به گزارش پایگاه خبری وبدا، فیض الله برزگر افزود: اگر زنی قصد حاملگی دارد، بهتر است قبل از بارداری، زن و مرد هر دو برای واکسیناسیون کووید ۱۹ اقدام کنند.
وی اضافه کرد: واکسن توصیه شده در کشور برای زنان باردار سینوفارم است و در شرایط خاص در صورت تمایل مادر باردار و تایید کمیته واکسیناسیون مادران باردار امکان استفاده از واکسن آسترازنکا وجود دارد.
وی تصریح کرد: زمان توصیه شده برای واکسن از هفته ۱۲ بارداری به بعد است و از هفته ۳۹ به بالاتر نیز واکسیناسیون زنان باردار توصیه نمی شود.
وی تصریح کرد:تزریق واکسن به همه زنان باردار بالای ۳۵ سال توصیه می شود و زنان باردار ۱۸ تا ۳۵ سال در صورت تمایل و تایید کمیته واکسیناسیون مادران باردار امکان واکسیناسیون دارند.
وی ادامه داد: مادران بارداری که در بخش بهداشت و درمان و یا سایر مشاغلی که طبق دستورالعمل کشور ایمن سازی دارای اولویت هستند، فعالیت می کنند نیز واجد دریافت واکسن هستند.
وی افزود: صرف نظر از گروههای سنی و شغلی، مادران باردار با نمایه توده بدنی ۳۵ و بالاتر، مادران با بارداری های دو قلویی وچندقلویی، مادران باردار شده با IVF ، مادران باردار با بیماری زمینه ای شامل بیماری دیابت، قلبی، فشار خون بالا، مصرف داروهای ایمونوساپرسیو، بیماری مزمن کلیوی، آنمی سیکل سل، پیوند اعضا، سیروز کبدی و آسم باید حتما واکسن را دریافت کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به این که زنان باردار واجد شرایط دریافت واکسن آنفولانزا نیز هستند، باید بین این دو واکسن حداقل ۱۴ روز فاصله باشد.