دکتر سعید گل فیروزی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان از آغاز پویش ملی سلامت در استان گلستان با شعار «آگاهی زودتر، مراقبت موثرتر» از ۲۰ آبان تا ۱۵ دی ، با هدف غربالگری دیابت و پرفشاری خون برای ارتقای برنامه سلامت خانواده خبر داد.
دکتر سعید گل فیروزی گفت: سالانه ۴۱ میلیون مرگ در جهان اتفاق می افتد که ۷۴ درصد آن در اثر بیماریهای غیر واگیر می باشد ، در ایران سهم مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر واگیر از کل علل مرگ بیش از ۸۲ درصد می باشد و سالانه ۳۰۰ هزار نفر به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی می میرند. ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال کشور فشارخون بالا دارند و ۶۰ درصد نیز از فشارخون خود بی خبرند و ۳۰ هزار مرگ در سال به دلیل دیابت در کشور اتفاق می افتد که موارد مهمی است.
به گفته وی در استان گلستان نیز برآورد می شود ۳۴.۰۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال مبتلا به پرفشاری خون و ۱۳.۲ درصد افراد بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت باشد . میزان آگاهی از دیابت در استان ۷۳.۳ درصد برآورد میشود، به عبارت دیگر سه چهارم بیماران از ابتلا به دیابت مطلع هستند. پوشش درمان ۶۳.۱ درصد و درمان موثر ۲۹.۱ درصد گزارش شده است.
وی افزود:با توجه به اینکه پرفشاری خون و دیابت از دسته بیماریهایی است که به سلامت آسیب میرسانند و سبب مرگ و میر و ناتوانیها می گردد بنابراین شناسایی به موقع و درمان آنها بسیار اهمیت دارد.
دکتر گل فیروزی خاطر نشان کرد: پویش ملی سلامت با شعار «آگاهی زودتر، مراقبت موثرتر» از ۲۰ آبان ماه در استان همزمان با سراسر کشور آغاز بکار کرده است. در این پویش ملی افراد بالای ۱۸ سال و کلیه مادران باردار در هر سنی با اندازه گیری فشار خون و انجام رایگان آزمایش قند خون در کلیه مراکز ارائه دهنده خدمت در شهر و روستا مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت .
وی گفت: هدف اصلی این پویش ملی افزایش سواد سلامت، افزایش مراجعه و اتصال گروه های هدف به برنامههای سلامت است که شاخص بهرهمندی جامعه افزایش یابد. این امر سبب میشود مردم علاوه بر خدمات دیابت و پرفشاری خون از سایر خدمات هم بهرهمند شوند .
وی خاطرنشان کرد: در گام اول این پویش هدف شناسایی بیماران مبتلا به دیابت و پر فشاری خون و تکمیل پرونده الکترونیک میباشد و از ۱۵ دی ماه به بعد این افراد بر اساس دستورالعملهای کنترل فشارخون و دیابت توسط ارائه دهندگان خدمت پزشک و غیر پزشک در سطح مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه ها و خانه های بهداشت سراسر استان پیگیری و مراقبت میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان افزود:تمامی خانه های بهداشت، پایگاه های پزشک خانواده و مراکز خدمات جامع سلامت و همچنین ایستگاه های سیار و مراکز درمانی بخش دولتی و خصوصی در این طرح مشارکت دارند. از هم استانی ها درخواست میشود تا برای مشارکت در این طرح ملی و دریافت خدمات رایگان پیشگیری و تشخیص به موقع بیماری های دیابت و فشارخون، در مدت زمان تعیین شده به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.