دکتر سید محسن حسینی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه طی گفتگویی در خصوص وضعیت فرهنگی این دانشگاه سخن گفت.
وی با اشاره به اینکه تنوع فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی در این دانشگاه بسیار زیاد است، خاطر نشان کرد: دانشجویان علاقهمند بسیاری در قالب شوراهای صنفی، کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی و نشریات مشغول به فعالیت هستند و در این میان مفدا نیز به این فعالیتها اضافه شده که دانشجویان خاصی را میطلبد. ما یک تیم خوب دانشجویی در مفدا داریم و توانستهایم از شروع کار تا به حال رشد خوبی در این زمینه داشته باشیم.
دکتر حسینی در ادامه افزود: بستری که برای مفدا وجود دارد، فراتر از وزارتخانه است و میتوان در سطح ملی و در حد یک خبرگزاری به آینده آن نگاه کرد. اگر جامعتر به آن نگاه شود و افرادی که در آن درگیر هستند از کارمندان تا دانشجویان، حرفهای شوند و آموزش ببینند، امکان رشد وجود دارد. مفدا میتواند از حوزه خاص وزارت بهداشت پا را فراتر گذاشته و در سطح ملی به حوزههای سلامت بپردازد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه همچنین با اظهار رضایت از فعالیتهای فرهنگی در این دانشگاه، اظهار داشت: بخشی از خروجی فعالیتهای دانشجویی در حوزههای مختلف، در مقامها و رتبههای دانشجویان ما در جشنوارهها و المپیادها خود را نشان میدهد. در جشنوارههای فرهنگی و ورزشی همیشه بین رتبههای برتر بودهایم و این امر نشان از این دارد که بچههای ما فعال و با انگیزه هستند. در جشنواره سیمرغ نیز به لحاظ تعداد آثار ثبت شده و تعداد برگزیدهها مقام دوم را به دست آوردیم. در المپیاد ورزشهای همگانی و در المپیاد پسران نیز اول شدیم.
وی با تاکید بر لزوم تغییر گفتمان فرهنگی گفت: نیاز به یک تحول بزرگ در زمینه فرهنگ در کل دانشگاههای ما وجود دارد و آن تغییر گفتمان فرهنگی است. امروزه کسانی که متولی امور فرهنگی هستند، فاصله زیادی به لحاظ گفتمانی با دانشجویان دارند. از این رو یک بازنگری و تجدید نظری در گفتمان فرهنگی نیاز است تا این دو قشر بتوانند از لحاظ فرهنگی به یکدیگر نزدیک شوند.
دکتر حسینی در ادامه توضیحات خود درباره فعالیتهای دانشجویان، به اهمیت فعالیت شورای صنفی اشاره کرد و اظهار داشت: به نظر من اتفاقی که متاسفانه در دانشگاهها رخ میدهد این است که فعالیتهای مختلف دانشجویی با یکدیگر مخلوط میشوند، مثلا تشکلها وارد حوزههای صنفی میشوند و یا انجمنهای علمی درخواستهای صنفی دارند، همین اختلاط در حوزهها، کار را برای خود دانشجویان مشکل کرده است. اما تشکیل شوراهای صنفی باعث شده که یک تعریف مشخصی در نوع فعالیتهای دانشجویی رخ دهد و هم دانشجویان فعال و هم دیگر دانشجویان بدانند که چه گروهی متولی چه کاری است. با توجه به اهمیت این موضوع ما تلاش کردهایم شوراهای صنفی را تقویت کنیم و بستری را فراهم آوریم که دانشجویان به طور مشخص بتوانند نیازهایشان را پیگیری کنند. تشکیل این شوراها حرکتی بسیار موفق و از تصمیمات خوب وزارت بهداشت بود.
وی همچنین پیشنهاد داد: اگر انجمنهای تخصصی ورزشی نیز شکل بگیرند، شاهد گسترش ورزش عمومی و فعالیتهای ورزشی در میان دانشجویان خواهیم بود و این امر از لحاظ جسمی و روحی تاثیر مثبتی برای دانشجویان خواهد داشت.
معاون فرهنگی و دانشجویی همچنین در ارتباط با نقاط ضعف و قوت حوزه فرهنگی و دانشجویی دانشگاه گفت: نقطه ضعف همان گفتمان فرهنگی است که باید تغییر کند و این مشکل به اعتقاد من در همه دانشگاهها وجود دارد و نقطه قوت دانشگاه ما مجموعه مدیریت حوزه فرهنگی ماست که کسانی هستند که با این فضا آشنایی و از آن مهمتر انگیزه دارند. در دانشگاه ما تیم فرهنگی بسیار پرانرژی، با انگیزه و علاقه مندی فعال هستند و این بزرگترین نقطه قوت ماست.