دکتر مهدی ایمانی، عضو هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه که از بدو استخدام مهندسی پروتئین و آنزیم را در دانشکده و پژوهشکده زیست فناوری راه اندازی کرده است پژوهشهای خود را بر روی آنزیم اورات اکسیداز به کمک روشهای جهش زایی و تکامل هدفدار انجام میدهد. اخیراً، وی با حمایتهای معاونت پژوهش و فنآوری دانشگاه ارومیه، تولید و بهبود آنزیم پراکسیژناز قارچ کتومیوم گلوبوزوم را به کمک روش تکامل هدفدار در تیم تحقیقاتی دکتر میگل آلکالده در مرکز تحقیقات بیوکاتالیز دانشگاه اتونومیا مادرید انجام داده است.
در فناوری تکامل هدفدار، به کمک روشهای بیوشیمیایی، بیولوژی مولکولی و بیوتکنولوژی از فرایند تکامل در طبیعت به منظور خلق آنزیمهای جدید با راندمان مطلوب و مورد نظر در آزمایشگاه استفاده می شود. این فناوری در اوایل انقلاب خود می باشد و بشریت از کاربردهای آن در زمینه های مختلف از سوخت های زیستی تا ساخت داروهای جدید
بهره مند خواهد شد.
لازم به توضیح است دکتر آلکالده فارغ التحصیل تیم تحقیقاتی دکتر فرانسیس آرنولد در مرکز تحقیقات فناوری کالیفرنیا (
Caltech
) می باشد که امسال ( ۲۰۱۸) برنده جایزه نوبل شیمی گردید. آزمایشگاه بیوشیمی دانشکده دامپزشکی در حال حاضر آزمایشگاه همکار با گروه تحقیقاتی دکتر آلکالده است.
دانشگاه ارومیه اولین دانشگاه در ایران و منطقه است که صاحب این فناوری هست. این موفقیت را به تمام دانشگاهیان دانشگاه ارومیه تبریک عرض می نماییم.