به گزارش روابط عمومی دانشگاه
، مراسم کلنگ زنی پروژۀ ساخت بیمارستان بزرگ ابن سینا در رفسنجان و همچنین همایش توسعه روابط آموزش عالی ایران و افغانستان، روز دوشنبه 3اردیبهشت ماه97، با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه، مهندس رزم حسینی؛ استاندار کرمان و جمعی از مسئولان و مدیران استان در تالار خیام دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان برگزار شد.
دکتر
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به منظور شرکت در همایش توسعه آموزش عالی ایران و افغانستان با استقبال رسمی دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه، مسئولان دانشگاه شهیدباهنرکرمان و
استاندار وارد کرمان شد.
با حضور
وزیر علوم
، دکتر طاهر، استاندار کرمان و جمعی از مسئولان،
کلنگ
احداث
بیمارستان
۱۵۰
تخت خوابی فوق تخصصی ابن سینای رفسنجان به زمین زده شد
.
گفتنی است، این بیمارستان به بستر تحقیق و توسعه و استانداردهای سلامت بیماران در ارتباط با طبیعت فرم و شکل گرفته و احداث خواهد شد
.
بیمارستان ابن سینای رفسنجان
در زمین
۵
هکتاری و با
۲۰
هزار مترمربع زیربنای اصلی ساختمان احداث می شود که شامل
۱۵۰
تخت بستری،
۱۶
تخت آی سی یو،
۱۶
سی سی یو،
۳۳
تخت اورژانس و بخش های هیدروتراپی، فیزیوتراپی،
۵
اتاق عمل جنرال،
۳
اتاق عمل قلب و مغز و سه آنژیوگرافی است
.
همچنین با حضور وزیر علوم و استاندار کرمان کلنگ پروژه پارک
۱۹
هکتاری شهر رفسنجان که به عنوان باغ سلامت و با هدف ایجاد فضای روح نواز در طبیعت ایجاد می شود، به زمین زده شد
افتتاح چند طرح عمرانی در دانشگاههای کرمان و رفسنجان و بازدید از نمایشگاه
NMR
از دیگر برنامههای حضور دکتر غلامی در سفر به استان کرمان بود.
دکتر
محمدعلی دهقان رئیس دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اظهار داشت: بعد از ماهها تلاش این همایش شکل گرفت، اما نظر ما از روز اول برگزاری همایش علمی و تجاری بود که در بخش تجاری آن موفق نشدیم، میزبان مسئولان دو کشور باشیم.
وی بیان داشت: قابلیتهای بسیار زیادی در منطقه ما و کشور افغانستان وجود دارد که میتوانیم در راستای منافع دو طرف از آن استفاده کنیم، اما بسیاری از این منابع مسکوت مانده و لازم است، مسؤولان دو طرف با هم تبادل داشته باشند و از آن استفاده کنند.
دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در همایش روابط آموزش عالی ایران و افغانستان مطرح کرد: در بحث دیپلماسی علمی جمهوری اسلامی ایران، وزارت علوم گسترش ارتباطات، مناسبات علمی و دانشگاهی با کشورهای مختلف جهان بویژه کشورهای همسایه و مسلمان را
در اولویت برنامه های خود قرار داده است.
وزیر علوم را در این سفر، دکتر شریعتی نیاسر معاون آموزشی، دکتر سالار آملی قائم مقام وزیر در امور بینالملل و جمعی از مسئولان وزارت علوم همراهی میکنند.
دکتر نجیب اله خواجه عمری وزیر تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان در همایش روابط آموزش عالی ایران و افغانستان مطرح کرد: این همایش فصل نوینی از روابط و تعاملات علمی
و دانشگاهی میان دو کشور را میگشاید.
شایان ذکر است: در این همایش یک روزه، راهکارها و برنامههای جدید برای توسعه روابط و تعاملات علمی و دانشگاهی میان تهران و کابل مورد بررسی وزیران علوم و مسئولان ارشد آموزش عالی دو کشور قرار میگیرد.
گفتنی است: در این همایش 5 تن از روسای دانشگاههای مطرح افغانستان و 30 تن از روسای دانشگاه ایران که میتوانند با کشور افغانستان ارتباط داشته باشند، نیز حضور دارند.
انجام طرحهای پژوهشی مشترک بینالمللی، مبادله استاد و دانشجو، انتشارات مشترک کتاب، نشریه و مقاله، برگزاری کنفرانسها و نشستهای علمی مشترک، تاسیس رشتههای مشترک، برگزاری دورههای مشترک تحصیلات تکمیلی، انتقال دانش فنی و یافتههای پژوهشی، میزبانی فرصت مطالعاتی استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از جمله محورهای این همایش است
.
دکتر حسین سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل امروز یکشنبه در همایش توسعه روابط آموزش عالی ایران و افغانستان که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر تحصیلات عالیه جمهوری اسلامی افغانستان در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان برگزار شد، بر ضرورت تأسیس اتحادیه رؤسای دانشگاههای ایران و افغانستان تأکید کرد.
دکتر سالارآملی در این همایش با بیان اینکه در مجموع
۲۲
هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاههای ایران مشغول به تحصیل هستند اظهار داشت: از این تعداد
۴۹۰۰
دانشجو در دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم،
۵۹۲
نفر در دانشگاههای علوم پزشکی،
۷۸۳۸
نفر در دانشگاه آزاد اسلامی و
۳۵۰۸
نفر در دانشگاه پیام نور مشغول تحصیل هستند.
وی همچنین درخصوص همکاریهای دانشگاهی بین دو کشور ایران و افغانستان تصریح کرد: دانشگاههای علامه طباطبایی، الزهرا (س)، فردوسی مشهد، علم و صنعت ایران، صنعتی امیرکبیر سبزوار و پیام نور در سال گذشته در زمینههای تربیت دانشجویان، نشست رؤسای دانشگاههای دو کشور، حضور در نمایشگاه کتاب، اعطای بورس به زنان هیئت علمی افغانستان و ارائه فرصتهای مطالعاتی با دانشگاههای افغانستان همکاریهای مطلوبی داشتهاند.
رئیس مرکز همکاری های علمی و بینالمللی وزارت علوم از وجود سه شعبه دانشگاهی ایران در افغانستان خبر داد و بیان کرد: دانشگاه پیام نور در سه شهر افغانستان شعبه دارد، ضمن آنکه دانشگاه آزاد و دانشگاه جامعه المصطفی در کابل شعبه دارند.
قائم مقام وزیر علوم به همکاریهای چندجانبه این وزارتخانه با مؤسسه
GIZ
آلمان در رشته معدن و مذاکره با سازمان یوتاما (با حمایت ایتالیا) اشاره کرد و بر ضرورت داشتن نقشه راه همکاریهای علمی دانشگاهی بین دو کشور، گذار از مرحله آموزش صرف به برنامه های آموزشی و پژوهشی و همچنین گذر از رشتههای علوم انسانی به رشتههای فنی و حرفهای و کاربردی تأکید کرد.
به گفته وی اعطای بورس به مربیان و اعضای هیأت علمی دانشگاههای افغانستان، انتقال تجربیات در پژوهش، برنامهریزی آموزشی، سنجش دانشجو ارتقای اساتید، راهاندازی دانشگاه مشترک فنی و حرفهای و کاربردی، تأسیس اتحادیه رؤسای دانشگاههای دو کشور و همکاریهای علمی دانشگاهی در حوزه سنجش و آموزش، محورهای عملیاتی همکاریهای آینده ایران و افغانستان را تشکیل میدهند.
|