قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور گفت: سازمان بسیج اساتید کشور یک نهاد جنبشی و نهضتی است که به شکل سایهای درکنار نهاد علم در کشور حرکت میکند.
دکتر محمدرضا ابنالدین حمیدی، ظهر امروز ۱۰ آذرماه، در اختتامیه نشست سراسری مسئولان کانونهای بسیج اساتید دانشگاه فنیوحرفهای کشور که در دانشگاه فنیوحرفهای خراسان رضوی برگزار شد،اظهار کرد: ما یک نهاد جنبشی و نهضتی هستیم که به شکل سایهای درکنار نهاد علم در کشور حرکت میکنیم. نهاد علم در کشور اگر کارش را به خوبی انجام دهد و خوب حرکت کند ما دیگر معنی نداریم و اگر ماموریتها به خوبی پیش رود ما باید بیکار شویم. مشکل این است که علمی که در نهاد علم تولید میشود بخشی پژوهشی، فرهنگی و بخشی آموزشی است و ما آمدهایم که در صحنه کمک کنیم، جلو برویم و مطالبه کنیم. گاهی تشویق کنیم و نقش ما به عنوان این نهضت کمک به حکمرانی علمی در اشاعه علم است.
قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم نقش علمی خودمان را ایفا کنیم بایستی بتوانیم بین مسائل و مشکلات زیست بومان یک ارتباط علمی برقرار کنیم. همه اساتید بسیجی مسئله محورند، دغدغهمندند و برای حل مشکل در صحنه حضور دارند. برای مسئله راه حل پیدا میکنند و مطالبهگری خواهند کرد.
ابنالدین ادامه داد: برای تولید علم هم در صحنه هستیم و این امر بیشتر در حوزه علوم انسانی معنی دارد که کرسیهای نظریه پردازی و نقد داشته باشیم و در حوزههای دیگر نیز تولید مقاله و کتاب است. گلوگاههای خطر آفرین از موانعی است که باعث میشود افراد معمولی سراغ حوزههایی که اساتید بسیجی میروند نروند. به عنوان مثال در صنایع موشکی این محدودیتها وجود دارد. ما در این زمینهها وارد میشویم، یکی از کارهایی که انجام میدهیم برگزاری چنین همایشهایی مرتبط با موضوعات این چنینی است.
وی با اشاره به اینکه «اساتید حوزه فنی حرفهای میتوانند آموزشهایی برگزار کنند»، عنوان کرد: با این کار، اساتید میتوانند این گرهها را برطرف کنند. ما در حوزه علم، علوم پایه و فنی مهندسی میتوانیم نقش جدی داشته باشیم. حوزه دیگر، حوزه تبیین و مبارزه با جنگ شناختی است که علیه ما شروع شده است و دشمن در یک معادله عادلانه به این نتیجه رسیده است که آدمکشی سبب پیروزی نمیشود و هزینههای اجتماعی را بالا میبرد و افکار را اگر تغییر بدهیم آن موقع موفق خواهیم شد.
ابنالدین خاطر نشان کرد: مبارزه در این صحنه کار اساتید است و هرکدام از این اساتید بسیجی، محل رجوع بسیاری از افراد هستند پس ما مرجعیم و میتوانیم تبیین کنیم. فرق ما با دانشگاه چیست؟ ما به نقاطی دست میگذاریم که به نظام حکمرانی و استقرار علمی کمک کند.
وی در خصوص حوزه سوم اظهار کرد: حوزه سوم که بسیار مهم است، حوزه فرهنگی است. بناست که هر شهری با حرکت تمامی مومنین و هواداران انقلاب اسلامی بسیجیان خودشان را نشان دهند و کارهایی که انجام دادهایم را ارایه کنیم. در همه شهرها این برنامه را خواهیم داشت. در یک شهر ۱۰۰ هزار نفری تمام مسئولان جمع خواهند شد و خودشان را معرفی میکنند و مشکلات را ارزیابی میکنند و راهکار ارائه خواهند داد.
قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور تشریح کرد: اکثر کسانی که در حوزه کارآفرینی کار میکنند بیشترشان در دانشگاه فنی حرفهای هستند. علم نافع میتواند فوق دیپلم باشند و باری را از مردم کم کند و علمی است که گره باز کند و این کار گرههای زیادی را از خانوادهها باز خواهد کرد. کار علمی، سیاسی و فرهنگی سه اصل مهم است و کار اصلی ما در این سه حوزه است.