جمعی از اصحاب رسانه، دوشنبه ۱۲ شهریورماه، با حضور در معاونت غذا و دارو، از مجموعه آزمایشگاه های کنترل مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و نیز ساختمان ستادی جدید این معاونت بازدید و سپس در نشست خبری با حضور معاون غذا و داروی دانشگاه، مدیر روابط عمومی دانشگاه و مدیران حوزه های مختلف معاونت در ارتباط با فعالیت ها و عملکردهای معاونت غذا و دارو به گفتگو نشستند.
در ابتدای این بازدید دکتر اصلانی معاون غذا و دارو، در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه مجموعه آزمایشگاهی آن معاونت را بیش از ۲۰۰۰ متر مربع عنوان کرد و گفت: آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی از ۱۰ آزمایشگاه قطب کشوری است که بر روی انواع مواد غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی با تجهیزات و دستگاه های مدرن و به روز دنیا آزمایش گرفته می شود.
وی همچنین به طرح کشوری آزمایش دارو و سموم موجود در میوه ها و سبزیجات اشاره کرد و افزود: برای اولین بار در کشور این طرح در استان اصفهان درحال انجام است.
گفتنی است بازدید کنندگان از بخش های مختلف آزمایشگاه دیدن و مسئولین هر بخش در ارتباط با نحوه آزمایش مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی توضیحات مختصری ارائه دادند.
در نشست خبری نیز که پس از بازدید با حضور دکتر اصلانی معاون غذا و دارو، دکتر جهانپور مدیر روابط عمومی دانشگاه، دکتر جانثاری مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر و مهندس هادیان مدیر نظارت بر مواد غذای، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در ساختمان معاونت برگزار گردید دکتر اصلانی، معاونت غذا و دارو را شامل ۵ مدیریت عنوان کرد که شامل مدیریت های دارو، غذا، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاه و واحد تحقیق و توسعه و مدیریت پشتیبانی می باشد.
وی در ارتباط با وظایف هرکدام از مدیریت ها گفت: مدیریت دارو، بر نحوه توزیع و عرضه و خدمات درمانی داروئی در سطح استان فعالیت می کند و وظایف خود را در حوزههای شرکتهای توزیع دارو، داروخانههای خصوصی، بیمارستانی، توزیع داروهای مخدر و کارخانجات تولید دارو اعمال مینماید
.
معاون غذا و دارو در خصوص روند رو به رشد تعداد کارخانجات تولید دارویی در کشور گفت:هم اکنون ۱۲۰ کارخانه تولید داروهای شیمیایی و ۱۳۰ کارخانه تولید داروهای گیاهی در سطح کشور در حال فعالیت هستند و این در حالی است که در قبل از پیروزی انقلاب حدود ۱۳ کارخانه در کل کشور وجود داشت.
وی در ارتباط با پتانسیل بالا و توان بالای تولید دارویی کشور گفت: ۹۶ درصد عددی داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود و تنها ۴ درصد عددی آن از کشور های دیگر وارد می گردد.
دکتر اصلانی استان اصفهان را سومین استان تولید کننده دارویی در کشور بعد از استان های البرز و تهران معرفی کرد و افزود: تعداد کارخانه داروسازی استان اصفهان ۱۶ عدد می باشد که ۱۰ درصد داروهای تولیدی ایران و حدود ۸۰۰ قلم فراورده های دارویی در اصفهان تولید می شود.
مدیریت غذا دومین مبحثی بود که معاون غذا و دارو به آن پرداخت و گفت: فرآوری، تولید، بستهبندی، انبار، توزیع و عرضه مواد خوراکی و آشامیدنی و نیز مواد آرایشی و بهداشتی بر عهده این مدیریت می باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در اصفهان ۹۲۴ کارخانه و کارگاه تولید مواد غذایی در حال فعالیت است که از سازمان غذا و دارو و این معاونت شناسه و مجوز دارند.
دکتر اصلانی در ارتباط با مدیریت آزمایشگاه نیز گفت:آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو مرجع قانونی در زمینه انجام آزمونهای شیمیایی، فیزیکی، میکروبی و سم شناسی بر روی انواع محصولات غذایی آرایشی و بهداشتی بر اساس استانداردهای ملی ایران، دستورالعملها و بخشنامه های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، پروانه ساخت محصول و مراجع بین المللی میباشد و بخشهای مختلف آزمایشگاه این معاونت در چهار بخش اصلی شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی، سم شناسی و آرایشی و بهداشتی فعالیت می نمایند.
معاون غذا و دارو مدیریت تجهیزات پزشکی را زیرمجموعه
اداره
نظارت
بر
امور
دارو
و
مواد
مخدر
معاونت
عنوان نمود و تشریح کرد: این مدیریت
بر
نحوه
خرید،
انبار و
توزیع
تجهیزات
پزشکی
مصرفی
در
حوزه
شرکتهای
توزیع
کننده،
اصناف
فروشنده،
مراکز
آموزشی
درمانی
و
بیمارستانهای
دانشگاهی
استان، نظارت
می
نماید
.
وی عملکرد مدیریت پشتیبانی را علاوه بر پشیبانی و حمایت از دیگر مدیریت ها، مساعدت دارویی عنوان کرد و افزود: در این مدیریت با بودجه ای که توسط سازمان غذا و دارو در نظر گرفته شده است مساعدت در خصوص بیماری های خاص و صعب العلاج صورت می پذیرد.
دکتر اصلانی همچنین تصریح کرد: برای مساعدتهای دارویی و داروهای گرانقیمت و بیماران صعبالعلاج، بر خلاف گذشته، بیمار بدون مراجعه به معاونت غذا و دارو آنها را دریافت میکند
.
معاون غذا و دارو در پایان سخنان خود سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ را معرفی و گفت: مردم از طریق این سامانه می توانند از تقلبی بودن اجناس اطلاع پیدا کنند.
در ادامه این نشست دکتر جهانپور طی سخنانی معاونت غذا و دارو را متولی تامین و امنیت دارو و ایمنی و سلامت فراورده های غذایی و آرایشی و بهداشتی، مکمل های رژیمی ورزشی و پزشکی عنوان نمود و تصریح کرد: این همه فعالیت نشان از گستردگی کار همزمان با امنیت و راهبردی بودن آن است.
شایان ذکر است در پایان نشست خبرنگاران در ارتباط با کمبود نیروهای موجود در معاونت، وضعیت داروهای خاص و صعب العلاج و نحوه دسترسی به آنها در اصفهان، داروها و لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی موجود در بازار، افزایش قیمت دارو و ... سوالاتی را مطرح که مسئولین به آنها پاسخ دادند.