وی در ادامه بیان کرد: مسمومیت با شوینده های خانگی از دیگر مسمومیت هاست که هر سال چه در کودکان و چه در بزرگسالان با آن مواجه هستیم. به خصوص هنگام نزدیک شدن به سال جدید و انجام خانه تکانی ها، آمار مراجعه افراد به بیمارستان ها به خاطر مسمویت با شوینده های خانگی افزایش میابد. مسمومیت گوارشی در کودکان به علت مواد شیمیایی خطرناک مانند نفت و مواد پاک کننده شایع تر است که باید دور از دسترس آنان باشد. هرگز نباید ظرف شوینده های خانگی را به ظرف های دیگر مانند بطری های نوشابه انتقال داد و از مخلوط کردن آنها به شدت خودداری شود.
دکتر نگار قناعتیان، کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به مسمومیت دارویی در کودکان گفت: در موارد مسمومیت های دارویی کودکان، ممکن است کودک به علت طعم مطلوب یک شربت که برای بیماری به خصوصی تجویز شده و والدین مقدار معینی از آن را هر از چند ساعت به او می دهند، ترغیب شود مقدار زیادی از آن را یک جا مصرف کند.
در مورد شربت های آهن و مولتی ویتامین گزارشات متعددی از این نوع مسمومیت شده. همچنین در خانواده هایی که یکی از افراد در حال ترک اعتیاد بوده و شربت متادون مصرف می کند، بلع مقدار اندکی از این شربت هم برای کودکان بسیار خطرناک است.
به طور کلی توصیه می شود که تمامی داروها و به خصوص شربت ها را از دید و دسترس کودکان خود دور نگه دارید و حتی الامکان از مصرف دارو در حضور کودک خودداری کنید. چرا که کودکان مقلد رفتار والدین خود هستند و ممکن است بعدا دور از چشم شما به دلیل جذابیت ظاهری فرآورده های دارویی آن ها را به دهان ببرند.
همچنین در صورت استقبال کودک از طعم یک فرآورده که برایش تجویز شده حتما به او متذکر شوید که این دارو است و به هیچ عنوان بدون اجازه والدین نباید مانند آبمیوه یا غذاهای دیگر آن را مصرف کند.