در پایان این همایش، به شرکت کنندگان، به قید قرعه، جوایزی اهداء شد.
خط مشی برنامه پیشگیری از مصرف مواد مخدر در دانشگاه
حفظ کرامت دانشجو، حراست از جایگاه رفیع و مقدس دانشگاه و حمایت از سلامت جسمی، روانی و اجتماعی دانشجویان ، کارکنان و اساتید دانشگاه از ارزش های اصلی دانشگاه است. همچنین فراهم آوردن محیط آموزشی، پژوهشی و فرهنگی ایمن، سالم، بانشاط، عاری از بی نظمی ، هنجار شکنی و تضییع حقوق فردی و اجتماعی دانشجویان و دانشگاهیان از دغدغه های این دانشگاه است. این دانشگاه از وارد شدن هرگونه خدشه به تصویر مثبت خود جلوگیری بعمل خواهد آورد. از آنجا که مصرف مواد و الکل تهدید کننده سلامت دانشجویان، کارکنان ، اساتید و سایرین می باشد و عوارض ناخوشایندی بر عملکرد شغلی، تحصیلی و اجتماعی دارد، همچنین باعث خلق موقعیت خطرناک و کاهش حس اعتماد جامعه به دانشگاه می شود، در این راستا، دانشگاه خط مشی زیر را درباره مصرف مواد تدوین کرده است. این خط مشی جهت ضمیمه شدن به آیین نامه انضباطی مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی تهیه شده است و به هیچ عنوان هدف محدود کردن آن را ندارد.
۱.
دانشگاه همه ذینفعان برنامه پیشگیری از مصرف مواد در دانشگاه را تحت پوشش برنامه چندوجهی و جامع پیشگیری از مصرف مواد در دانشگاه (برنامه پیام) شامل آموزش، پیشگیری، درمان و مشاوره قرار می دهد.
۲.
دانشگاه مصرف هر گونه مواد توسط ذینفعان برنامه پیشگیری از مصرف موادرا در محیط دانشگاه در تمام اوقات ممنوع می داند.
الف) مواد شامل هر نوع ماده ای است که بر جسم و مغز افراد اثرگذاشته و عملکرد سلامت او را متاثر می سازد. این مواد را می توان در پنج طبقه جای داد: ۱) مواد افیونی ؛ مانند تریاک ، شیره تریاک، هرویین و کراک هرویین ، ۲) مواد محرک مانند شیشه ، آمفتامین ، کوکایین ، اکستازی ، ۳) کانابیس مانند ؛ علف، ماری جوانا، گراس، حشیش، گل ،۴) داروهای روان گردان مانند ؛ ریتالین ، ترامادول ، کدیین ، داروهای روانپزشکی غیرتجویزی ۵) مایعات و محصولات خوراکی حاوی الکل.
ب) منظور از دانشگاه کلیه موسسات آموزشی و پژوهشی تابع وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است که طبق مقررات مربوط نسبت به صدور مدرک تحصیلی رسمی بالاتر از دیپلم اقدام می کنند.
ج) محیط دانشگاه شامل کلیه محیط های تحت اداره دانشگاه شامل کلیه فضاها یا مکان های خواه مسقف یا روباز ، ثابت یا متحرک، دایمی یا موقتی متعلق به دانشگاه یا تحت قرارداد با دانشگاه نظیر کلاس درس، راهرو ، اتاق، راه پله ، بام ، زیرزمین ، محوطه ، پیاده رو ، پردیس ، کارگاه ، کتابخانه ، مکان ها و زمین ورزشی ، فضاهای فرهنگی و هنری ، فضای سبز ، پارکینگ ، خوابگاه، انبار ، آزمایشگاه ،رستوران ، کافی شاپ ،مراکز خدماتی ، سالن کنفرانس ، اتاق جلسات ،کلیه خودروها ، مهمان سرا و .... چه در داخل و چه در خارج از فضای فیزیکی دانشگاه می باشد.
د) ذینفعان برنامه پیشگیری از مصرف مواد در دانشگاه (برنامه پیام) شامل دانشجویان ، کارمندان دانشگاه ، اساتید دانشگاه با هر نوع قرارداد همکاری با دانشگاه ، کارآموزان و کارورزان ، پیمانکاران و افراد تحت قرارداد با دانشگاه در همه رده های سازمانی است.
ه) تمام اوقات یعنی در ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز ایام هفته.
۳. خرید و فروش ، حمل و نقل و نگهداری هر نوع مواد توسط ذینفعان برنامه پیشگیری از مصرف مواد در محیط دانشگاه ممنوع است.
۴. مصرف، خرید و فروش، حمل و نقل و نگهداری هر نوع دارو غیر از مواد تجویز شده توسط پزشک و با تایید مرکز مشاوره یا مرکز بهداشت و درمان دانشگاه یا خارج از دانشگاه ممنوع است.
۵. ذینفعان برنامه پیشگیری از مصرف مواد در دانشگاه (برنامه پیام) که دارای مشکل مصرف مواد هستند با حفظ رازداری تحت درمان و خدمات مشاوره قرار می گیرند و از دانشگاه اخراج نمی شوند هر چند ادامه مشکل در عملکرد، حضور و رفتار مربوط به مصرف مواد این افراد منجر به معرفی به کمیته برنامه ریزی برنامه و شورای انضباطی دانشگاه می شود.
۶. ذینفعان برنامه پیشگیری از مصرف مواد در دانشگاه در صورت تخلف از خط مشی مواد مخدر به شورای انضباطی معرفی شده و به یکی از پیامدهای مندرج در بندهای ۳ تا ۱۸ ماده ۱ بخش ۱ آیین نامه انضباطی مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی محکوم خواهد شد. صدور احکام انضباطی در خصوص تخلف دانشجویان تنها از طریق شوراهای انضباطی صورت می گیرد.