معاون مرکز بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حذف بیماری مشترک بین انسان و دام به برنامه ملی نیاز دارد.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، دکتر نبوی در افتتاحیه کنگره سراسری بروسلوز در انسان و دام با مروری بر اقدامات سالهای اخیر مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در تغییر رویکرد در مقابله با بیماری بروسلوز اظهار کرد: سازمان دامپزشکی با کمبود نیرو مواجه است و دستگاههای مختلف مانند وزارت کشور، شهرداریها، نیروی انتظامی و وزارت بازرگانی و دیگر مجموعههای مرتبط برای حذف بیماری مشترک بین انسان و دام باید برنامه ملی مشابه حذف مالاریا داشته باشند.
وی با بیان اینکه در برنامهریزیهای اقتصادی و بهداشتی اولویت با بیماریهای خطرناک است، گفت: تلاش برای تبدیل مقابله با بروسلوز به برنامه ملی موضوع بسیار مهمی است.
معاون مرکز بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه کشور ما با برخورداری از نیروهایی توانمند توان مقابله با بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان را دارد، افزود: کشوری با امکانات مناسب و برخورداری از سرمایه انسانی توانمند و افراد خبره حتی با امکانات محدود میتواند شرایط سخت را با برنامهریزی مناسب پشت سر بگذارد.
وی در مورد وضعیت جهانی بروسلوز و کشورهای اطراف گفت: ابعاد پیچیده بروسلوز شامل جنبههای اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی در هم پیچیده است و علم روز برای کنترل و حذف آن کافی است و باید تجربیات جهانی بهره گرفت.
دکتر نبوی از جمله علل گسترش بیماری تب مالت را شامل نامنظم بودن پوشش واکسیناسیون علیه بیماری در دام، دفع نامناسب فضولات حیوانی، عشایرنشینی، دامپروری سنتی، عادات غذایی غیر بهداشتی دانست.
وی با مقایسه وضعیت بیماری تب مالت با میزان بروز خیلی بالا بر حسب استانها گفت: استانهای غرب کشور پر از بروسلوز هستند.
معاون مرکز بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت با ارائه توضیحاتی در مورد درصد تب مالت بر حسب منطقه جغرافیایی در کشور در سال ۱۳۹۶ یکی از مهمترین چالشها را کنترل تب مالت عنوان کرد و گفت: آموزش مداوم در دههها برای تغییر رفتار انجام شده است.
وی با مقایسه بروز بیماری تب مالت در ۱۰۰ هزار نفر در کشور از ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۵ خاطرنشان کرد که حذف بروسلوز از مالاریا مشکلتر است و کشورهایی مانند ژاپن و انگلستان به واسطه جزیرهای بودن موفق به حذف بروسلوز شدند که امید است نسل آینده کشور ما نیز به این مسئله دست یابد.