کنگره نوزادان ایران با محوریت "مشکلات شایع نوزادان و تازه های آن"، چهارشنبه ۱۱ مهرماه، باحضور رییس انجمن نوزادان ایران، رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، رییس دانشگاه و جمعی از اساتید و فرهیختگان به مدت سه روز در مرکز همایش های علمی دانشگاه آغاز به کار کرد.
در ابتدای این کنگره خانم دکتر چنگیز رییس کنگره طی سخنانی ضمن خیر مقدم به فرهیختگان و اساتید حاضر در کنگره و همچنین تقدیر و تشکر از خدمتگزاران نظام سلامت و تک تک اعضای تیم سلامت، خاطر نشان کرد: باعث افتخار است که در طول ۴۰ سال گذشته یکی از شاخص هایی که کشور ما در بهبود آن به شدت موفق بوده کاهش مرگ و میر کودکان و نوزادان بوده است.
وی ادامه داد: این موفقیت که به مدد برنامه های فراگیر بهداشت و گسترش مراقبت های پیشگیرانه توانسته است شاخص های مرگ و میر شیرخواران را تا حد چشمگیری در سطح کشور و به خصوص در مناطق کمتر برخوردار بهبود بخشد، نمونه ای موفق از بکارگیری نظام سلامت منسجم و کارآمد در حوزه پیشگیری از بیماری های واگیر را در سطح جهان عرضه نماید.
دکتر چنگیز با اشاره به برنامه های دولت در ۶ سال گذشته، توسعه بخش های
NICU
را بیان نمود که در حال حاضر در استان اصفهان، شهرستانی وجود ندارد که بیمارستان آن فاقد این بخش برای مراقبت و درمان نوزادان باشد.
رییس دانشگاه ابراز امیدواری نمود که برگزاری این کنگره بتواند زمینه برداشتن گامهایی موثر در بهبود فرآیندهای پیشگیری و مراقبت از نوزادان و کاهش مرگ و میر این فرشته های معصوم را فراهم نماید و ایجاد محیطی مناسب برای بحث و تبادل دانش پیرامون مشکلات علمی و عملی این حوزه تخصصی به یافتن و بکارگیری روش های موثر و کمتر تهاجمی، و نهایتا ارتقای سلامت نوزادان این مرز و بوم کمک کند.
در ادامه دکتر سید علیرضا مرندی رییس انجمن نوزادان ایران طی سخنانی به ارایه سطح بندی خدمات مادر و نوزاد پرداخت و به هنگام بودن مراقبت ها، بالاترین میزان کیفیت خدمات، هزینه های قابل تحمل و عادلانه بودن خدمات را از اهداف نظام سلامت برشمرد.
وی همچنین خاطر نشان کرد: هزینه بیمارستان ها معادل ۵۰ تا ۸۰ درصد کل اعتبارات سلامت در کشور می باشد.
رییس انجمن نوزادان ایران، کشورهای صاحب تجربه در زمینه سطح بندی مراقبت را به ترتیب کانادا، استرالیا، برزیل، انگلیس، بعضی از کشورهای اروپایی و برخی از ایالت های آمریکا برشمرد و عنوان نمود: سطح بندی خدمات به شرایط سیاست عرضه مراقبت های سلامت، دسترسی آحاد مردم به مراقبت ها، ارجاع بیمار با معیارهای مشخص به سطوح بالاتر با تجربیات گسترده تر و پیامدهای مطلوب بستگی دارد.
دکتر سید علیرضا مرندی در ادامه لازمه مطلوبیت نظام مراقبت پری انتال را برخورداری از خدمات منسجم و ادغام یافته سرپایی، تاکید بر شناسایی زود هنگام تهدیدهای سلامت مادر و مراقبت های زود هنگام و مستمر مادر عنوان نمود.
سپس دکتر صبری معاون آموزشی دانشگاه نیز طی سخنرانی خود با تشکر از همکاران و فرهیختگان تلاشگر در عرصه کودکان و نوزادان افزود: با اقدامات و تلاش های شبانه روزی شما عزیزان شاهد چشمگیر کاهش مرگ و میر کودکان و نوزادان و بهبود این شاخص هستیم.
معاون آموزشی دانشگاه گفت: یکی از حساس ترین مقاطع زندگی پزشکان متخصص کودکان و نوزادان، مراقبت، تشخیص به موقع و درمان منطقی بیماران خود می باشد چرا که کوچکترین بی توجهی، می تواند آثار مرگ باری داشته باشد و سرنوشت یک فرد را از زمان نوزادی و کودکی تغییر دهد.
دکتر صبری نمونه بارز کارگروهی در حیطه پزشکی را در متخصصن رشته های کودکان و نوزادان عنوان نمود که در کنار تیم خود و همراهی پرستاران عزیز می توانند یک مراقبت شبانه روزی و کامل را برای بیماران داشته باشند.
معاون آموزشی دانشگاه در بحث امکانات و شرایط موجود در بخش های کودکان، تصریح کرد: توسعه بخش های
NICU
و دستگاه ها و امکانات پیشرفته ای که در حال حاضر در مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان ها وجود دارد، شرایط را برای عرضه خدمات مطلوب و با کیفیت مهیا کرده است.
همچنین دکتر زهره بدیعی رییس بخش نوزادان و دبیر علمی کنگره هدف از برگزاری این کنگره سه روزه را ارتقا دانش و تبادل تجربیات در حیطه نوزادان میان اساتید رشته کودکان و بخصوص فوق تخصصین نوزادان و نیز رشته های وابسته در اصفهان بیان نمود و افزود: امیدواریم که بتوانیم با بکارگیری علم و تجربه اساتید و شرکت کنندگان گام های موثری در ارتقای سلامت نوزادان برداریم.
دکتر بدیعی برنامه سه روزه این همایش را برگزاری پانل های پرسش و پاسخ در خصوص مباحثی از قبیل: چالش ها و مشکلات بخش
NICU
، سندروم دیسترس تنفسی و سورفاکتانت تراپی، نارسایی های حاد کلیه در نوزادان و نحوه برخورد با آن، تهویه مکانیکی پرتواتر و مدهای جدید تهویه مکانیکی و نیز برگزاری ۲ کارگاه عنوان نمود.
دکتر بهزاد برکتین دبیر اجرایی کنگره نوزادان ایران نیز گفت: این کنگره با محوریت مشکلات شایع نوزادان و تازه های آن و به مدت سه روز با حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص نوزادان و کودکان و سایر رشته های پزشکی مرتبط در اصفهان در حال برگزاری می باشد.
دکتر بهزاد برکتین افزود: مهمترین هدف از برگزاری این کنگره شناسایی مشکلات شایع نوزادان و چالش های موجود در درمان آنها با بهره گیری از آخرین منابع علمی و فناوری های روز دنیا و تعامل بین گروهی در این زمینه است.
وی یکی از تفاوت های این کنگره با همایش های مشابه آن در کشور را برگزاری نشست های هم اندیشی بصورت پرسش و پاسخ با حضور استادان و پزشکان برجسته کشور عنوان و اضافه کرد: در این کنگره ۱۰ نشست با موضوع هایی مانند درمان تشنج نوزادان، بیماری های قلبی، اکسیژن درمانی، مجرای شریانی قلب باز در نوزادان نرم و نارس و تجویز فراورده های خونی برگزار می شود.
این پزشک فوق تخصص، شایع ترین بیماری های نوزادان را تنفسی و عفونی خواند و گفت: تلاش ما بر این است تا با هم اندیشی و تعامل بین پزشکان رشته های مختلف از نوزادان و کودکان گرفته تا رادیولوژیست ها، بهترین و جدیدترین روش های درمانی معرفی و ارائه شود.