به گزارش روابط عمومی واحد تهران مرکزی به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی عصر امروز در مراسم افتتاح دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با طرح سوالی مبنی بر اینکه کشور ایران چه تعداد هنرمند نظیر استاد فرشچیان دارد؟ اظهار داشت: کشورمان در عرصه آموزش عالی باید متحول شود و این تحولات بزرگ و عمده تنها به دست مردان بزرگ رقم می خورد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان باید منشا تحول آموزش عالی در عرصه هنر شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه به عنوان نهادی برآمده از مدرنیته در سال ۱۳۱۳ وارد کشور شد، خاطرنشان کرد: دانشگاه در کنار نظام آموزشی حوزه علمیه کار خود را آغاز کرد و براساس تقسیم بندی داخلی، آموزش علوم جدید بر عهده دانشگاه و آموزش علوم دینی بر عهده حوزه علمیه قرار گرفت؛ این در حالی است که متاسفانه در کشوری که صاحب مهد و هنر بود، در آموزش عالی در عرصه هنر سبکی وجود نداشت و ظرف مناسبی برای آموزش آن ساخته نشده بود و هنر غرب را به عنوان هنر مدرن در خود جای داد و به ترویج آن پرداخت.
دکتر طهرانچی در ادامه خاطرنشان کرد: تا پیش از انقلاب اسلامی، دانشگاه بر همان ریل دانشگاه های غربی حرکت می کرد، اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به همت امام خمینی(ره) جان تازه ای گرفت و مبدا تحولات و کارخانه آدم سازی جامعه شد. مقام معظم رهبری نیز بیش از گذشته به دانشگاه ارزش نهادند و پرچمدار واقعی علم و دانش در تمامی زمینه ها شدند.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه دانشگاه با ورود به تحصیلات تکمیلی، هویتی تازه یافت و خود را باور کرد، گفت: به این باور رسیدیم که می توانیم تولید علم داشته باشیم و دانشگاه را از رفتار تبعی وارد رفتار استقلالی و خودکفایی کردیم.
وی افزود: تا به امروز فقط در عرصه پژوهش و هنر متخصص تربیت کرده ایم، اما هنر باید هویت خود را در آموزش عالی پیدا کند. در همین راستا بود که اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به این نتیجه رسیدند که باید خیمه جدیدی بنا شود و با قبول مسئولیت از سوی آقای دکتر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، شاهد برگزاری چنین آیینی هستیم.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه به دنبال احیای سنت استاد و شاگردی هستیم، تصریح کرد: شاگرد را باید به استادان سپرد و با طراحی نظام دکترای حرفه ای در عرصه هنر، مدل جدیدی از استادان برجسته هنر را تربیت کرد.
دکتر طهرانچی تاکید کرد: می خواهیم به نام و با هدایت استاد فرشچیان و حمایت همه ارکان آموزش عالی، پای در این راه بگذاریم. دانشگاه آزاد اسلامی باید در سال ۱۴۰۴ انتخاب اول داوطلبان در تمامی عرصه ها باشد و این اتفاق در گرو اقدامات جدید از جمله افتتاح دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان است.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تلاش می کنیم به هنر آنگونه که شایسته آن است، بپردازیم و کاری در شان و منزلت ملت بزرگ و هنر اسلامی ایرانی انجام دهیم، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال پیوند هنر با جامعه است و می خواهد هنرمندان و دانشجویان در بطن جامعه باشند و به دست اساتید بزرگ تربیت شوند.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی در پایان از زحمات تمامی دست اندرکاران گشایش دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان تقدیر کرد.
انتهای پیام/