به گزارش روابط عمومی؛ گنجینه مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف در مراسمی با حضور دکتر فتوحی رئیس دانشگاه و اعضای هئیت رئیسه افتتاح شد. در این مراسم دکتر مهدیقلی مدیر کتابخانه ی مرکزی دانشگاه توضیحاتی در خصوص نحوه تشکیل گنجینه اسناد و سایت آن ارائه نمود.
این مرکز زیرمجموعه ی کتابخانه ی مرکزی دانشگاه بوده و فضایی را فراهم آورده تا اسناد، سوابق و فعالیت های ارزشمند پنجاه ساله ی دانشگاه صنعتی شریف در آن جمع آوری، سازماندهی و حفظ، نگهداری و پردازش شود.
مهندس میرزایی رئیس مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف در خصوص راه اندازی این مرکز گفت: ایجاد مرکز اسناد دانشگاه در سال ۱۳۹۲ همزمان با تشکیل دبیرخانه بزرگداشت جشن پنجاهمین سالگرد تاسیس دانشگاه تصویب و انجام آن به کتابخانه مرکزی محول شد. برای نخستین بار، کتابخانه مرکزی متولی ایجاد و گسترش موزه اسناد و پایگاه دیجیتال گنجینه اسناد دانشگاه صنعتی شریف شد و با جمع آوری و سازماندهی منابع اطلاعاتی، فرصتی را برای علاقه مندان مهیا ساخته تا ضمن آشنایی با مفاخر و اندیشمندان دانشگاه، نظاره گر سیر تاریخی این موسسه علمی پیشرو به روایت تصاویر، اسناد و احکام، کتب، گزارشات، نشریات و دیگر محمل های اطلاعاتی، هم بصورت الکترونیکی از طریق سایت گنجینه و هم مشاهده فیزیکی در گنجینه اسناد باشند. علاوه بر این مستنداتی از دانشگاه در قالب کتاب و عکس با استفاده از منابع و اسناد موجود و تاریخ شفاهی دانشگاه به روایت اساتید تهیه شده و از طریق سایت دبیرخانه اسناد در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد؛ راه اندازی این مرکز با انجام مطالعاتی در این زمینه صورت گرفته و سایت گنجینه نیز با شناسایی مدارک و همچنین فراهم کردن بستری مناسب جهت ورود اطلاعات و نگهداری مدارک آغاز به کار کرده است و بنا به اهمیت این اسناد و بر طبق برنامه ریزی، مدارک در سه سطح؛ مشاهده برای عموم، مشاهده در سطح دانشگاه و استفاده در محل، در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
مهندس میرزایی در ادامه یادآور شد؛ جهت سهولت دسترسی به منابع مختلف موجود در گنجینه اسناد از طریق سایت، علاوه بر وجود امکانات جستجوی ساده و پیشرفته، منابع در قالب هفت گروه با عناوین؛ مجموعه ی اسناد و گزارش ها، مجموعه ی انتشارات، مجموعه ی دانشکده ها، مراکز و ادارات، مجموعه ی رویدادها و مراسم، مجموعه ی شخصیت ها و مفاخر، مجموعه ی نوآوری ها و فناوری ها و مجموعه ی هدایا و یادبودها تقسیم بندی شده است.
رئیس مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف در ادامه گفت: عموم اساتید، کارکنان، دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف می توانند به صورت حضوری از این مرکز بازدید نمایند و چنانچه نوشته، عکس یا هرنوع مدرکی از گذشته دانشگاه و فعالیت ها و اقدامات در اختیار دارند، بطور موقت یا دائمی در اختیار مرکز اسناد دانشگاه قرار دهند.
مهندس میرزایی در پایان اذعان داشت، علاقه مندان می توانند جهت بازدید مجازی از مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص فعالیت های این مرکز و تاریخچه دانشگاه به آدرس
http://ganjineh.sharif.ir
و http://asnad.sharif.ir مراجعه نمایند.