به گزارش روابط عمومی دانشگاه، روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۹۷، جلسه شورای فرهنگی دانشگاه با حضور دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین حمزه؛ رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر بصیری؛ معاون فرهنگی و اجتماعی، دکتر نظری؛ معاون دانشجویی، دکتر اسلامی؛ معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دکتر ابراهیمی؛ مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه، دکتر حسینخانی؛ سرپرست روابط عمومی و جمعی از دبیران شورای فرهنگی و اعضاء کانون ها و تشکلات دانشجویی در سالن کنفرانس سازمان مرکزی برگزار شد.
![](http://fa.uk.ac.ir/Images/UserUpload/Image/fa/IMG_۷۸۴۵.JPG)
شروع جلسه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط یوسف زاده؛ مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی همراه بود.
![](http://fa.uk.ac.ir/Images/UserUpload/Image/fa/IMG_۷۷۸۸.JPG)
حجت الاسلام والمسلمین حمزه؛ رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، از فضایل روزه های آخر ماه شعبان و فرارسیدن ایام ماه مبارک رمضان به فرازی از مناجات شعبانیه اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) می فرمایند: (الهی انا عبدک الضعیف المذنب و مملوکک المنیب)
و در این مورد توضیحاتی داد.
وی همچنین فراز دیگری از مناجات شعبانیه را بیان کرد: (
الهی هب لی کمال الانقطاع الیک و انر ابصار قلوبنا بضیاء نظرها الیک) و توضیح داد که
همواره مورد تاکید حضرت امام (ره) بوده است.
![](http://fa.uk.ac.ir/Images/UserUpload/Image/fa/fgyrthrt.jpg)
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، گفت:
شورای فرهنگی باید نقشه راه فرهنگی دانشگاه را تعیین کند و نقاط ضعف و قوت آن را مورد بررسی قراردهد، کار فرهنگی را نمی توان با اعتبار محدود اداره کرد و باید اعتبار آن کاملا باشد و برنامه های فرهنگی بهویژه برنامه های مذهبی با همکار همه نهاد های ذیربط انجام شود.
![](http://fa.uk.ac.ir/Images/UserUpload/Image/fa/IMG_۷۸۱۷.JPG)
دکتر بصیری؛ معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، از حجت الاسلام والمسلمین حمزه؛ رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه که در تمامی کارهای فرهنگی دانشگاه با حوزه امور فرهنگی و اجتماعی همکاری داشتند تقدیر و تشکر کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، گزارشی از برگزاری جلسات و برنامه های فرهنگی دانشگاه که با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری از اوایل سال جدید برگزارشده بود را مطرح کرد و گفت: در طول این مدت حدود ۷۰ برنامه از قبیل جشنهای دانش آموختگی، سخنرانی های علمی و جشن اعیاد مذهبی در تالار وحدت برگزار شده است.
وی در خصوص دستور کار جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، این عناوین را مطرح کرد: بررسی تقویم فرهنگی ماه آینده، توضیحات دبیر علمی همایش دکترین فرهنگی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)، تعیین سقف اعتبارات و نحوه توزیع اعتبار تشکل ها است که در تقویم فرهنگی پاسداشت زبان فارسی و روز بزرگداشت فردوسی که ۲۲ اردیبهشت ماه با همکاری انجمن های علمی و دانشکده ادبیات و علوم انسانی و حوزه معاونت پژوهشی که یک کار علمی پژوهشی است انجام گرفت.
دکتر بصیری، گفت:
برگزاری یادواره سوم خرداد روز مقاومت و پیروزی، تقدیر از ایثارگران دانشگاه، مراسم احیاء و شب های قدر، گرامیداشت ۱۵و۱۴ خردادماه، قرائت یک جزء قرآن یک ساعت قبل از نماز مغرب و عشاء در مسجد دانشگاه، همکاری شورای فرهنگی دانشگاه با همایش ملی دکترین فرهنگی حضرت آیت الله خامنهای (مد ظله العالی) و... از مصوبات شورای فرهنگی است.
حجت الاسلام و المسلمین حاتمی کیا؛ دبیر همایش ملی دکترین فرهنگی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)، در خصوص این همایش ملی گفت: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی، ریشه و اساس و رکن نظام فرهنگی است و باید نظام اسلامی برکشور مسلط باشد.
وی افزود: موضوع فرهنگی و نهادهای کلان فرهنگی کشور را باید جدی گرفت، ایده پردازی فرهنگی، تعیین معیارها و ملاک ها فرهنگی، بحث جریان سازی و گفتمان فرهنگی، مسائل فرهنگی است.
حجت الاسلام و المسلمین حاتمی کیا،
همچنین از زمان برگزاری این همایش ملی در آذر ماه خبر داد.
![](http://fa.uk.ac.ir/Images/UserUpload/Image/fa/IMG_۷۷۹۶.JPG)
دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه ضمن جمع بندی، گفت: دانشجویان با فعالیت در تشکلها میتوانند استعدادهای خود را در زمینههای مختلف بروز دهند و شکوفا کنند
وی افزود: دانشجویان با فعالیت در تشکلهای کوچک
دانشجویی میتوانند فضای دانشگاه را تغییر دهند زیرا این کار یک کار مدیریتی، یک کار فکری، یک کار هنری و عملی و یک کار الهی است و باید صبر و شکیبایی را سرلوحه کار خود قرار دهند. بیتردید وجود تشکلهای قدیمی و قوامیافته در میان دانشجویان، یکی از بسترهای رشد و شکوفایی آنها و نیز یکی از علل پایداری و تاثیرگذاری حرکتهای دانشجویی بوده است.
رئیس دانشگاه تصریح کرد: ایجاد زمینههای مناسب برای شکوفایی استعدادها،برانگیختن خلاقیت علمی دانشجویان، دانش آموختگان و بهره مندی از توانمندی ایشان در تقویت و تحقق فضای علمی دانشگاه، افزایش مشارکت و رقابت دانشجویان در فعالیتهای علمی جمعی و نهادینه ساختن این فعالیتها، حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویی و راهنمایی و هدایت دانشجویان در امر آموزش و پژوهش، تقویت و تحکیم پیوندهای نظام آموزش عالی با بخشهای مختلف جامعه، تعمیق دانش و بینش علمی دانشجویان با بهره گیری از توان علمی اعضای هیات علمی، از اهداف تشکل و کانون های دانشجویی است.
وی اظهار داشت: وظایف اعضای هیات علمی، آموزش و پژوهش است، استادان باید تحقیقات بنیادی یا کاربردی را انجام دهند، آنان می توانند با راهنمائی و پاسخگوئی با صبر و در کمال آرامش، به سوالات دانشجویان پاسخ دهند.
![](http://fa.uk.ac.ir/Images/UserUpload/Image/fa/IMG_۷۷۸۵.JPG)
دکتر طاهر افزود: مهمترین نقش و ویژگی استاد، آماده کردن ذهن دانشجو برای آموزش، فراگیری و به کارگیری آن در عمل است. اجرای پروژه های تحقیقاتی مصوب شورای پژوهشی دانشگاه از دیگر وظایف استادان است، پس دانشجویان باید از پتانسیل استادان در زمینه های آموزشی و پژوهشی استفاده نمایند و همه دانشگاهیان باید تلاش کنند تا فرهنگ اسلامی از طریق تقویت و تعمیق بینش دینی و گسترش فضایل اخلاقی و افزایش مشارکتهای اجتماعی و اشاعه روحیه ایثار و امید به آینده بر پایه تعالیم قرآن، مکتب اهل بیت(ع) و ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی، تحقق یابد.
|