معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: امروزه در بسیاری از بیماری های غیر واگیر شایع نظیر بیماری های عروق کرونر و سرطان های شایع ایران؛ مانند سرطان پستان و سرطان های گوارشی به ویژه روده بزرگ و بیماری های روانی شایع نظیر افسردگی، ژنتیک می تواند در برنامه کنترل و پیشگیری نقش موثری داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، ابراهیم نعیمی افزود: خدمات پیشگیرانه ژنتیک در خصوص بیماری های غیرواگیر، سازگاری عملیاتی و قابل طراحی، اجرا در قالب برنامه های پیشگیری و کنترل بیماری ها در سطح جمعیت و گروه های هدف ویژه به نحوی هزینه اثربخش دارد.
وی غالب بیماری های ژنتیک را موجب مرگ زودرس بیان کرد، و ادامه داد: در طول زندگی کوتاه، بیمار شدیدترین و همه جانبه ترین معلولیت های جسمی و ذهنی را تحمل می کند.
وی ابراز داشت: بیماری های ارثی کودکان گرچه عمدتاً نادرند اما متنوع و در مجموع متعددند و با اضافه شدن سهم محدود هر یک از آنها، سهم کلی این دسته از بیماری ها بزرگ است.
وی اضافه کرد: همچنین گر چه سهم ژنتیک در هر یک از بیماری های بزرگسالی کم است اما شیوع این بیماریها بسیار بالا است، بنابراین سهم نهایی ژنتیک را بسیار برجسته می سازد.
نعیمی اظهار داشت: دلایل برآورد فراوانی بیماری های ژنتیک و پیامدهای آنها در کودکان و بزرگسالان در مجموع موجب شده تا برنامه ریزان سلامت کشور انتظار داشته باشند که بار بیماری های قابل مداخله ژنتیک در مجموع در میان ۱۰ بیماری اول قرار گیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: در حال حاضر شیوع بدو تولد ناهنجاری ها و بیماری های ارثی در ایران به عنوان کشوری با سطح درآمد متوسط، ۳ تا ۵ درصد تولدهای زنده است.
کارشناس بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در ادامه گفت: ژنتیک اجتماعی برنامه عرضه خدمات ژنتیک سلامت به صورت نظامند و در قالب ارجاعات سازمان یافته در سه سطح ارائه خدمت برای عموم جامعه و گروه های در معرض خطر با رعایت عدالت است.
محمد طاهر پاراد با بیان اینکه خدمات ژنتیک سلامت مجموعه خدماتی هستند که از طریق بکارگیری دانش و فن آوری ژنتیک در کنترل و پیشگیری بیماری ها موثر هستند، افزود: بیماری های ارثی فامیلی شایع کودکان و بزرگسالان از حیطه های اصلی فعالیت برنامه ژنتیک اجتماعی هستند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف اصلی این کمیته پیشگیری از بروز و کاهش معلولیت های ناشی از بیماری های ژنتیک شایع و مهم کودکان و بزرگسالان در استان است.
به گزارش وب دا؛ کمیته بررسی بیماری های ژنتیک با محوریت ژنتیک اجتماعی و با حضور معاون بهداشتی دانشگاه، نماینده سازمان های بیمه گر نظیر خدمات درمانی تامین اجتماعی و نیروهایی مسلح، کمیته امداد، هلال احمر، معاونت غذا و دارو، معاونت درمان و معاونت اجتماعی در دفتر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد.۵
![](http://www.yums.ac.ir/uploads/DSC_2981_59345.JPG)
![](http://www.yums.ac.ir/uploads/DSC_2975_59344.JPG)
![](http://www.yums.ac.ir/uploads/DSC_2979_59346.JPG)
![](http://www.yums.ac.ir/uploads/DSC_2969_59347.JPG)
![](http://www.yums.ac.ir/uploads/DSC_2972_59350.JPG)