به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامیدر مراسم بزرگداشت روز معلم و گرامیداشت مقام استاد که عصر امروز در مجتمع دانشگاهی ولیعصر (عج) واحد تهران مرکزی برگزار شد، با تبریک روز معلم و نیمه شعبان، گفت: بسیار خوشحالم که امروز در جمع استادان واحد تهران مرکزی حضور دارم و تقارن روز معلم و ولادت منجی عالم بشریت را تبریک عرض می کنم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: تقارن دوازدهم اردیبهشت روز معلم با ولادت حضرت مهدی (عج) را به فال نیک می گیرم و از خداوند می خواهم به برکت این ایام به کار ما خیر و برکت بدهد و ما را برای ماه ضیافتالله آماده کند.
وی با اشاره به سخنان یکی از اساتید پیشکسوت واحد تهران مرکزی، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در طول سالها فعالیت خود، هویت های مختلفی را تجربه کرده و اکنون هم هویت جدیدی به خود گرفته است. در بدو تاسیس، این دانشگاه بدون دارا بودن عضو هیات علمی توانست با استفاده از اعضای هیات علمی دیگر دانشگاه ها کار خود را پیش ببرد و اکنون باید قدردان کسانی باشیم که در سال های ابتدایی راهاندازی این دانشگاه به رشد و شکوفایی آن کمک کردند.
دکتر فرهاد رهبر خاطرنشان کرد: با گذشت چند سال از آغاز به کار دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه به تدریج هویت خود را پیدا کرد و توانست دارای اعضای هیات علمی مستقل باشد. اکنون بسیاری از این اعضای هیات علمی در شرف بازنشستگی هستند و بسیاری دیگر همچنان با این دانشگاه همکاری دارند که باید قدردان همه آنها باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: این دانشگاه با توجه به رشد جمعیت دانشجویان با استفاده از اعضای هیات علمی خود و بکارگیری اعضای هیات علمی سایر دانشگاه ها به صورت نیمهوقت و جذب اساتید حقالتدریس توانست در گام سوم هم فعالیت های خود را با موفقیت پیش ببرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی اکنون ماموریت بزرگی در دستور کار دارد، گفت: ماموریت دانشگاه آزاد اسلامی تربیت نیروی انسانی متخصص در تراز جمهوری اسلامی ایران است و امروز این دانشگاه حدود ۶ میلیون فارغالتحصیل تقدیم جامعه کرده که در جای جای کشور مشغول خدمت هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه از دانشگاه آزاد اسلامی انتظار می رفت مانع خروج فرزندان کشور شود، گفت: امام خمینی(ره) درباره دانشگاه فرمودند «دانشگاه یک کارخانه انسانسازی است» و «دانشگاه یک کشور اگر اصلاح شود، آن کشور اصلاح می شود». از این دو جمله استنباط می شود آنچه کشور را اصلاح می کند، انسانی است که از کارخانه انسان ساز دانشگاه خارج شده باشد، بنابراین یکی از وظایف دانشگاه آزاد اسلامی تربیت نیروی جوان دانشآموخته در تراز جمهوری اسلامی ایران است.
دکتر فرهاد رهبر خطاب به اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، گفت: وظیفه شما استادان تربیت کادر انسانی شریف و دانا، با استعداد، دارای ابتکار و اخلاق نیک انسانی، شجاع، خطرپذیری، آماده برای ورود به میدان های جدید بدون عقده خودکمبینی و خودبرتربینی، دلداده به خدا، متکی به قدرت الهی و دارای توکل کامل، صبور و بردبار و به معنای واقعی کلمه «انسان» است.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف جدی دانشگاه آزاد اسلامی باید تربیت نیروی انسانی با چنین ویژگی هایی باشد، افزود: به حول و قوه الهی فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون اینگونه بوده است. انسان های تنگنظر، بدبین، ناامید، ناتوان، ناپرهیزکار و آلوده نمیتوانند جوامع را پیش ببرند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برخی تنگنظری ها و صحبت های مایوسکننده درباره دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز زمزمههایی درباره دانشگاه آزاد اسلامی به گوش می رسد که تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کاهش یافته و دوران اوج این دانشگاه به پایان رسیده و در حال ورشکستگی است، اما باید بگویم کسانی که این آرزو را دارند، آن را با خود به گور خواهند برد.
وی افزود: اما بنده می خواهم بگویم که موسسان دانشگاه آزاد اسلامی در بدو تاسیس این دانشگاه اینگونه ناامید نبودند و توانستند یک نهال تازه غرس شده که در معرض آفات زیادی قرار داشت را مراقبت و آبیاری کنند تا امروز به چنین درخت تنومندی تبدیل شود.
دکتر فرهاد رهبر تاکید کرد: بنده این موضوع را با اطمینان می گویم که دانشگاه آزاد اسلامی نه تنها مشکلی ندارد، بلکه می خواهد مشکلات جمهوری اسلامی ایران را هم حل کند، همانطور که زمانی مشکل کشور فرار مغزها بود که دانشگاه آزاد اسلامی مانع آن شد و امروز مشکل کشور چیزهای دیگری است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بیکاری جوانان و فارغالتحصیلان یکی از مشکلات جدی کشور است، گفت: با توجه به این موضوع، دانشگاه آزاد اسلامی امروز باید به فکر این باشد که چگونه می تواند مشکل بیکاری فارغالتحصیلان را حل کند.
وی ادامه داد: با توجه به این موضوع، سیاست دانشگاه آزاد اسلامی تغییر کرده و استراتژی ما از یک دانشگاه کلاسمحور به دانشگاهی دارای هویت جدید که هدف آن آموزش صرف نیست و به تحقیق و پژوهش اهمیت می دهد، تبدیل شود.
دکتر فرهاد رهبر خاطرنشان کرد: برخی موسسات آموزشی و پژوهشی جهان، هزار نفر عضو هیات علمی آموزشی دارند و در مقابل آن ۶ هزار عضو هیات علمی پژوهشی در آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مشغول کار هستند تا فناوری های جدید ایجاد کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آزمایشگاه های ما هم دارای چنین ویژگی هایی هستند و جوانان می توانند با فعالیت خود در این آزمایشگاه ها به فناوری های جدید دست یابند. به عنوان نمونه واحد تهران شمال آزمایشگاهی دارد که به جرات می توان گفت دانشگاه های تهران، شریف و شهید بهشتی در کنار هم، چنین آزمایشگاهی ندارند.
وی با انتقاد از بلااستفاده بودن بسیاری از امکانات این دانشگاه، تصریح کرد: بنده زمانی که به استان ها می روم، با دیدن آزمایشگاه ها، کارگاه ها و امکانات بلااستفاده دانشگاه آزاد اسلامی غصه می خورم که چرا با وجود آنکه این دانشگاه دارای چنین تجهیزات پیشرفته و اساتید مجرب و دانشجویان علاقهمند به آموزش و پژوهش است، این امکانات بلااستفاده مانده است.
دکتر فرهاد رهبر ادامه داد: نقش مدیریت این است که این امکانات را در کنار هم به گونه ای تلفیق کند که بتواند مسئلهای از مسائل کشور را حل کند. آیا با وجود چنین ظرفیت هایی، ما نمی توانیم مشکل بیکاری جوانان را حل کنیم؟
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سیاست کشورهای پیشرفته برای جذب جوانان نخبه، گفت: امروز بسیاری از کشورهای جهان نه کمبود امکانات دارند، نه مشکلات مالی و بودجهای. مشکل این جوامع کمبود مغزافزار و نیروی انسانی زبده است و به این دلیل سعی می کنند نخبگان را از کشورهای دیگر جذب کنند، این در حالی است که ما با دارا بودن چنین ظرفیت هایی، غصه بیکاری جوانان را داریم که این موضوع از ضعف مدیریت است.
دکتر فرهاد رهبر خطاب به اساتید حاضر در مراسم، گفت: بنده اهل مبالغه نیستم و این موضوع را بدون تعارف می گویم که خود را در عرصه مدیریت، شاگرد شما می دانم و معتقدم حمایت، همکاری، فکر و برنامه های شما می تواند در مسیر توسعه هویتسازی دانشگاه آزاد اسلامی موثر و مفید باشد.
وی با اشاره به برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی برای جذب اعضای هیات علمی جوان، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی براساس مجوز شورای اسلامی شدن دانشگاه ها، جذب اعضای هیات علمی جوان و دارای شایستگی های علمی و عمومی را در دستور کار دارد و از شما اساتید می خواهیم برای جذب بهترین ها به ما کمک کنید.
دکتر فرهاد رهبر در این باره افزود: اعضای هیات علمی جوانی که جذب می شوند، قرار نیست برای آموزش به کلاس ها بروند، بلکه برنامه ما این است که از این جوانان در آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی استفاده کنیم و خروجی آنها باید نتیجه تحقیقاتی باشد که مسئلهای از مسائل کشور را حل کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: علاوه بر اینها، ما نیروهای جوان تحقیقاتی ارزانقیمت داریم که همان دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد هستند که ظرفیت آنها در حال هدر رفت است و به خوبی از آنها بهرهبرداری نمیشود. در کنار نیروی تحقیقاتی جوان، شرکت های دانش بنیان هم باید بتوانند به راحتی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی شبکه بزرگی است که در سراسر کشور فعال است، گفت: اگر تحولی در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شود، یقین دارم که کشور را متحول خواهد کرد و مشکلاتی که امروز گریبانگیر کشور شده را برطرف می کند.
دکتر فرهاد رهبر در پایان گفت: محققان دانشگاه آزاد اسلامی برای مقابله با آسیب های اجتماعی هم باید برنامهریزی کرده و راهحل ارائه کنند تا برای رفع این آسیب ها و معضلات به کمک دولت بیایند.