به گزارش روابط عمومی؛ در مراسمی که روز سه شنبه ۱۷مهرماه و با حضور جمعی از دانشگاهیان برگزار گردید، ضمن قدردانی از حجت الاسلام والمسلین رستمی مسئول پیشین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی شریف، حجت الاسلام طباطبایی به عنوان مسئول جدید این نهاد معرفی شد.
در این مراسم دکتر فتوحی رئیس دانشگاه ضمن اشاره به سابقه ی تاسیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گفت: این نهاد در دانشگاهها و مدیریت آن نقش مهم و جایگاه ویژه ای دارد. دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یک دانشگاه تخصصی و پیشرو در کشور دستاوردهای برجسته و منحصر به فردی در تحول آموزش، پژوهش و فناوری کشور داشته است و همچنین همواره این فرصت را داشته که بتواند از حضور روحانیون آگاه و خوش فکر در نهاد نمایندگی رهبری برخوردار باشد.
وی ضمن برشمردن برخی از سجایای اخلاقی حجت الاسلام رستمی گفت: معاضدت و همراهی در حفظ کیفیت علمی دانشگاه چه در استخدامها در هیات جذب و چه در سایر کمیسون ها، احترام به قوانین آموزشی دانشگاه در تمام موارد، حفظ جو آزاد دانشگاه در بیان عقاید و آرا در چارچوب قوانین کشور و برخورد پدرانه در مورد لغزش های احتمالی دانشجویان و کمک اخلاقی و معنوی به دانشجویان در موارد ضروری و حضورشان در جلسات شورای فرهنگی و سایر نهادهای مربوط مغتنم برای حاضرین جذاب بود.
رئیس دانشگاه ضمن تبریک به حجت الاسلام طباطبایی گفت: امیدوارم که در سمت جدید این راه پر افتخار را ادامه دهند و امید دارم که مجموعه نهاد بتواند بالنده تر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد. وی تصریح کرد؛ بدون شک تحقق برنامه های دانشگاه بدون هماهنگی تمامی بخش های مختلف و به ویژه نهاد رهبری محقق نخواهد شد و ما از نگاه جامع نهاد در پیشبرد برنامه های دانشگاه همواره استفاده خواهیم کرد.
دکتر فتوحی در ادامه صحبت های خود خاطرنشان کرد؛ دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ما در دوره هایی منشا جوشش افکار عمیق، متنوع و فعالیت های فرهنگی بود که تماما توسط خود دانشجویان انجام میشد. چنین اتفاقی قطعا در دوره ی فعلی هم با حضور مسئول جوان و اندیشمند این دفتر و همکاران ایشان دور از انتظار نیست. اما مهمترین لازمه ی آن اولا حضور مستمر و دائمی مسئول نهاد در دانشگاه و تمرکز بر فعالیت های زیر مجموعه خود و ثانیا استفاده حداکثری از ظرفیت دانشجویان و اساتید برای پیشبرد فعالیت های مذهبی در دانشگاه است.
وی یادآور شد، نهاد رهبری ظرفیت بالایی در ایجاد ارتباطات موثر و مفید با سازمان ها و نهادهای فرهنگی و مذهبی کشور دارد. به همین دلیل انتظار این است که نهاد رهبری خودش را دور از دانشگاه و مسائل آن نداند و همواره در کنار سایر بخش ها، در تلاش برای ارتقا و کاهش مشکلات دانشگاه باشد.
رئیس دانشگاه در بخش دیگری از صحبت های خود با ارتباط نهاد رهبری با دانشجویان اشاره کرد و افزود: دانشجویان دانشگاه شریف بر اساس آمار و به طور نسبی جز بهترین دانشجویان کشور از لحاظ اخلاقی و مذهبی هستند. اما در عین حال تفاوت های فکری، سیاسی و اعتقادی در دانشجویان وجود دارد و نهاد رهبری باید نقش پدری برای همه این دانشجویان داشته باشد.
دکتر فتوحی در پایان اذعان داشت؛ نکته پر اهمیت، توجه به رویکردهای عمیق، جدید و علمی برای ترویج دین در دانشگاه است. شما با نسل جوان پرسشگر روبرو هستید. جوانی که صدها شبهه در ذهنش دارد و از طرق مختلف آماج هجمه های زیادی قرار دارد. نسل جوان غیر از روحانیت و استادان پناهگاهی ندارند، باید سنگ صبور جوان باشید و درد و دل هایشان را بشنوید. وی افزود: تقاضای من پرهیز از سطحی گرایی در ترویج مسائل مذهبی و استفاده از عالمان و اساتید برجسته حوزوی و دانشگاهی در این زمینه است.
در ادامه ی این مراسم دکتر حسینی معاون فرهنگی دانشگاه طی صحبتهایی به بیان برجسته ترین ویژگی های اخلاقی حجت الاسلام رستمی پرداخت. وی سخنوری، صراحت و شفافیت را از ویژگی های ایشان دانست .
معاون فرهنگی دانشگاه تاکید کرد؛ نهاد نمایندگی رهبری یک قطعه ی متصل به دانشگاه نیست. بلکه این مرکز بخشی از دانشگاه است و در همه ی موفقیت ها و شکست ها موثر است. وی افزود: امیدوار هستیم که حجت الاسلام والمسلین طباطبایی دوره ی طولانی تری در دانشگاه صنعتی شریف حضور داشته باشند و با حضور مستمر و تمرکز بیشتر ایشان در این نهاد، شاهد پیشرفت کارها و ارتقا و رشد بیش از پیش دانشگاه صنعتی شریف باشیم.
دکتر حسینی با اشاره به شورایی بودن دانشگاه صنعتی شریف گفت: رویه دانشگاه صنعتی شریف در تصمیم گیری ها شورایی است و این رویه به پیشبرد اهداف دانشگاه کمک می کند. امیدوار هستیم تا مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز با شرح صدر با دانشجویان برخورد کند چرا که بهره مندی از نظرات مختلف در دانشگاه به کار ما ارزش داده و سبب توفیق خواهد شد.
دکتر آریا الستی عضو هیئت علمی دانشکده ی مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان نیز در بخشی از این مراسم و به نمایندگی از اعضای هیئت علمی دانشگاه صحبتهایی ارایه نمود.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مسئولین دفاتر نهاد رهبری در دانشگاهها به ماموریتهای خود واقف نیستند خاطر نشان کرد: یکی از وجوه مثبت حجتالاسلام رستمی، رئیس سابق نهاد رهبری در دانشگاه شریف اشراف کامل به ماموریت این نهاد در دانشگاه بود که همواره مسائل و موضوعات را با گشاده رویی، وقت گذاری، نشاط، صراحت لهجه و درک فضای علمی دانشگاهها برطرف مینمودند.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از سوءتفاهمهایی که همواره درخصوص نمایندگان دفتر نهاد رهبری در دانشگاهها از سوی اساتید و سایر دانشگاهیان ایجاد میشود این است که تصور میکنند این مسئولین نماینده حوزه علمیه یا روحانیون در دانشگاهها هستند. در صورتی که این افراد به عنوان نماینده رهبر انقلاب در دانشگاهها به منظور پیگیری ماموریتهای ایشان فعالیت میکنند و نهاد رهبری نماینده حوزه علمیه در این مراکز علمی به شمار نمیروند و در دانشگاهها حکمرانی نمیکنند بلکه در حکمرانیها کمک به مسئولین کمک کننده هستند.
معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان همچنین خاطر نشان کرد: نهاد رهبری در دانشگاهها در ایجاد پل محکم بین دانشگاه و ریاستهای کلان کشوری که از سوی رهبری اعلام میشود موثر هستند درواقع پلی را بین این سیاستها و جامعه علمی ایجاد میکنند. به همین دلیل دفاتر نهاد رهبری در تحقق این سیاستهای کلان علم و فناوری میتوانند تاثیرگذار باشند.
دکتر الستی توجه به کرسیهای آزاداندیشی را یکی از ویژگیهای دانشگاه اسلامی عنوان کرد و گفت: اگر ما به این نکته تاکید داریم که دانشگاه اسلامی هستیم، بنابراین باید توجه اساسی به آزاداندیشی در محیطهای علمی داشته باشیم و از این محیطها باید به درستی برای بیان نظرات و اندیشههای متفاوت استفاده شود. ما باید بتوانیم درست حرف بزنیم و درست حرف دیگران نیز نقد کنیم تا بتوانیم درنهایت به نتایج معقولی دست یابیم چراکه بیان نظرات متفاوت و آزاداندیشی باید در محیطهای عقلایی مطرح شود.
حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی نیز در ادامه ی این جلسه ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه صنعتی شریف به بیان اهداف و تشریح وظایف پانزده گانه ی مندرج در اساسنامه ی نهاد رهبری در دانشگاهها پرداخت. وی ابراز امیدواری کرد تا با همکاری دانشجویان، دانشجویان و کارکنان برنامه های خود را با رویکردی علمی پیش ببرد.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی مسئول سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی شریف و رئیس جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در سخنان خود به جایگاه ویژه ی دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و گفت: این دانشگاه کانون تجمع نخبگان جامعه است و امیدوار هستم توفیق داشته باشم که بعد از این هم ارتباط خود را با دانشگاه صنعتی شریف و اعضای آن حفظ کنم.
وی بر تربیت و پرورش خلاقیت های انسانی و بعد اخلاقی و معنوی دانشجویان تاکید کرد و افزود: توجه و تمرکز بر تربیت انسانیت و خردمندی دانشجویان بسیار حائز اهمیت است که متاسفانه تا کنون شاهد مکانیسم و دستورالعمل مدون و مشخصی در این خصوص نبوده ایم. حجت الاسلام رستمی بر نقش اساتید در پرورش دانشجویان تاکید کرد و گفت: اساتید می توانند در تربیت دانشجویان و جوانان بسیار اثرگذار باشند اما این مهم جز رسالت های اساتید تعریف نشده است.
رئیس جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه به جریانات مذهبی موجود در دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و گفت: مذهب بخشی از هویت دانشگاه صنعتی شریف است و ما همواره شاهد برگزاری مراسم و برنامه های مناسبتی و مذهبی پر شوری در این دانشگاه بوده ایم و قطعا با حضور حجت الاسلام طباطبایی و ویژگی های برجسته ی ایشان دوران خوب و پربرکتی را در این دانشگاه افتخار آفرین خواهیم داشت.
حجت الاسلام رستمی در پایان صحبتهای خود ضمن قدردانی از اعضای دانشگاه صنعتی شریف در همراهی با ایشان، ابراز امیدواری کرد تا با حضور مستمر و اثرگذار مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه، بیش از پیش شاهد رشد و ارتقای این دانشگاه در تمامی ابعاد و عرصه ها باشیم.