به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای به نقل از سازمان امور دانشجویان، سی و سومینگردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشگاه های سراسر کشور که از تاریخ ۱۹ لغایت ۲۰ اردیبهشت ماه، با حضور دکتر داداش پور معاون وزیر ورییس سازمان امور دانشجویان در دانشگاه شیراز برگزار شد، در پایان با معرفی دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان جنوبی( آموزشکده فنی و حرفه ای پسران بیرجند(ابن حسام)) و دانشگاه فنی و حرفه ای استان کردستان(آموزشکده فنی و حرفه ای پسران سنندج(شهید یزدان پناه)) به عنوان مراکز برتر و نمونه کشوری در بین مراکز دانشگاهی جامع کشور به پایان رسید.
گزارش
سی و سومین گردهمایی روسای مراکز مشاوره و سلامت دانشجویی
مراکز مشاوره دانشگاه فنی و حرفهای خراسان جنوبی و دانشگاه فنی و حرفهای کردستان در جمع برترینهای وزارت علوم؛
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای به نقل از سازمان امور دانشجویان، سی و سومینگردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشگاه های سراسر کشور که از تاریخ ۱۹ لغایت ۲۰ اردیبهشت ماه، با حضور دکتر داداش پور معاون وزیر ورییس سازمان امور دانشجویان در دانشگاه شیراز برگزار شد، در پایان با معرفی دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان جنوبی( آموزشکده فنی و حرفه ای پسران بیرجند(ابن حسام و دانشگاه فنی و حرفه ای استان کردستان(آموزشکده فنی و حرفه ای پسران سنندج(شهید یزدان پناه به عنوان مراکز برتر و نمونه کشوری در بین مراکز دانشگاهی جامع کشور به پایان رسید
.
سی و سومین گردهمایی روسای مراکز مشاوره به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه شیراز، در روزهای دوشنبه و سه شنبه ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت ماه به صورت حضوری با حضور دکتر داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار شد. دکتر ابراهیم نعیمی مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت، گفت: این گردهمایی با هدف تبیین کلان برنامه دفتر مشاوره و سلامت در سبک زندگی سالم و ارتقای سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی دانشجویان و دانشگاهیان برگزار میشود. آقای دکتر مهدی شریعتی مدیر کل مرکز مشاوره،تربیت بدنی و سلامت دانشجویی در این گردهمایی به عنوان نماینده دانشگاه فنی و حرفه ای حضور داشتند. این گردهمایی پس از بیش از ۲ سال وقفه در فعالیت های دانشگاه ها و از سرگیری آموزش حضوری در دانشگاهها به منظور هماهنگی روسای مراکز مشاوره دانشجویی سراسر کشور انجام شد.
معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان کشور در این آیین، ضمن تبریک هفتهی سلامت، با بیان اینکه، حوزهی پیشگیری حوزهی سرمایهگذاری است، اظهار داشت: دانشجویان وقتی به مراکز مشاوره مراجعه میکنند که وضع نامناسبی داشته و نیاز به رواندرمانگری دارند.
دکتر روحالله داداشپور گفت: در دورهی کرونا شرایط متفاوتی را تجربه کردیم و اکنون درک و مدیریت دوران پساکرونا متفاوت خواهد بود. وی با اشاره به شکاف نسلها به علت عدم ارتباطات بین فردی، اظهار داشت: کاهش بعد خانواده و تک فرزندی متاسفانه بحران جانشینی را رقم زده است.
رئیس سازمان امور دانشجویان، تصریح کرد: چسبیدگی به فضای مجازی موجب قطع ارتباط فرزند با خانوادهاش شده است. این اتفاق موجب شده که فقدان مهارتهای اجتماعی و غیره به مراکز مشاوره دانشگاه منتقل شود. وی افزود: گسستگی ارتباط بین فرزند و خانواده نتیجه خوبی در پی نخواهد داشت.
دکتر داداشپور با بیان اینکه در جامعهی ما اصالت خانواده وجود دارد و باید این مهم در مشاورهها لحاظ شود، ادامه داد: استفاده از دانش بومی و در نظر گرفتن زمینه فرهنگی جامعه در مشاورهها باید مد نظر قرار بگیرد. به همین جهت در انتخاب مدیران و مشاوران مراکز دانشگاهی باید افراد متناسب را با در نظر گرفتن زمینه فرهنگی جامعه به کار بگیریم، همچنین با توانمندسازی مشاوران در کنار دانشجویان و مسئولان در این راستا گام برداریم. وی با اشاره به بحث افت تحصیلی دانشجویان بهویژه در دورهی پساکرونا، اظهار داشت: ما باید با ایجاد انگیزه و امید در دانشجویان افت تحصیلی را در آنها متوقف کنیم. معاون وزیر با اشاره به عدم مهارت مدیریت هیجان در افراد جامعه، اظهار داشت: ما باید اطرافیانمان را تکریم کرده و از شیوه اقناعی استفاده کنیم. وی گفت: مراقبت از دانشجویان باید هم در حوزه جسمانی باشد هم روانی، همچنین به بحث ورزش که در نشاط و سلامت دانشجویان اهمیت دارد نیز توجه کنیم.
معاون وزیر علوم با اشاره به بیش از ۹۰هزار دانشجوی بینالملل در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور ، تاکید کرد: دانشجویان بینالملل نیز برادران و خواهران و فرزندان ما هستند و نباید از آنها غافل شویم.
رئیس سازمان امور دانشجویان، گفت: ما باید با ایجاد انگیزه و امید در دانشجویان افت تحصیلی را در آنها متوقف کنیم. در این گردهمایی از نسخهی جدید سامانه الکترونیکی مشاوره "سام" رونمایی شد.
از جمله برنامه های این گردهمایی ارائه طرح و برنامههای دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان، برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع: "الزامات رییس مرکز مشاوره مطلوب و کارآمد" توسط دکتر کیومرث فرحبخش، ۱۲ کمیسیون تخصصی برای شرکتکنندگان با موضوعات؛ پیشگیری از مصرف مواد، پیشگیری از رفتارهای خودآسیبرسان، ازدواج دانشجویی و مدیریت روابط عاطفی، پیشگیری از افت تحصیلی، مشاوره شغلی، زندگی در خوابگاه و سبک زندگی سالم دانشجویی، تجارب ارزشمند دانشجویی، شاخصهای رتبهبندی مراکز مشاوره دانشجویی، بررسی و تدوین شاخصهای دریافت نشان حامی، مشکلات شایع روانشناختی در دانشجویان، دانشجویان دارای شرایط خاص، بررسی آییننامه و چارت تشکیلاتی مراکز مشاوره دانشجویی، ارائه طرحها و تجارب موفق دانشگاهها، سخنرانی دکتر مجید صفارینیا با موضوع؛ "سلامت اجتماعی" و معرفی مراکز مشاوره منتخب دانشگاههای کشور و تقدیر از حامیان نمونه، بود.
در پایان این گردهمایی با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان اموردانشجویان مراسم تقدیر از مراکز مشاوره برتر دانشجویی سراسر کشور برگزار شد و از هر منطقه یک مشاور یا مددکار نمونه معرفی گرد
ی
د. در این رویداد دو روزه که با حضور بیش از
۱۳۰
دانشگاه و رئیس مراکز مشاوره و سلامت دانشجویی در پردیس دانشگاه شیراز برگزار شد، دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان دانشگاه برتر و ممتاز در میان دانشگاه های جامع معرفی گردید. و دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان جنوبی( آموزشکده فنی و حرفه ای پسران
بیرجند(ابن حسام و دانشگاه فنی و حرفه ای استان کردستان(آموزشکده فنی و حرفه ای پسران سنندج(شهید یزدانپناه به عنوان مراکز برتر و نمونه کشوری در بین مراکز دانشگاهی جامع کشور به پایان رسید.