دکتر نظام آبادی؛ معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، گفت: شرایط امروز جامعه به صورتی است که باید در خصوص کارآفرینی گامی برداشته شود و بتوانیم مشکلات جامعه را در حد توان حل کنیم
.
وی افزود: برای کارآفرینی دو بعد عملگرا و خلاقیت لازم است. طبق آمارهای اعلام شده ۱۲% مردم خلاق و ۱۲%عمل گرا و ۱% خلاق و عمل گرا، که همان یک درصد خود به خود به سمت کارآفرینی می روند که ما باید بتوانیم ۱۲%خلاق را به عمل گرایی و ۱۲ %عمل گرا را به خلاقیت از طریق آموزش نزدیک سازیم تا از این ۲۴% ، درصدی به آن یک در صد اضافه شود که اگر این امرمحقق شود ما میتوانیم برای استان و منطقه منشاء خدمات باشیم
.
دکتر نظام آبادی پور گفت: مباحث کار آفرینی با اشتغال یکی نیست و طبق آمار خروجی فارغ التحصیلان دانشگاه کلیه مقاطع، سال ۱۳۹۳، ۵۰ درصد اشتغال داشته ایم که این آمار در دانشکده های مختلف، متفاوت است. دانشکده دامپزشکی ۸۳ % اشتغال، دانشکده فنی ۶۰ %، دانشکده مدیریت و اقتصاد۵۶ %، دانشکده کشاورزی ۵۶ %، علوم ورزشی ۵۶ %، علوم الهیات ۵۱ %، دانشکده فیزیک ۵۱ % دارد.
وی خاطر نشان کرد: دانشکده فنی در مقطع دکتری ۹۱% فارغالتحصیلان تقریبا اشتغال دارند و
در علوم انسانی ۱۰۰ %، در متوسط دانشگاه هشتاد و هفت ونیم درصد است.
معاون پژوهشی و فناوری افزود: میانگین اشتغال در کارشناسی ارشد دانشگاه ۵۹ ، در فنی ومهندسی ۶۳ درصد، دانشکده فیزیک ۷۳ درصد، مدیریت و اقتصاد۶۶ درصد، دامپزشکی در مقطع دکتری حرفه ای ۱۰۰ درصد اشتغال ولی در کارشناسی ارشد ۴۰ درصد است و بعضی از دانشکده ها اشتغال چندانی ندارد.
وی یادآور شد: میانگین اشتغال سال ۱۳۹۳ در مقطع لیسانس وضعیت اشتغال جالب توجهی نداشته، دانشگاه ۳۳ درصد بود که در رشته علوم ورزشی ۵۰ درصد، فنی و مهندسی ۴۵ درصد، مدیریت اقتصاد ۴۴ درصد، ریاضی و کامپیوتر ۳۴ درصد و به این ترتیب دانشکده های دیگر در حال افت بوده اند.
دکتر نظام آبادی پور با اشاره به وضعیت اشتغال در بخش های خصوصی و دولتی گفت: در مقطع کارشناسی ارشد در
دانشکده فنی و مهندسی ۶۶ درصد اشتغال داشته است و از این تعداد ۷۸ درصد مرتبط با رشته وارد بازار کار شدند و از این ۶۶ درصد، ۷۴ درصد کار خصوصی و ۲۵ درصد کار دولتی و ۸۳ درصد کار تمام وقت و ۱۷ درصد کار پاره وقت دارند. در مقطع کار شناسی دانشکده فنی مهندسی ۴۵ درصد شاغل برای ۱۳۹۳ که ۶۰ درصد مرتبط با رشته ۸۴ درصد دولتی و ۸۶ درصد تمام وقت و مهندسی برق درصد اشتغال در کارشناسی ارشد ۶۰ درصد و کارشناسی ۳۳ درصد یعنی ۶۷ درصد دانشجویان سال ۱۳۹۳ هنوز اشتغال ندارند.
وی اظهار کرد: این تحلیل ها در برنامه ریزی مخصوصا به معاونت آموزشی کمک خواهد کرد تا ما بتوانیم کدام رشته ها باید نرخ پذیرش را کمتر و کدام رشته ها بیشتر و رشته هایی که اشتغال پایین دارد چگونه از طریق مهارت افزایی می توان برای اشتغال ها بیرون که سیگنالهای مناسبی هستند که می توان از آنها خوب استفاده کنیم.