دکتر امیری لاریجانی مدیرکل دفترترویج دانش و فناوری کشاورزی بیان داشت: کشاورزی مقولهای، چند کارکردی است که باید نحوه تعامل معاونتها و زیربخشها، نظام و پروتکل داشته باشند.
در ادامه، مهندس درجانی مدیرکل دفتر ساماندهی مراکز جهادکشاورزی و شبکه ترویج اظهار داشت: طرح نظام نوین ترویج در فاز دوم بهشدت نیاز به پشتیبانی دارد.
دکتر سرافرازی مدیرکل دفتر شبکه دانش و رسانههای ترویجی، با تاکید بر آسیب شناسی که در مرحله اول این طرح انجام شده است به بحث آمار و جلوگیری از موازی کاری در داخل و خارج از وزارتخانه پرداخت.
مهندس فروغالسادات بنیهاشم مشاور وزیر و مدیرکل دفتر توسعه فعالیتهای زنان روستایی و عشایر بیان داشت: موضوع مهم ماموریت ترویج، یعنی ترویج دانش و فنون به کشاورزان، با آموزش کشاورزان تقاطع دارد و میتوان گفت آموزش غیر رسمی همان ترویج است. اکنون روشها تغییر کرده و جدید شده است.
در ادامه دکتر مریم طهماسبی مسئول دبیرخانه طرح نظام نوین ترویج با ارائه پیشنهادی در زمینه کشاورزان آینده گفت: باید در رنج سنی ۱۲ – ۱۰ سال و از مقطع دبستان آموزشها شروع شود.
مهندس سروی، مشاور معاونت ترویج اظهار داشت: در نظام نوین ترویج در مرحله اول خلاء نیروی انسانی در مراکز خدمات جهادکشاورزی بوده که برطرف شده و ارتباط آنها با کشاورزان و تحقیقات تقویت شده است.
مهندس میثمی تبار، مدیرکل دفتر آموزش کارکنان، اظهار داشت: برای تدوین نظامها باید ارتباط فرآیندی با وزارتخانه به صورت قانونمند و شفاف داشته باشیم.
وی افزود: برنامه
های ما باید به پیوست برنامههای درحال اجرا در وزارتخانه باشد. دغدغه اصلی، محصولات و بازار کشاورزی است نه توانمندسازی بهرهبرداران، ایشان اظهار کرد: برنامه راهبردی آموزش کارکنان بهعنوان سند به چاپ رسیده و از نیمهی دوم سال عملیاتی میشود.
دکتر نساجی معاون آموزشی موسسه گفت: در نظام آموزش کشاورزان آینده، نیازسنجیها به طور دقیق انجام شده که دستورالعملهای اجرایی آن باید تدوین شود و با آموزش و پرورش تعاملات خوبی در این زمینه داشتهایم. ایشان تاکید کرد: تقویت آموزشهای فنی حرفهای مستلزم داشتن نظام صلاحیت حرفهای است.