به گزارش روابط عمومی، در این رویداد، دکتر احمدیان رئیس پژوهشکده مهندسی پزشکی و سیستم های سلامت دانشگاه صنعتی شریف طرح های کودک اجرا شده در دانشگاه صنعتی شریف و مرکز شکوفایی استعداد کودک و نوجوان روشا را معرفی کرد. این طرح ها شامل طرح ملی آموزش کد نویسی به زبان مادری کودکان با سکوی سیمرغ، طرح آموزش اینترنت اشیا ویژه کودکان، شتابدهنده دیجیتال کودک سینا و طرح ملی تولید محتوای دیجیتالی کودکان بود.
دکتر احمدیان در خصوص مرکز شکوفایی استعداد کودک و نوجوان روشا اظهار داشت: این طرح بستری برای رویش و شکوفایی استعدادهای کودکان و نوجوانان است. همه کودکان توانایی های زیادی دارند که در بیشتر موارد والدین از آنها آگاه نیستند و اگر هم باشند احتمالاً نمی دادند که چطور به بهترین نحو آنها را پرورش دهند . مرکز شکوفایی استعداد کودک و نوجوان روشا روشا تلاش می کند تا کودکان و نوجوانان با توانایی هایشان آشنا شوند و آنها را در جهت نیل به موفقیت به کار گیرند.
وی در ادامه افزود: در طرح ملی آموزش کد نویسی به زبان مادری کودکان با سکوی سیمرغ، کودکان و نوجوانان یاد میگیرند که چطور از سنین پایین کد نویسی را آغاز کنند. طرح آمادهسازی سکوی کد نویسی به زبان فارسی با نام سیمرغ از دو سال قبل در کشور آغاز شد و امروز در حضور وزیر رونمایی گردید. کد نویسی با استفاده از نسخه دانشآموزی زبان برنامهنویسی سیمرغ در سه سطح مقدماتی، متوسطه و پیشرفته و به روش دوتایی (Pair programming) انجام میگردد.
دکتر احمدیان ادامه داد: در طرح آموزش اینترنت اشیا، کودکان در یک فضای آموزشی، مفاهیم اینترنت اشیا را می آموزند و مدل های ذهنی خود را برای آینده ارایه می کنند. آموزش اینترنت اشیا به کودکان، در واقع ابتدای فرایند کاربری فناوری های آینده با سه هدف فرهنگسازی، کاربری و کارآفرینی است. وی تصریح کرد: علاقه مندان به آشنایی بیشتر با این طرحها می توانند با مراجعه به سایت روشا به آدرس www.roshaac.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
وی افزود: طرح رویداد تولید محتوای دیجیتالی کودکان ، مسیری برای یک چالش کارآفرینانه با استفاده از ظرفیتهای کودکان این مرزوبوم است. هدف از برگزاری این طرح به صورت استارتاپ ویکند دانش آموزی، آشنایی آنها با نحوه ایده پروری و تیم سازی و همچنین ترویج روحیه خلق و طراحی در بین دانش آموزان می باشد. دانش آموزان می توانند جهت ثبت نام در این رویداد به سایت www.start.roshaac.ir مراجعه و در این چالش کارآفرینانه شرکت نمایند.
در ادامه از شتابدهنده دیجیتالی کودک سینا به صورت رسمی رونمایی شد. شتابدهنده دیجیتالی «سینا» با هدف تجمیع تمامی اجزای دخیل در فرآیند کارآفرینی، توسعه آن و شناسایی استعدادها و توانمندیهای کشور در حوزه کودک توسط زیست بوم فضای مجازی درسا شکل گرفته است و در آن بناست تا از طریق برگزاری دورههای آموزشی، برگزاری رویدادهای کارآفرینانه در کل کشور، کمک، راهنمایی و حمایت از افراد و تیمهای علاقهمند به ایجاد کسبوکار، ایجاد ارتباط بین صاحبان ایده و سرمایهگذاران، ایجاد ارتباط با دانشگاهها و بهرهگیری از دانش اساتید و متخصصین این حوزه بهمنظور بهکارگیری در بازار، ایجاد ارتباط کارآفرینان و تیمهای کسبوکارهای نوپا با مشتریان و بازار، ایجاد ارتباط بین متقاضیان کار و کارآفرینان و همچنین تسهیل روندهای اخذ مجوزهای کسبوکار با کمک گرفتن از نهادهای مربوطه، در جهت توسعه کارآفرینی در بخش تولید خدمات دیجیتالی کودک گام برداشته شود. شتابدهنده دیجیتال کودک سینا به آدرسwww.sinada.ir در دسترس عموم کارآفرینان علاقمند به فضای مجازی کودک قرار دارد.