کارشناس نظارت بر فرآورده های
طبیعی، سنتی و
مکمل دانشگاه بر لزوم توجه به تداخل چای با بعضی از داروها تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه، دکتر نگار مهری با اشاره به متداول بودن نوشیدن چای در کشورمان و این که امروزه بسیاری از مردم روزانه به میزان متفاوتی چای می نوشند، گفت: باید به این نکته اشاره شود که مصرف هم زمان چای ( سیاه یا سبز ) با برخی داروها از جمله داروهای خواب آور (آلپرازولام) ، برخی از داروهای ضد سرفه (دکسترومتورفان)، داروی وارفارین و مشتقات آن، برخی داروهای دسته ضد تجمع پلاکتی خون، مانند آسپرین یا کلوپیدگرول، داروهای ضد فشار خون بالا و مواردی از این قبیل می تواند تداخل داشته باشد.
وی افزود: در تحقیقات مشاهده شده است که نوشیدن ۴۵۰ میلی لیتر چای ( سیاه یا سبز ) هم زمان با داروهای فشار خون، بعد از دو ساعت، حدود پنج میلیمتر جیوه فشار خون سیستولی را افزایش داده است، هم چنین از معروف ترین تداخل چای ( سبز یا سیاه ) می توان به تداخل آن با آهن نیز اشاره کرد، "تانن" موجود در چای با عنصر آهن، کمپلکس تشکیل می دهد و مانع جذب آهن می شود؛ البته باید توجه داشته باشیم که چای خود را با رعایت فاصله زمانی دست کم دو ساعت با داروهای نام برده شده، مصرف کنیم.
مهری با بیان اینکه چای سبز در بعضی افراد احتیاط یا منع مصرف دارد، گفت: از جمله افرادی که به چای و یا مشتقات آن حساسیت دارند، در برخی از بیماران اعصاب و روان، در صورت بالا بودن میزان کافئین فرد ( بالای ۲۵۰ میلی گرم در روز)، در کودکان با بیماری های قلبی عروقی، کبدی، کلیوی و یا سابقه تشنج توصیه نمی شود.
کارشناس نظارت بر فرآورده های
طبیعی، سنتی و
مکمل دانشگاه اظهار کرد: نوشیدن چای سبز علاوه بر این که حس خوشایندی به افراد منتقل می کند، شامل خواصی از جمله آنتی اکسیدان، ضد سرطان و آنتی باکتریال است، مصرف چای سبز در برخی سرطان ها، بیماری های دهان و دندان، بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، کلسترول بالای خون و در کاهش وزن پیشنهاد می شود.