
به گزارش روابط عمومی، این تفاهم نامه صبح امروز پنجم تیرماه سال جاری در جلسه ای که با حضور مهندس آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهندس فرهنگ، مدیر عامل همراه اول، دکتر فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف و برخی از معاونین و مدیران و اساتید برگزار شد به امضا رسید.
براساس این گزارش در ابتدای جلسه دکتر فتوحی با تشریح جایگاه دانشگاه صنعتی شریف به ارائه آماری از دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه صنعتی شریف با ۵۲ سال قدمت خود نزدیک به ۱۲ هزار دانشجو و ۴۷۰ هیئت علمی و ۵۵ هزار فارغ التحصیل دارد.

وی در خصوص وضعیت آموزش و پژوهش در دانشگاه صنعتی شریف گفت: دانشگاه در حوزه آموزشی بر تربیت نیروی انسانی و روی آوردن و ایجاد زمینه های میان رشته ای تاکید دارد. در حوزه پژوهشی نیز، به پژوهشهای بنیادی و کاربردی زیادی در جهت تکمیل چرخه دانش به ارزش با اجرای برنامه های حمایتی مختلف با هدف پر کردن شکاف در نوآوری و تولید پرداخته است.
وی افزود: دانشگاه شریف جایگاه اول را در بین دانشجویان و علاقه مندان راه یابی به دانشگاه را دارد. این دانشگاه با پتانسیل بالای خود هیچ پایان نامه ای را تعریف نمی کند مگر اینکه در جهت حل مسائل و معضلات کشور باشد.
وی ادامه داد: دانشگاه سال گذشته پارک های فناوری را با هدف فرهنگ سازی و ترویج کارآفرین و ارتقاء توانمندی کارآفرینانه افتتاح کرد که تعداد قابل توجه ای از شرکت های دانش بنیان در آن مستقرند و عمدتا در زمینه ICT فعالیت می کنند.
دکتر فتوحی با بیان برنامه های راهبردی دانشگاه گفت: هدف ما این است که در آینده دانشگاه صنعتی شریف را بعنوان دانشگاهی پیشگام، الگو ساز و مرجع، دارای فضایی جذب و شکوفا، سرآمد در آموزش، پژوهش و فناوری با اثربخشی اجتماعی مطرح کنیم.
رییس دانشگاه ICT را از الویتهای بالای کشور دانست و گفت: اگرچه همکاری های خوبی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته ایم ولی با توجه به رشد روز افزونی که در این حوزه وجود دارد ما در زمینه های جدید این حوزه از قبیل بلاکچین نیز اعلام همکاری می کنیم.
وی افزود: زمینه های همکاری میتواند در حوزه های آموزشهای تخصصی و یا فناوری مورد نیاز کشور باشد.
رییس دانشگاه در پایان گفت: ما نه تنها باید برای حل معضلات امروز کشور تلاش کنیم بلکه می بایست در سال های آینده نیز برای روبروی شدن با دنیایی که تکنولوژیهای جدید در آن رشد کرده آماده باشیم. و با تربیت نیروهای انسانی با کفایت در دانشگاهها زمینه ساز تحقیقات پیشرفته در کشور باشیم.

مهندس محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ورود موفق این دانشگاه به بخش خدمات محتوایی و نقش آفرینی شرکت های دانش بنیان، گفت: نقش آفرینی دانشگاه در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات باید معماری مشخصی داشته باشد تا قطعات کنار هم قرار گیرد و نقصان ها رفع شود.
وی افزود: به نظرم تیمی از مجموعه شریف باید مامور شود تا با معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس پیوست اقتصاد مقاومتی در حوزه ICT نقشه راه را مشخص کنند.
مهندس آذری جهرمی با اشاره به وقوع تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم در دنیا اظهار کرد: هنوز برخی تصور دارند که با دستور و اقدامات سلبی می توانند سبک زندگی را تغییر دهند درحالیکه زمانه رفتارهای سلبی به پایان رسیده است و بدین گونه مسیر توسعه و تحول دیجیتال مسدود نمی شود.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه برای تحول دیجیتال در دنیا سه عنصر اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و پردازش های ابری وجود دارد، تصریح کرد: تهیه و تدوین نقشه جامع تحول دیجیتال را با دانشگاه تهران آغاز کردیم تا راهبرد و نقشه راه برای همه کشور استخراج شود بر همین اساس از دانشگاه صنعتی شریف نیز انتظار داریم تا در یکی از این سه عنصر به قطب تبدیل شود.
بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور قطب بودن دانشگاه را کمک به رشد و بالندگی کشور دانست و خاطرنشان کرد: بنابراین انتظار داریم در این حوزه سند داشته باشیم. مثلا دانشگاه صنعتی شریف در حوزه اینترنت اشیا قرار است به صورت قطب در آید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه در حوزه تحول دیجیتال باید حضور فعالانه داشته باشیم، گفت: این حضور فعالانه نیاز به اراده دارد که در جوانان است و علم و آگاهی می خواهد که در دانشگاه وجود دارد. دانشگاه صنعتی شریف هم از عنصر جوانی و اراده و آگاهی و تجربه برخوردار است.
وی با بیان اینکه در مسیر پیش رو با تحریم های بین المللی و خود تحریمی داخلی روبرو هستیم، افزود: یکی از رفتارهایی که امروز با آن روبروهستیم بی انگیزه و دلسرد کردن نیروهای داخلی است که به عنوان مسوولان وظیفه داریم امید را به آنها بازگردانیم چراکه توسعه تکنولوژی برگشت ناپذیر است.
مهندس آذری جهرمی با تاکید بر اینکه نمی توان با ایدئولوژی به جنگ اقتصاد برویم، اظهار کرد: روایت از معصوم داریم که از هر دری که فقر وارد شود از در دیگر دین خارج می شود.
عضو دولت تدبیر و امید با بیان اینکه نه ماه پیش تنها اقدامی که در حوزه اکوسیستم کودک انجام شده بود شاهکار ممنوعیت دسترسی افراد زیر ۱۸ سال به سیم کارت بود، ادامه داد: البته در حوزه آگاهی و امداد رسانی به کودکان اقداماتی انجام شده بود که طرح اکو سازمان فناوری اطلاعات و پلیس فتا در اجلاس WSIS برنده جایزه شد.
بالاترین مقام مسوول حوزه ICT در کشور با اشاره به اینکه کودک ایرانی نیاز به زیست بوم دارد تا نیازهایش تامین شود، خاطرنشان کرد: کار با تنظیم سندی در این حوزه آغاز شد و مجری برای آن مشخص شد و اعتبار گرفت تا امروز که اکوسیستم هایی برای تولید محتوا برای کودک آغاز شده که بسیار ارزشمند است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از آشنایی با سامانه کدنویسی کودکان به زبان مادری گفت: وزارت ارتباطات آمادگی دارد هزینه های مدرسه مجازی کدنویسی برای کودکان را تقبل می کند.

گفتنی ست، در پایان جلسه تفاهم نامه ای بین دانشگاه صنعتی شریف و همراه اول به امضاء رسید.
اعطای گرنتهای تحقیقاتی در حوزه فناوریهای آینده حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، انجام قراردادهای صنعتی و تحقیقاتی در ارتباط با زیرساخت و عملیات حوزه فناوری اطلاعات، حمایت از شرکتهای دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات مستقر در پارک علم و فناوری و مرکز رشد دانشگاه، استفاده از ظرفیت دانشگاه برای مشاوره عامل چهارم در قراردادهای خرید تکنولوژی، جهت دهی، رصد و اعطای بذرمایه به تیمهای مستقر در شتابدهنده شریف، تاسیس صندوق مشترک به منظورمشارکت در حمایت مالی از طرحهای فناورانه در حوزههای مورد نظر طرفین، توانمند سازی و تامین منابع انسانی، حمایت از پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری در قالب برنامه گرنت، حمایت از پژوهشگران پسا دکترا صنعتی، استفاده از ظرفیت استاد مهمان در صنعت به منظور شناسایی بیشتر معضلات و فرصتهای شرکت توسط دانشگاه، مشارکت در اجرای پروژههای فناورانه مشترک در مرکز نوآوری ICT دانشگاه از موضوعات مطروحه در این تفاهم نامه می باشد.
شایان ذکر است؛ پس از این جلسه مهندس آذری جهرمی و هیات همراه ضمن بازدید از مجتمع خدمات فناوری، مرکز فناوری اطلاعات از نزدیک با دستاوردهای جدید دانشگاه صنعتی شریف آشنا شد. همچنین امروز از چهار طرح ملی دیجیتالی IT در حوزه کودک و نوجوان نیز رونمایی شد.












