سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه وعده قرآن، اصلاح اقتصاد براساس قرض الحسنه است، گفت: بانکهای قرض الحسنه در قیاس با بانکهای دیگر میتوانند با گسترش فرهنگ قرض الحسنه به سلامت اقتصاد کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: متقاضیان دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان ولی نعمتان این دانشگاه از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند، به طوری که مسئولان این دانشگاه رفع دغدغه پرداخت شهریه از سوی دانشجویان را وظیفه خطیر خود میدانند.
دکتر طهرانچی اظهار داشت: اگر ۳۶ سال گذشته همزمان با تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش های شهریه پرداز در کشور، مناسبات بانکی درستی بر این اساس شکل میگرفت، امروز هیچ شخصی در طول تحصیل دغدغه پرداخت شهریه نداشت.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی خواستار تسهیل سیستم پرداخت وام از سوی بانک های قرض الحسنه شد و افزود: وام ها باید به راحتی در اختیار افراد قرار گیرد تا هیچ دانشجویی در مدت تحصیل دغدغه شهریه نداشته باشد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: امیدوارم در آینده پشتیبان خوبی برای ترقی آموزش و پیشرفت علمی کشور باشیم.
وی تقارن برگزاری این جلسه با ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را شایسته توجه دانست و با اشاره به پرداخت وام به دانشجویانی که قصد شرکت در مراسم پیاده روی اربعین دارند، گفت: به هر دانشجو مبلغ یک میلیون تومان وام قرض الحسنه تعلق میگیرد تا در عظیم ترین رخداد فرهنگی و سیاسی اربعین شرکت کنند و صلابت انسانهای مستقل و آزاده را به رخ جهانیان بکشند.
قرضالحسنه یکی از شعائر الهی است
همچنین دکتر طهرانچی در جلسه امضای تفاهمنامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و بانک قرضالحسنه «رسالت» گفت: زمانی که بنده در مرکز تحقیقات استراتژیک بودم و دکتر ولایتی به عنوان رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شده بودند، موضوعی در مرکز مطرح شد که "مدل آینده چه باشد؟" ایدههای مختلفی مطرح شد. یکی از این ایدهها همکاری با بانک قرضالحسنه رسالت بود.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال تعظیم شعائر الله است، تصریح کرد: قرضالحسنه یکی از شعائر الهی است و دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری بانک قرضالحسنه رسالت میتواند علاوه بر ارائه تسهیلات قرضالحسنه به دانشجویان، این سنت الهی را پاس بدارد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهریه پرداخت میکنند تا آموزش ببینند و مدرک بگیرند و کارآفرین شوند. این دانشگاه با دارا بودن ۴۴۰ واحد، مرکز آموزشی و مدرسه سما در اقصی نقاط کشور، میتواند به اشتغال دانش بنیان دانشجویان و فارغالتحصیلان کمک شایانی داشته باشد.
دکتر طهرانچی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند با ظرفیتی که در اختیار دارد، اشتغال دانش بنیان را در قالب شبکه نوآوری مبتنی بر نیروی انسانی خرد، ساماندهی کند تا زنجیرهای از اشتغال دانش بنیان جوانان در کشور ایجاد شود.
وی افزود: یکی از برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی برای ایجاد اشتغال دانش بنیان دانشجویان، راهاندازی ۴۰ سرای نوآوری آزاد در استانهاست که قرار است هستههای اشتغال دانش بنیان در این ۴۰ سرا راهاندازی شود. برای حمایت از این طرح، ۱۰هزار هکتار زمین کشاورزی دانشگاه به اشتغال دانش بنیان اختصاص مییابد.
دکتر طهرانچی تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی میخواهد با سیاستهای حمایتی خود، اشتغال دانش بنیان را به جوانان آموزش دهد و اتفاقات مبارکی در این مسیر پیش روست.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه میتواند ایده خود را با همکاری و همافزایی بانک قرضالحسنه رسالت عملی کند، خاطرنشان کرد: به طور متوسط در هر ترم ۱۵۰ هزار جوان دانشگاه آزاد اسلامی را انتخاب میکنند. از لحاظ فرهنگی، این فرصتی است که جوانان در اولین مواجهه خود با بانکها به جای آنکه با یک بانک معمولی آشنا شوند، با بانک قرض الحسنه ای که فعالیتش مبتنی بر بانکداری اسلامی است، روبرو شوند.
تشکیل شبکه ای متشکل از دانشگاه آزاد اسلامی، بانک قرضالحسنه و دانشجویان
وی ادامه داد: برای احیای سنت وامهای شرافتی که در گذشته برای تحصیل جوانان ارائه میشد، تلاش داریم شبکه ای متشکل از دانشگاه آزاد اسلامی، بانک قرضالحسنه و دانشجویان تشکیل دهیم تا علاوه بر اینکه دغدغه دانشجویان برای تحصیل برطرف شود، زمینهای فراهم شود که دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی وارد بازار شوند.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از فعالیت صندوقهای رفاه دانشجویی در دانشگاهها، گفت: ما به عنوان یک نهاد آموزشی، علم بانکداری نداریم و براساس گزارشهایی که از واحدها میرسد، بسیاری از سپردهها به جای آنکه از طریق صندوقهای رفاه به دست دانشجویان برسد، در محلهای دیگری سپردهگذاری میشود، پس روش درست این است که ما سرمایه خود را در بانک سپردهگذاری کرده و از این طریق به واسطه بانک به دانشجویان تسهیلات کمبهره بدهیم.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه باید به سمتی حرکت کند که گرفتن سود بانکی از سپردهها ممنوع باشد، گفت: معتقدم سرمایه دانشگاه باید پشتوانه تحصیل دانشجویان و اقتصاد دانش بنیان شود.