عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر اهمیت تامین پروتئین حیوانی و امنیت غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان درکشور، گفت: این نوع ماهی،گونه اصلی ماهی پرورشی در بسیاری از مزارع کشور است و ایران با تولید بیش از ۱۰۰ هزار تن، بزرگترین تولیدکننده این منبع غذایی آب شیرین در سطح جهان به شمار می رود.
دکتر سالار درافشان با بیان این که پرورش ماهی ماده قزل آلای رنگین کمان به دلیل بلوغ جنسی دیر هنگام نسبت به جنس نر، از اهمیت بیشتری برخوردار است، افزود: عمده تولید جهانی این گونه با تکیه برگله های تک جنسیتی تمام ماده استوار است.
وی ادامه داد: نیاز پرورش دهندگان ماهی قزل آلای رنگین کمان سبب شده است که فقط در سال گذشته، واردات قریب به ۷ میلیون دلاری تخم تمام ماده از کشورهایی نظیر فرانسه و اسپانیا داشته باشیم.
عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد:گروه شیلات این دانشکده با همکاری مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با هدف بهبود امنیت غذایی و کاهش وابستگی کشور، طرح تولید تخم تمام ماده در مراکز تولیدی تخم ماهی در ایران را آغاز کردند.
درافشان، با اشاره به هماهنگی های صورت گرفته میان سازمان شیلات ایران و اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی کشور، افزود: با اجرایی شدن این طرح، ضمن تولید ۱۰۰میلیون قطعه تخم تمام ماده در سال جاری و تامین ۲۵ درصدی نیاز کشور، شاهد صرفه جویی ارزی ۲ میلیون دلاری در این زمینه خواهیم بود.
گفتنی است: گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان علاوه بر این طرح، با همکاری بزرگترین مرکز تولید تخم چشم زده خاورمیانه، برنامه هایی جهت اصلاح نژاد و تولید تخم تمام ماده عقیم (تریپلوئید) در سال جاری را نیز دنبال می نماید.