رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت:
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، مصرف دخانیات به طور متوسط ۱۰تا ۸ سال طول عمر مورد انتظار افراد را کاهش و این میزان برای افرادی که در میانسالگی فوت می کنند به حدود ۲۲ سال می رسد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهندس حسین فروزان ابراز داشت:
پس از ۲۰ سال سیگار کشیدن، از هر ۴ نفر سیگاری یک نفر فوت می کند و ۳ نفر دیگر به بیماری ناشی از این عادت ناپسند دچار می شود.
وی افزود: استعمال دخانیات در دوران بارداری موجب عوارض بسیاری همچون، مرده زایی، بارداری خارج از رحمی، سقط خود بخود، مرگ جنین، مرگ در دوران نوزادی
و
مرگ ناگهانی نوزاد می شود.
وی تصریح کرد: وزن نوزاد مادران سیگاری حدود ۲۰۰ تا ۱۷۰ گرم کمتر از نوزاد مادران غیر سیگاری است
.
رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت:
عوارض استنشاق تحمیلی دود مواد دخانی و دود سیگار دارای یک ترکیب پیچیده با بیش از ۷هزار
ماده سمی متفاوت همچنین ۸۰ ماده سرطان زا هست که در دمای ۹۰۰ درجه سانتی گراد ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه دود ناشی از استعمال دخانیات سه نوع بوده و نوع اول آن دودی است که
با هر پک از سیگار خارج شده و وارد دستگاه تنفس فرد سیگاری می شود، اذعان داشت: دود دست دوم از قسمت مستعل سیگار و سیستم تنفسی فرد مصرف کننده تشکیل شده و دود دست سوم روی سطوح، وسایل و تجهیزات رسوب می کنند و از طریق پوست و دست آلوده به بدن سایر افراد و خصوصا کودکان وارد می شود.
وی یادآور شد: دود دسته سوم دخانیات بسیار خطرناک و آسیب زا بوده زیرا این سموم از طریق لباس، پوست، مو و وسایل اطراف فرد سیگاری، به دیگران منتقل و به طوری که ثابت شده این اثرات حتی تا ماه ها پایدار و تاثیر گذاری است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در یک بررسی، سطح نیکوتینین (یک متابولیت فعال نیکوتین) ادرار و موی اطفالی که والدین سیگاری دارند ولی در بیرون یا دور از کودکان خود سیگار می کشند، اندازه گیری و در مقایسه آن با مو و ادرار کودکانی که والدین سیگاری نداشتند، میزان نیکوتین کودکان دسته اول ۷ برابر بیش از کودکان دسته دوم محاسبه شد.۶