیابت است.
کارشناس بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه در پایان تاکید کرد: از آنجایی که کنترل مناسب قند خون بیماران تحت عوامل مختلفی قرار دارد و حمایت خانواده به عنوان یکی از این منابع بیشترین تاثیر بر کنترل قند خون را دارد چرا که بخش عمده ای از مراقبت های بیماری در منزل و در داخل کانون خانواده انجام می شود لذا چون این بیماری تغییرات زیادی را در ابعاد مختلف زندگی بیماران ایجاد می کند، بدون حمایت خانواده کنترل آن بسیار دشوار است.۹-۱
انتهای پیام/