دکتر محمد قربانی عضو هیات علمی دانشگاه در گفتگو با روابط عمومی معاونت آموزشی پژوهشی بیان کرد: رعایت بهداشت آب آشامیدنی میتواند از بروز بسیاری از بیماریهای رایج در طی مسافرتهای تابستانی ازجمله اسهال و بیماریهای باکتریایی و انگلی جلوگیری کند و نیز آسایش و آرامش زیادی را در طول سفر به ارمغان آورد.
وی همچنین مهم ترین نکات بهداشتی در خصوص اب را به شرح ذیل تشریح نمود:
-
در طول سفر باید آب آشامیدنی را از منابع مطمئن و سالم تهیه کنیم، در غیر این صورت، آب را جوشانده و سپس مصرف شود
-
از خرید یخهای قالبی در طول سفر نیز باید جتناب کرد، این یخها ممکن است از آبهای ناسالم و آلوده تهیه شده باشند که باعث ایجاد اسهال شود.
-
به کودکان خود بیاموزید برخی از شیرهای آب در پارکها و معابر عمومی، ممکن است غیرآشامیدنی باشد
-
در دستشوییهای بین راه برای شستن دستها از صابون مایع استفاده کنید
-
اگر لیوان یا ظروف یک بار مصرف در اختیارتان قرار گرفت، پس از مصرف آنها را با فشار دست بشکنید تا امکان استفاده مجدد وجود نداشته باشد.
-
وسایل پخت و پز و ظروف را در داخل کیسههای نایلون تمیز نگهداری کنند تا در مدت سفر آلوده نشوند و برای شستن ظرف و لباس نیز از آب سالم استفاده کنند.
-
در سفر به علت گذراندن زمان طولانی در خارج از خانه، مصرف آب در افراد کاهش مییابد و این امر میتواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند که بارزترین آنها، بروز یبوست است. مصرف آب برای تعدیل واکنشهای داخلی بدن و حفظ شادابی و سلامتی پوست نیز ضروری است. پس توصیه میشود برای نوشیدن آب، برنامهریزی منظم داشته باشید و این ماده حیاتبخش را فراموش نکنید.