"امکان سنجی روش آبیاری زیرسطحی در پاسخ به بخش اجرا "با حضور دکتر رسول زارع معاون پژوهشی سازمان مورد بررسی قرار گرفت
در نشستی با حضور دکتر رسول زارع معاون پژوهشی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر فریبرز عباسی رئیس موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی و جمعی از اعضای هیات علمی موسسه های تحقیقاتی مرتبط ، موضوع "امکان سنجی روش آبیاری زیرسطحی در پاسخ به بخش اجرا "یکشنبه ۲ مهر سال جاری در سالن اندیشه مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر رسول زارع معاون پژوهشی سازمان با مطرح نمودن نیاز بخش اجرا در بهره مندی از توصیه بخش تحقیقات، ضرورت بررسی امکان سنجی اجرای آبیاری زیرسطحی را در پاسخ به انتظارات مقام عالی وزارت یادآورشد. وی با بیان این مطلب که سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی دارای دستاوردهای پژوهشی ارزشمندی در زمینه بهره وری آب است، بر ضرورت گردآوری تحقیقات انجام شده با موضوع آبیاری زیر سطحی و ارائه تحلیل های سودمند تاکید کرد. وی پروژه های انجام شده در موضوع آبیاری زیر سطحی را تعداد ۵۵ عنوان برشمرد و موسسه های تحقیقاتی علوم باغبانی، آبخیزداری، فنی مهندسی ، خاک و آب را در این موضوع اثر گذار دانست.
دکتر فریبرز عباسی رئیس موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی با بیان این مطلب که موضوع آبیاری زیرسطحی از حدود یک دهه پیش در ایران به عنوان یکی از روش های آبیاری مطرح شده است، خاطر نشان ساخت در موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی این روش آبیاری در پروژه های متعدد بر روی محصولات مختلف امکان سنجی شده است و نتایج آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. وی پروژه آبیاری هوشمند را از جمله طرح های جریان ساز موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی برشمرد که ضرورت دارد در اولویت سازمان قرار گرفته و طرح های پایلوت آن اجرا و نتایج آن برای جمع بندی مورد بررسی قرار گیرد.
دکتر اکبری عضو هیات علمی موسسه تحقیقات موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی با اشاره به ضرورت توجه همه جانبه در اجرای روش های جدید آبیاری، کنترل پیامدهای نظیر شوری خاک را در روش آبیاری زیرسطحی یادآور شد. وی با ارائه مقایسه ای در روش های متنوع آبیاری، توصیه به روش آبیاری زیر سطحی را نیازمند اتخاذ رویکرد کلان نگر دانست.
دکتر باغانی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی بازنگری در طراحی سیستم های آبیاری را عاملی چندوجهی دانست که لازم است برای جلوگیری از اتلاف سرمایه کشاورزان از الگوهای موفق طراحی و اجرای سیستم های آبیاری که دارای ضمانت های پس از فروش است ، بهره مند شد. وی هوشمندسازی آبیاری در کشاورزی ایران را جزیی از یک سیستم برشمرد که برای اجرایی شدن آن نیاز به یکپارچه سازی در کلیه قسمت های فرآیند تولید است.
در ادامه این جلسه با ارائه دیدگاه های مطرح شده از سوی محققان حوزه های مرتبط موضوع اجرای آبیاری زیرسطحی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و برنامه اجرایی برای ارائه گزارش های فنی در این زمینه پیشنهاد شد.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی