اداره امور ازمایشگاه های معاونت درمان دانشگاه با همکاری سازمان نظام پزشکی، امروز سه شنبه دهم اردیبهشت ماه، به مناسبت سالروز بزرگداشت حکیم جورجانی و روز علوم ازمایشگاهی(۲۰ فروردین ماه) اقدام به برگزاری مراسم جشن و تقدیر از اساتید و پیشکسوتان عرصه علوم ازمایشگاهی، مسئولین فنی و پرسنل ازمایشگاه ها، در تالار ابن سینا مرکز همایش های علمی دانشگاه، نمود.
در این مراسم دکتر مباشرزاده مدیر اداره امور ازمایشگاه های معاونت درمان، طی سخنانی ضمن تبریک این روز به تمامی دست اندرکاران علوم ازمایشگاهی، نقش استفاده از تکنولوژی های نوین و پیشرفت ازمایشگاه های بالینی را در نظام سلامت و در دو حوزه بیماری های واگیردار و غیرواگیر دار بی بدیل و ان را از دو منظر حائز اهمیت دانست و گفت: اولا میزان بسیار زیادی از اطلاعات مربوط به تشخیص و درمان بیماری ها در ازمایشگاه ها موجود است و سیاستگذاران نظام سلامت و محققین و پژوهشگران می توانند از این منابع در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده نمایند و دوم اینکه برخی روش های ازمایشگاهی انقدر ارزش تشخیصی بالایی دارند که برای شناسایی بسیاری از بیماری ها و پیشگیری و یا درمان به موقع از انها استفاده می شود.
وی ادامه داد: اصولا اکثر نظام های مراقبت های بهداشتی درمانی در دنیا بر اساس یافته های ازمایشگاهی عمل می کنند مانند نظام مراقبت از عفونت های بیمارستانی، نظام مراقبت های انتی بیوتیکی، ثبت سرطان، غربالگری قبل و بعد از تولد و ... و نظام هایی موفق ترند که سیستم یکپارچه و توانمند ازمایشگاهی از انها حمایت کند.
دکتر مباشرزاده، در ادامه سخنان خود مدیریت امور ازمایشگاهی دانشگاه را برای تقویت این سیستم، موظف به دفاع از حقوق چهار گروه مرتبط با ازمایشگاه دانست و تصریح کرد: نظام سلامت اولین گروهی است که بایستی مورد حمایت واقع شود، لذا عملکرد در ازمایشگاه ها باید به گونه ای باشد که همگان هرساله شاهد ارتقای سطح کیفی و کمی خدمات این مجموعه باشند و بایستی با ارائه خدمات ازمایشگاهی با کیفیت و با سطح دسترسی مناسب و به هنگام، پزشکان را به عنوان مسئول مستقیم جان بیماران اسوده خاطر کرد.
وی مسئولین فنی ازمایشگاه ها را به عنوان دومین گروه مورد حمایت عنوان کرد و افزود: علیرغم افزایش بی رویه هزینه کیت های ازمایشگاهی و تاخیر بسیار زیاد سازمان های بیمه گر در پرداخت مطالبات و عدم افزایش تعرفه های ازمایشگاه ها، مسئولین فنی ازمایشگاه ها هرساله تلاش مضاعفی را برای ارتقای سطح کیفی و کمی ازمایشگاه ها و جلب رضایت گیرندگان خدمت انجام می دهند.
پرسنل مظلوم و زحمت کش ازمایشگاه ها سومین گروه حمایتی بودند که دکتر مباشرزاده به انها اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه پرسنل ازمایشگاه ها یکی از پرمخاطره ترین مشاغل را در حرف پزشکی دارند ولی در مقایسه با سایر همکاران خود از مزایای پایینتری برخوردار هستند و بایستی بگوییم که هیچ ازمایشگاهی نمی تواند بدون داشتن پرسنل اگاه، دلسوز و مسئولیت پذیر پیشرفت کند. هرچند که از بالاترین تکنولوژی نیز بهره مند باشد.
دکتر مباشرزاده مردم را چهارمین گروه مورد حمایت عنوان کرد و گفت: مردم صاحبان حق واقعی در این نظام هستند که بایستی از ازمایشگاه ها جواب صحیح بگیرند و نباید در میان مطب ها و ازمایشگاه ها سردرگم شوند.
مدیر اداره امور ازمایشگاه های معاونت درمان در بخش دیگری از سخنان خود اهداف ده ساله وزارت بهداشت تا سال ۱۴۰۴ را توسعه کمی و کیفی شبکه ازمایشگاهی کشور، ارتقای اخلاق در ازمایشگاه ها و دسترسی اسان به خدمات ازمایشگاهی عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر ۲۷۲ ازمایشگاه در شهرستان اصفهان و شهرستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی در حال فعالیت است و اگر به مجموع این تعداد ازمایشگاه های بهداشتی و تامین اجتماعی نیز اضافه شوند حدود ۴۰۰ ازمایشگاه در استان اصفهان در حال ارائه خدمات به هم استانی ها می باشند.
وی افزود: در هر شبانه روز بالغ بر ۱۰ هزار مراجعین و بیمار بستری و سرپایی از خدمات ازمایشگاهی بهره مند می شوند و بالغ بر ۱۰۰ هزار تست ازمایشگاهی در روز انجام می شود و خوشبختانه هم استانی های عزیز بدانند در هر جایی می توانند از خدمات ازمایشگاهی بهره مند شوند.
مدیر اداره امور ازمایشگاه های معاونت درمان در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد با حمایت های بی دریخ ریاست محترم دانشگاه و معاونین و مسئولین محترم، بتوانند سهم خود را در حمایت از شهروندان و جامعه ازمایشگاهی ایفا نمایند.
در ادامه مراسم دکتر گنجی مدیر درمان و قائم مقام معاونت درمان نیز طی سخنانی یکی از ارکان اساسی تیم درمان را جامعه علوم ازمایشگاهی عنوان کرد و گفت: ما برای ارائه خدمات مطلوب به مردم، به نحوه عملکرد ازمایشگاه های استان نیازمند هستیم و عملکرد مطلوب و افزایش مستمر کیفیت می تواند به خروجی بهتر خدمات درمانی کمک نماید.
وی ایمنی بیمار را به عنوان خط قرمر معاونت درمان عنوان کرد و گفت: در تمامی دنیا ایمنی بیمار بسیار جدی در نظر گرفته می شود و نکته مهم اینکه در فرایند ایمنی بیمار نقش ازمایشگاه ها بسیار مهم است.
دکتر گنجی ادامه داد: نحوه عملکرد ازمایشگاه ها، نحوه کنترل کیفی، نحوه انتقال جواب و حتی ثبت جواب می تواند تاثیر بسزایی در تضمین ایمنی بیمار داشته باشد.
مدیر درمان دانشگاه همچنین گفت: انشاءا... با رعایت اخلاق حرفه ای و تلاش وافر در رعایت حقوق بیماران و تضمین ایمنی بیمار بتوانیم نقش خود را در خدمت رسانی مطلوب به مردم انجام دهیم.
دکتر بقایی نماینده جامعه ازمایشگاهیان سازمان نظام پزشکی اصفهان نیز سخنران دیگر این مراسم بود که طی سخنان کوتاهی در خصوص موفقیت ها و پیشرفت های خدمات ازمایشگاهی استان، تبدیل ازمایشگاه ها از یک سیستم سنتی به سیستم مدرن و پویا و افزایش سطح ارائه خدمات در استان و همچنین مشکلات و چالش های موجود در این حوزه، اقتصاد درمان و تعرفه های ازمایشگاهی و نیز اخلاق حرفه ای به ارائه سخنرانی پرداخت.
گفتنی است تقدیر از پرسنل و مسئولین فنی نمونه ازمایشگاه ها پایان بخش این مراسم بود.