کارگاه آموزشی تغذیه با شیر مادر در یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد؛
ابراهیم نعیمی اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر روش بی نظیر تغذیه شیرخواران بوده و توصیه جهانی برای تغذیه مطلوب شیرخواران مبنی بر شروع تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول تولد، تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول عمر و سپس تداوم تغذیه با شیر مادر همراه با غذاهای کمکی سالم تا ۲ سالگی یا بیشتر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد
افزود: مادران و نوزادان برای بهره مند شدن از مزایای این اقدام نیاز به کمک و حمایت برای برقراری تماس پوستی و شروع فرآیند شیردهی در بیمارستان دارند.
وی تصریح کرد: آشنا نمودن مادران در دوران بارداری با اقدامات بیمارستان های دوستدار کودک بویژه آموزش اهمیت و نحوه برقراری تماس پوستی با نوزاد بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول زندگی و شناخت علائم آمادگی نوزاد برای تغذیه می تواند به نحو موثری در اجرای این اقدام مهم و حیاتی را بخصوص بیمارستان ها تسهیل کند.
مدیر گروه واحد بهداشت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، ابراز داشت: تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله بعد از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر گر چه با هم مرتبط هستند اما هر کدام بطور مستقل از اهمیت خاصی برخوردارند، به طوری که گفته می شود حتی اگر مادر قصد شیردهی ندارد، مادر و نوزاد باید از این تماس اولیه بهره مند شوند و نباید پس از تولد نباید از هم جدا شوند.
گشتاسب ملک پور عنوان کرد: برقراری تماس پوستی مادر و نوزاد به شروع موفق تغذیه انحصاری با شیر مادر کمک می کند و مادر همچنین شیرخوار را آرام می کند و ضربان قلب و تنفس شیرخوار را ثبات می بخشد و نوزاد را گرم نگه می دارد و دمای زیر بغلی و پوستی نوزادان به دنبال این تماس بالاتر می رود و تطابق متابولیکی و ثبات قند خون و اصلاح سریع تر اسیدیته خون خواهند داشت۱-
انتهای پیام/