به گزارش روابط عمومی دانشگاه ازاد اسلامی، رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه ازاد اسلامی در ابتدای سخنان خود با اشاره به موضوع نشست گفت: مباحث این اجلاس دو بخش دارد، یک بخش دانشگاه ها و بخش دیگر نیز مرتبط با صنعت و معدن است.
دکتر ولایتی افزود: در حوزه دانشگاه ازاد اسلامی و در طول یک سال اخیر، تلاش کردیم این دانشگاه که سرمایه بزرگ ملی است را حفظ و به سمت مطلوب و تقویت و کیفی سازی فعالیت ها پیش بریم. از جمله مهمترین موضوعات این است که دانشگاه های ما باید تقاضامحور باشند. ما هم دنبال این هستیم تا بتوانیم به نیاز ها در حوزه پیشرفت علم و فناوری پاسخ دهیم و لذا معاون پژوهشی دانشگاه ازاد اسلامی در جهت جذب نخبگان برنامه ریزی های لازم را اغاز کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: ۱۴ هزار و ۶۰۰ نفر از دانشگاه های مختلف (۶۰ درصد از دانشگاه ازاد و ۴۰ درصد از دیگر مراکز اموزش عالی) را براساس نوع کاربرد علمی که دارند و ابتکاری که مطرح می کنند، در این مسیر قرار داده ایم.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه ازاد اسلامی افزود: ۵ درصد از سهم بودجه سال ۹۷ دانشگاه، در تولید و فناوری برنامه ریزی شده که بسیار قابل توجه است و قراردادهایی هم با موسسات از جمله موسسه استاندارد، گمرک و... بسته شده تا کار پژوهشی در عرصه تولید علمی که مورد تقاضاست، صورت گیرد.
وی افزود: برخی از رشته ها فقط تا مقطع لیسانس است که باید اینها را تبدیل به رشته هایی کرد که دانشجو قبل از فارغ التحصیلی وارد بازار کار شود، یا برخی از رشته ها بورسیه شرکت ها شوند. این تحول کیفی در دانشگاه ازاد اسلامی در حال انجام است.
دکتر ولایتی خاطرنشان کرد: دانشگاه ها به جای عرضه محور، باید تقاضا محور شوند و دانشگاه ازاد اسلامی این ظرفیت را دارد چرا که ۴۰ درصد از اموزش عالی را در اختیار دارد و این رقم بزرگی است.
دکتر ولایتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در بخش صنعت هم تسهیلات و حمایت ها نباید بی قید و شرط باشد چرا که در این صورت، جون می دانند در هر شرایطی حمایت می شوند، در مورد کیفیت محصول اقدامی نمی کنند. مجموعه اصناف و سندیکاها باید خودشان حافظ برند ایرانی باشند.
وی افزود: دولت و بخش خصوصی هر کدام وظیفه ای دارند و دولت تا حدی می تواند بر استانداردها نظارت کند اما بخش خصوصی هم باید خودش حافظ کیفیت محصولات باشد.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه ازاد اسلامی تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که باید از تولیدات داخلی حمایت شود و این مربوط به دولت، مردم و بخش خصوصی است و سندیکاها و اصناف باید در اجرای قوانین، ارتقای کیفیت مجموعه های تحت اشراف خود و... با جدیت عمل کنند.