به گزارش وب دا ؛ دکتر مسیح صدیق رحیم آبادی متخصص طب ایرانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا جهت مبارزه با تشنگی در ماه مبارک رمضان گفت: نوشیدن آب و مایعات کافی به صورت جرعه جرعه و در فواصل مناسب از افطار تا سحر ، خوب جویدن غذا به خصوص هنگام سحری ، خوردن نان و پنیر تازه (پنیر خانگی) و کم نمک هنگام سحری وپرهیز از صحبت کردن زیاد ازجمله راههای پیشگیری است.
دکتر مسیح صدیق رحیم آبادی اظهار داشت: پرهیز از هوا و محیط بسیار گرم تا حد امکان، پرهیز از فعالیت بدنی زیاد به خصوص در ساعات گرم روز، پرهیز از خوردن غذاهای عطشزا بهخصوص هنگام سحر نظیر غذاهای شور و پر ادویه (بهخصوص زردچوبه و خردل)، پنیر شور، غذاهای کاملا خشک و کم آب (نان خشک، نخود، عدس، کباب)، مهیاوه، ماهی شور، باقلا، پیاز و غذاهای غلیظ و دیر هضم مانند الویه، آش رشته غلیظ یا کله پاچه ازدیگر راههای پیشگیری است.
راههای درمان تشنگی در ماه مبارک رمضان
وی ادامه داد: با این وجود بسیار اتفاق میافتد که در این ماه بهخصوص در فصول گرم سال احساس عطش آزار رسان گردد. جهت درمان این مشکل میتوان در مقابل هوای خنک و محیط خنک قرار گرفت.
به گفته وی شستن دست، پا و صورت با آب خنک، خوردن آب و مایعات کافی به صورت جرعه جرعه و در فواصل مناسب از افطار تا سحر، خوردن سبزیجات و میوههای خنکی زا و آبدار نظیر خیار، کاهو و سبزی خرفه ازجمله راههای درمان است.
این متخصص طب ایرانی بیان کرد: اضافه کردن سکنجبین یا کمی سرکه یا آبلیمو به آب بهخصوص بعد از افطاری. خوردن کاهو-سکنجبین، آبدوغ-خیار (بهخصوص برای افراد گندمگون و با هضم قوی) یا سالاد کاهو (کاهو + خیار سالادی + کمی روغن زیتون + کمی آب لیمو یا سرکه + کمی پودر نعناع) حدود یک ساعت و نیم بعد از افطار، نوشیدن و یا خوردن شربت خاکشیر، تخم خرفه پرورده شده در دوغ ترش (تخم خرفه را چند روز در کمی دوغ ترش میخیسانند)، مغز تخم خیار و خربزه، آلوبخارا و ترنجبین ازدیگر راههای درمان است.