جلسه تاکید بر الزامات اجتماعی شدن نظام ارجاع الکترونیک که بعنوان پایلوت کشوری دراستان گلستان اجرایی شده است با حضور معاونان سیاسی و امنیتی و امور اجتماعی استانداری گلستان، دکتر فاضل رییس دانشگاه و فرمانداران شهرستان های استان و مسئولین استانی و دانشگاهی درتالازر شهید آوینی دانشگاه علوم پزشکی گلستان برگزار شد.
دراین جلسه معاون سیاسی و امنیتی استاندار گلستان از مدیران ارشد دانشگاه که بابروز توانمندی های خود وزارت بهداشت را مجاب به انتخاب استان گلستان بعنوان پایلوت کشوری نظام ارجاع کردند تقدیر کردو گفت؛ باهمکاریهای استانی باید از این فرصت برای ارتقای کیفیت خدمات سلامت به مردم شریف استان بهره ببریم.
مهندس طهماسبی نسبت به فرهنگ سازی نظام ارجاع از طریق نهاد های اجتماعی و رسانه های گروهی تاکید کردو گفت: باید به مطالبات به حق مردم درحوزه سلامت پاسخ دهیم.
وی تصریح کرد؛ بایدجلسات هماهنگی نظام ارجاع درفرمانداری ها با حضور شبکه های بهداشت و درمان عملیاتی شود.
رییس دانشگاه نیز دراین جلسه نظام ارجاع را یک تکلیف بر عهده دانشگاه عنوان کرد و گفت؛ اجرای دقیق ودرست آن مستلزم هماهنگی و همراهی تمام بخشهای حاکمیتی استان می باشد.
دکتر فاضل تاکید کرد؛ نزدیک به یکسالی که نظام ارجاع دراستان اجرایی شده است، خوشبختانه با همدلی و همکاری توانستیم بعنوان استان پیشرو ازسوی وزارت بهداشت درکشور دربحث اجرای نظام ارجاع معرفی شویم.
وی با بیا ن اینکه طی سمینارها و همایشها ی مختلف ، سایر استانهای کشور در گلستان حضور پیدا می کنند تا از تجربیات نظام ارجاع دانشگاه علوم پزشکی گلستان بهره ببرند گفت؛ تا کنون برای اکثر مردم استان پرونده الکترونیک سلامت تشکیل شده است.
وی از فرمانداران شهرستانهای استان خواست از ظرفیت شوراها و دهیاری ها و نهادهای اجتماعی دراختیار برای بسط و گسترش شناخت جامعه استانی از نظام ارجاع الکترونیک استفاده نمایند.
جانشین و مشاور عالی رییس دانشگاه نیز با بیان اینکه هزینه های غیر ضرور ما درنظام سلامت زیاد است گفت؛ اگر بتوانیم نظام ارجاع را به درستی انجام دهیم علاوه برارتقای کیفیت خدمات شاهد کاهش برخی از هزینه های غیر ضروری خواهیم بود.
دکتر کبیر با بیان اینکه از طریق حوزه سلامت به راحتی می توان اعتماد مردم را به نظام جلب کرد گفت؛ با فرهنگ سازی می بایست کاری کنیم که مردم خودشان این شیوه خدمت را بپذیرند و این میسر نمی شود مگر اینکه حمایت اجتماعی از نظام ارجاع صورت بگیرد.
دکتر هنرور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز سیستم نرم افزاری نظام ارجاع گلستان(ناب) را یکی از سه نرم افزار برتر کشور عنوان کردو گفت؛ درحال حاضریک میلیون و پانصد هزار نفر جمعیت استان تحت پوشش پرونده سلامت هستند.
وی همچنین به تشریح فرایندهای سیستم ناب و شیوه ارجاع بیماران درنظام ارجاع پرداخت.
دکتر دادجو مدیر درمان دانشگاه نیزتاکید کرد یکی از دستاوردهای مهم نظام ارجاع این است که از مراجعه اشتباه بیمار به متخصصین جلوگیری می نماید .
وی با تاکید به اینکه حوزه سلامت ناچار است به سمت الکترونیکی شدن حرکت کند به تشریح نوبت دهی الکترونیکی(سیستم بهیاب) پرداخت و گفت؛ یکی از دستاوردهای نظام ارجاع و سیستم بهیاب جلوگیری از اتلاف وقت در سفرهای غیر ضرور بیماران می باشد.
درادامه مباحث کارشناسی، فرمانداران و مدیران شبکه به بیان دیدگاهها و راهکارهای عملی خود در بحث الزامات اجتماعی شدن نظام ارجاع پرداختند.