به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، دکتر سیدحبیباله موسویبهار در نشست هماندیشی با رییس و کارکنان مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی بعثت اظهار کرد: در شرایط کنونی اقتصاد مقاومتی بهترین زمینه برای پشت سر گذاشتن مشکلات و چالشهای پیش رو است.
وی افزود: مدیران هر مجموعه باید با برگزاری جلساتی این چنینی با واحدها و بخشهای خود به هماندیشی و یافتن راهکاهایی برای پیشبرد اهداف در مدیریت منابع و مصارف دارویی و تجهیزات پرشکی بپردازند تا با همفکریهایی که در شرایط فعلی سرنوشتساز خواهد بود از این معبر عبور کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به مشکلات تامین دارو و تجهیزات پزشکی عنوان کرد: در حال حاضر در این زمینه چالشها و مشکلاتی وجود دارد اما به این معنا نیست که نمیتوانیم ادامه دهیم بلکه باید به طور دقیقتر داراییهایی که داریم را مدیریت کنیم تا در این زمینه به کمبود برنخوریم.
وی افزود: با توجه به این که بیمارستانهای مرکز استان همگی مراکز تخصصی و فوق تخصصی آموزشی و درمانی هستند با توجه به وضعیت اقتصادی کشور درمان را در اولویت اول قرار دهند.
دکتر موسویبهار در زمینه توانمندی و درصد رضایت مردم از مجموعه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: درصد رضایتمندی مردم از حوزه وزارت بهداشت و مجموعههای آن در سطح کشور بالا بوده و باید بتوانیم این رضایتمندی را حفظ کنیم.
در ابتدا حمید کیانی مدیر مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوقتخصصی بعثت با تسلیت ایام محترم حسینی اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به شرایط پیش رو و حجم مراجعهکنندگان به مرکز آمورشی درمانی بعثت طبق نظر دکتر موسویبهار این جلسه با هدف مدیریت بهینه و پیشگیری از مشکلات احتمالی برگزار شد.
دکتر ساعتیان رییس مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی بعثت نیز از مدیران و مسئولین واحد ها درخواست نمود که نقطه نظرات و نقاط قابل بهبود را در خصوص مدیریت دارو و تجهیزات پزشکی با جزییات بیشتر عنوان کنند.
دکتر مرضیه مساعد مدیر نظارت بر دارو فراوردهای بیولوژیک و مواد مخدر دانشگاه نیز با تاکید بر اهمیت میزان مصرف دارو و بهبود مدیریت آن گفت: داروهای اساسی بر مبنای جمعیت هر استان سهمیه بندی و ارسال میشود و با توجه به این که استان همدان از استان های مجاور هم بیمار بیمار پذیرش میکند که جز آمار مصارف دارویی استان همدان نیستند.
دکترعبادیان ضمن تشکراز تیم اجرایی،مدیریتی و درمانی مرکز آمورشی درمانی بعثت اظهار داشت:متاسفانه ما ایرانی ها سرآمد مصرف در تمامی موارد مصرفی هستیم و اگر کمی به مدیریت مصارف و منابعی که داریم دقت کنیم نه تنها هیچ گونه کمبودی به وجود نمی آید بلکه ذخایری را هم میتوانیم ایجاد کنیم که در زمان های بحرانی بتوانیم از آن ها به راحتی استفاده کنیم.
وی در ادامه افزود: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای مدیریت مصارف و ملزومات ما دستورالعمل هایی را ارائه داده است و در این شرایط اگر طبق همان درستورالعمل ها(گاید لاین ها) عمل کنیم ، هزینه ها و موارد مصرفی را کاهش خواهد داد. پس درخواست می شود که در شرایط فعلی توجه ویژه ای به دستورالعمل ها داشته باشیم.
معاون درمان دانشگاه در خصوص دارو های بیهوشی و تیم بیهوشی و جراحان استان همدان اظهار داشت: در زمینه مصرف دارو های بیهوشی و عمل های جراحی در سطح استان ، جلساتی را با نمایندگان بیهوشی و جراحان ترتیب داده بودیم و در آن جلسه عنوان شد که میزان جراحی های در لیست انتظار و ال اکتیو را ردیف بندی و دسته بندی نمایند و با مدیریت بیشتر برای عمل های جراحی اقدام کنند تا مدیریت مصرف داروهای بیهوشی با بهترین حالت ممکن کنترل شود اما هیچ کدام از اعمال جراحی اورژانسی نباید لغو شود.
فاطمه شیرانی مدیر پرستاری دانشگاه ضمن اشاره به نقش پرستار در حوزه مدیریت منابع و مصارف اظهار داشت:در حال حاضر پرستاران مدیران داخلی در بخش های مختلف بیمارستان ها هستند و باید مدیریت خود را در حوزه کاری و شرح وظایف خود داشته باشند، چرا که پرستاران اگر بتوانند مدیریت مناسبی هم بر بیماران و هم بر ملزومات مصرفی داشته باشند قطعا کمک حالی توانمند در کنار پزشکان خواهند بود و شعار دفتر پرستاری دانشگاه در برنامه عملیاتی خود ، پرستاران توانمند، پزشکان در آرامش و بیماران ایمن است که اگر رعایت شود میتوان گفت درصد قابل توجهی از مشکلات در شرایط فعلی برطرف می شود.
وی در ادامه افزود:مترون ها ، سوپروایزرها و سر پرستار ها در واحد های مختلف بیمارستان ها، نقش کلیدی در آگاهی مردم در شرایط کنونی دارند.آگاهی بخشی در هر قالبی از جمله پیشگیری و درمان توسط پرستاران قطعا میتواند باری را از روی دوش پزشکان، بیمارستان و تجمع بیماران در بیمارستان ها بردارد و این خود مدیریتی در مصرف دارو، تجهیزات پزشکی و دیگر موارد پر هزینه است.
وی در پایان افزود:معاونت پرستاری وزارت بهداشت اخیرا دستورالعمل اجرای مراکز مراقبت پرستار در منزل و پرستاری جامعه نگر را مطرح کرده است و اگر به این دو نکته توجه ویژه تری را داشته باشیم قطعا فشارات از بیمارستان ها برداشته می شود و بیماران غیر اورژانسی به راحتی تحت نظر پزشکان و پرستاران در منزل درمان شوند.