مجید حسن زاده رئیس دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه درگفتگویی با روابط عمومی معاونت آموزشی پژوهشی با اشاره به این که سالمندی با تحولات فیزیولوژیکی انسان همراه است و این دوره یکی از حساس ترین دوران های زندگی انسان محسوب می شود، گفت :ضرورت دارد جامعه به این قشر حساس توجه ویژه ای داشته باشد و برنامه ریزی از سوی مسئولان کشوری در زمینه رفع مشکلات سالمندان ضروری است.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به پیش بینی های صورت گرفته بیشتر از دو سوم جمعیت سالمند دنیا تا سال ۲۰۲۰ میلادی در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و پدیده سالمندی در این کشورها پدیده ای جدید خواهد بود.
مجید حسن زاده ضمن اشاره به اینکه سالمندان جزء گروههای پرخطر هر جامعه محسوب میگردند تصریح کرد: آلزایمر، پوکی استخوان، مشکلات عضلاتی و اسکلتی، درد مفاصل، آرتروز، دیابت، فشار خون، مشکلات قلبی و کاهش شنوایی از بیماری هایی است که سالمندان از آن رنج می برند.
وی ادامه داد : آلزایمر شایع ترین مشکلی است که سالمندان با آن مواجه هستند و به مرور توانمندی های ذهنی و شناختی خود را از دست می دهند و فرد سالمند در رفع امورات شخصی و روزمره با مشکل مواجه می شود.
رئیس دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه همچنین افزود: بهبود شرایط بهداشتی و درمانی، اقتصادی و اجتماعی، امید به زندگی در کشور را به بیش از ۷۴ سال رسانده است و جمعیت بالای ۶۰ سال در سال های آتی به بیش از ۱۰ درصد کل جمعیت کشور خواهد رسید که در راستای حفظ سلامت سالمندان و پیشگیری از بیماری های مرتبط با دوران سالمندی توجه به سلامت و رفاه و تغذیه مناسب در این برهه زمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مجید حسن زاده اصول مهم در طول عمر سالمندان را ورزش و فعالیت های بدنی مناسب ، تغذیه خوب و اجتناب از زیاده روی برشمرد و گفت: سبک زندگی سالم بخشهای مختلفی از سلامت فیزیک و جسم سالمند تا سلامت روان او را در برمی گیرد و باید اقشار مختلف جامعه به این امر توجه ویژه داشته باشند.