معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: آمارهای مرگ و میر و علل آن یکی از منابع اصلی نظام اطلاعات سلامت بسیاری از کشورها به عنوان پایاترین و قابل اعتمادترین نوع اطلاعات برای ارزیابی وضعیت سلامت به حساب می آیند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، ابراهیم نعیمی افزود: اطلاعات مرگ و میر صحیح، دقیق، کامل و به هنگام، کاربردهای مهمی در سیاستگذاری نظام سلامت دارد، همچنین این اطلاعات مبنایی برای برنامه ریزی ها مداخلات سلامت، تعیین اولویت ها، توزیع امکانات، تخصیص بودجه و ارائه عادلانه خدمات بهداشتی درمانی در سطح جامعه است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر یکی از برنامه های مهم معاونت بهداشت در طی دو دهه اخیر نظام ثبت و طبقه بندی علل مرگ بوده و این نظام تنها منبع تولید شاخص های متعدد در زمینه مرگ و علل آن در کشور است به منظور ارتقای این نظام اطلاعاتی، اقدامات مهمی در سال های اخیر انجام شده است.
وی عنوان کرد: یکی از چالش های حال حاضر این برنامه، عدم صدور گواهی پزشکی فوت استاندارد توسط برخی از پزشکان است که متاسفانه، دقت صدور گواهی فوت در بسیاری از کشورها پایین است که این موضوع کیفیت آمار ملی و بین المللی مرگ و میر را کاهش می دهد و ارزش آن را برای برنامه ریزی و سیاست گذاری بهداشتی محدود می کند.
نعیمی در پایان خاطرنشان کرد: دستورالعمل ارتقای نظام ثبت مرگ و صدور گواهی فوت به صورت مشترک با همکاری سازمان پزشکی قانونی کل کشور و با هدف ارتقای سطح آگاهی پزشکان صادر کننده گواهی فوت تهیه شده و امید است با مطالعه این دستورالعمل و برگزاری دوره های آموزشی مربوطه بتوان کیفیت داده های مرگ را بهبود بخشید.
به گزارش وب دا؛ کارگاه آموزشی قوانین علت مرگ و میر در گواهی به مدت دو روزه جهت آموزش پزشکان متصدی سامانه کشوری ثبت مرگ در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان در حال برگزاری است.۵