بازرسی های بهداشت محیط بر اماکن تهیه، فروش و
توزیع مواد غذایی استان کردستان در مدت ماه مبارک رمضان جهت حفظ و ارتقای سلامتی
مردم تشدید می گردد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اعلام این خبر،
اذعان نمود: در ایام ماه رمضان، با تغییر عادات غذایی مردم، ساعات عرضه، تولید یا
فروش مواد غذایی در مراکز مربوط به این کار هم تغییر و به تیع آن لازم است تیم های
بازرسی بهداشت محیط نیز آمادگی بیشتر و تمهیدات ویژه ای را برای کنترل محیط و
اماکن تهیه موادغذایی در نظر بگیرند.
دکتر فرزام بیدارپور با بیان اینکه، بازرسی و نظارت ویژه بر
کلیه مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی اعمال می گردد، تاکید کرد: نظارت بر روی
مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی که در ماه رمضان مصرف بیشتری دارند از قبیل
انواع شیرینی، بامیه و زولوبیا، آش، حلیم و انواع نانهای سنتی تشدید و بیشتر است.
وی ضمن بیان این مطلب که، با ائمه جماعات، هیات امنای مساجد
و اماکن متبرکه و همچنین محل های برگزاری مراسم مذهبی و هیئت ها، هماهنگی های لازم
به عمل آمده است، تا همکاران بهداشتی، در ابتدا اصول بهداشتی را به متولیان امر
آموزش داده و سپس بازرسی های لازم را به عمل آورند.
معاون بهداشتی دانشگاه گفت: اکیپ های ثابت و سیار بهداشت محیط،
ملبس به یونیفرم بهداشت ۱۹۰ و ساعت کار بازرسان بهداشت محیط از ۸ صبح تا ۸ شب بوده
که این بازرسان در ایام تعطیل نیز به کار خود ادامه داده و از آنجا که ساعت کار
اغذیه فروشی ها مابین زمان افطار و سحری تشدید پیدا می کند، در ایام این ماه مبارک
علاوه بر بازرسی های قبل از افطار و بعد از وعده سحری، بازرسی های شبانه را نیز در
دستور کار خود قرار داده اند.
دکتر بیدار پور گفت: مردم شریف استان می توانند شکایات خود
را به صورت ۲۴ ساعته از طریق شماره تلفن ۱۹۰ به گوش مسئولین برسانند و در مدت این
ماه، به هیچ وجه از دستفروش ها، مواد خوراکی خریداری نکنند، چراکه این اقلام مورد
تایید نبوده و سلامت شان تضمین نمی شود.
وی بیان نمود: با گرم شدن هوا و قرار گرفتن ماه مبارک رمضان
در ماه گرم سال، احتمال شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا، به ویژه بیماری های
عفونی روده ای در مکان هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می شود، افزایش
پیدا می کند، بنابراین لازم است تمهیدات بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اذعان نمود: با
هماهنگی های بین بخشی و برون بخشی به عمل آمده با سایر دستگاهها و ادارات مرتبط، تیم
های بازرسی مشترک تشکیل شده که از مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی بازدید به
عمل آورده و احیانا با موارد تخلف به صورت قانونی برخورد می گردد.
دکتر فرزام بیدارپور گفت: در این ایام به طور میانگین روزانه
۲۵ تیم متشکل از حداقل دو نفر بازرس بهداشت محیط از اماکن تهیه، توزیع و فروش مواد
غذایی بازدید و نسبت به نمونه برداری از آب آشامیدنی و مواد غذایی، کلر سنجی، بررسی
مواد اولیه، ابزار و تجهیزات اقدام می نمایند.
وی با بیان اینکه، شیرینی های رایج در ماه رمضان در قنادی ها
از لحاظ کاربرد رنگ غیرمجاز، روغن و آرد مصرفی و همچنین طرز پخت، سلامت تخم مرغ
مصرفی و خامه ارزیابی می گردند، تاکید کرد: تمامی رستوران ها، اغذیه فروشی ها،
مساجد و هیئت های مذهبی که در ماه رمضان به عرضه و توزیع غذا می پردازند، باید از
ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده کنند، چنانچه حرارت غذا دمایی بیش از ۶۰ درجه داشته
باشد و در این زمینه ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی مناسب تر است و نیز باید
توجه شود که ظروف مصرفی باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت هم داشته باشند.
لازم به ذکر است روغن های مایع سرخ کردنی، جعبه های عرضه شیرینی
و مواد افزودنی جزو مهمترین موادی است که سلامتی آنها مورد توجه بازرسین بهداشتی
در مدت این ماه است.