برگزاری شورای مدیران معاونت بینالملل با ارائه تازهترین زمینههای همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی ژاپن
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در ابتدای این نشست که شنبه ۳۰ تیر برپا شد، دکتر حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بینالملل توضیحاتی در خصوص رفع مسائل ارزی شرکت در دورههای خارج از کشور اعضای هیاتعلمی ارائه کرد.
وی گفت: با همفکری معاون بینالملل دانشگاه و مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل تلاش شد اساتید دانشگاه به شکلی راحتتر و سریعتر بتوانند از امکاناتی که دولت با توجه به مشکلات ارزی فراهم کرده، بهرهمند شوند.
دکتر حسینی سده با اشاره به بخشنامه اوایل سال جاری بانک مرکزی به بانکهای عامل خود در خصوص گشایش اعتبارات اسنادی و انجام حوالههای ارزی، اظهار داشت: در تعدادی از بندهای این بخشنامه با پیشبینی شرایط تامین، انتقال و پرداخت ارز برای دورههای فرصت مطالعاتی و دورههای آموزشی خارج از کشور، اهمیت فعالیت اعضای هیاتعلمی دانشگاهها در این زمینهها مورد توجه قرار گرفته است.
مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بینالملل تصریح کرد: پس از اطلاع از این بخشنامه، شیوهنامه معرفی جهت تامین ارز مورد نیاز سفرهای علمی خارج از کشور توسط معاون بینالملل دانشگاه در جلسه ۳۰ خرداد سال جاری شورای بورس دانشگاه مطرح و به تصویب رسید.
وی افزود: این شیوهنامه براساس کشور میزبان و هزینههای سفر، ارز مورد نیاز را پیشبینی کرده است.
دکتر حسینی سده ادامه داد: با گذراندن این مراحل و با اطلاع از همکاری خوب دانشگاه تهران با شعبه ارزی بانک تجارت به عنوان یکی از بانکهای عامل ارائه ارز به اعضای هیاتعلمی، تعاملات آغاز و امروز به نقطهای رسیدهایم که تعدادی از اساتید از سوی معاونت بینالملل به امور مالی دانشگاه معرفی و پس از حضور در بانک مورد نظر موفق به دریافت ارز شدهاند.
مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بینالملل با بیان اینکه همچنین نیمه تیر ماه سال جاری نامهای از معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در خصوص تامین ارز دریافت شد، گفت: طبق این نامه برای مصارف آموزشی و تحقیقاتی دانشگاهها، سقفی مصوب شد و با این رویکرد دانشگاه هم امکان استفاده از بخشنامه مذکور و هم مصوبه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت متبوع را دارد.
سپس اعضای حاضر دیدگاههای خود را در این زمینه مطرح کردند و دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه مراحل ارائه درخواست توسط اعضای هیاتعلمی تا دریافت ارز از بانک را تشریح کرد.
وی همچنین دکتر خامی، مشاور عالی معاون بینالملل دانشگاه را به عنوان مسئول بررسی درخواست اعضای هیاتعلمی و معرفی به امور مالی این معاونت جهت انجام مابقی مراحل تعیین کرد.
بخش بعدی این نشست به تشریح تازهترین فعالیتهای انجام شده در زمینه همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی ژاپن اختصاص یافت و دکتر نکوفر، مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل در این باره گفت: با تکیه بر سوابق اعضای هیاتعلمی دانشگاه و علاقهمندی آنها، از مدتی پیش تعدادی از اساتید به عنوان رابط همکاری دانشگاه با مراکز علمی و دانشگاههای خارج از کشور تعیین شدهاند.
وی افزود: براساس تصمیمات اخذ شده رابطان همکاری باید در خصوص چگونگی تعامل با دانشگاههای کشورهای مختلف و گسترش این ارتباطات رهنمودهای لازم را به دانشگاه ارائه دهند.
مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت با بیان اینکه پس از گذشت چند ماه از تعیین رابطان همکاری، اعضای شورای مدیران علاقهمند به ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام شده هستند، اظهار داشت: در همین راستا از دکتر نادر ریاحی عالم، رابط دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ژاپن جهت حضور در این جلسه از شورای مدیران دعوت به عمل آمده است.
دکتر ریاحی عالم نیز با اشاره به اینکه از زمان قبول این مسئولیت به منظور تشکیل شبکه آکادمیک مرتبط با ژاپن، تعیین ساختار، نیازمندیها و اولویتهای آموزشی و پژوهشی گامهایی برداشته شده است، گفت: در همین زمینه ارتباط با انجمن دوستی ایران و ژاپن، کانون دانشآموختگان این کشور، انجمن اسلامی فارغالتحصیلان ژاپن و عضویت در شورای مشترک این سه مجموعه مورد توجه قرار گرفته است.
رابط دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ژاپن تصریح کرد: این در حالی است که با همراهی معاون بینالملل دانشگاه طی نشستی مشترک با مسئولان اداره کل امور ایرانیان وزارت امور خارجه، شرایط همکاری با مراکز علمی ژاپن تشریح و مقرر شد در صورت انجام فعالیتی مشترک، حمایتهای لازم به عمل آید.
وی از فراهم شدن امکان دیدار با دبیر اول سفارت ژاپن در ایران طی نشستی مشترک با معاون آموزشی دانشگاه خبر داد و گفت: در این نشست توسعه ارتباطات پژوهشی و آموزشی مورد تاکید قرار گرفت.
دکتر ریاحی عالم به شرکت در کارگروه توسعه همکاریهای آکادمیک با دانشگاههای ژاپن نیز اشاره کرد و افزود: در این نشست که به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس و با حضور سفیر ژاپن در ایران برگزار شد، نمایندگان بینالملل دانشگاهها از سراسر کشور نقطه نظرات خود را در خصوص فعالسازی روابط آکادمیک با دانشگاههای این کشور مطرح کردند و سفیر ژاپن به تک تک مباحث مطرح شده پاسخ و از آمادگی برای همکاریهای متقابل خبر داد.
رابط دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ژاپن اضافه کرد: طی این گردهمایی پیشنهاد منتهی شدن تحقیقات دانشگاهی به محصول و استانداردسازی با توجه به پیشرفتهای قابلملاحظه ژاپن و ضعفهای کشور ما در این حوزه از سوی اینجانب مطرح شد که امیدواریم به محوری برای همکاریهای مشترک تبدیل شود.
وی از تعامل دکتر یونسیان، عضو هیاتعلمی پژوهشکده محیطزیست و دکتر ویژه از مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد با دانشگاه Juntendo به عنوان یک مدل عملیاتی همکاری با دانشگاههای ژاپن یاد کرد و بیان داشت: در همین راستا آبان ماه سال جاری سمپوزیومی در شهر توکیو برگزار میشود که گروهی چهار تا پنج نفره از اعضای هیاتعلمی دانشگاه به نمایندگی از گروههای نورولوژی، اپیدمیولوژی، بهداشت محیط، مادر، جنین و نوزاد و داخلی در آن حضور خواهند داشت.
دکتر ریاحی عالم اضافه کرد: با توجه به تامین هزینه بلیط این سفر توسط دانشگاه Juntendo، انتظار میرود که دانشگاه نیز تا حد ممکن حمایتهای لازم را به عمل آورد.
در ادامه، سوالاتی از سوی اعضای شورای مدیران مطرح شد که توسط دکتر ریاحی عالم و دکتر نکوفر پاسخ داده شد.
توضیح اینکه دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر نیکنام، مدیر شعب بینالملل دانشگاه، دکتر امینیان، رئیس دانشکده پزشکی پردیس بینالملل، دکتر جعفریان، رئیس کالج بینالملل دانشگاه، دکتر حسنزاده و دکتر متوسلی، معاونان آموزشی و دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل، دکتر خامی، مشاور عالی معاون بینالملل دانشگاه، دکتر نکوفر، مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی، دکتر حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بینالملل، دکتر ریاحی عالم، رابط دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ژاپن، دکتر همتی، مشاور اجرایی معاونت بینالملل دانشگاه، مهندس عبدالهی، سرپرست مدیریت شبکه و ارتباطات، انصاری پور، سرپرست مدیریت بورسها و ماموریتهای آموزشی و رسولزاده، مسئول حراست معاونت بینالملل در این نشست حضور داشتند.
خبرنگار: مهناز وحیدی