به گزارش پایگاه خبری وبدا؛ دکتر «فخر زارعی» افزود: مصرف یک گیاه توسط حیوانات اهلی و وحشی، دلیلی بر غیرسمی بودن آن برای انسان نیست.
وی تصریح کرد:برخی از گیاهان تزئینی موجود در آپارتمان ها و باغچهها میتوانند سبب بروز مسمومیت در انسان شوند. وی ادامه داد: در صورت بلعیدن قسمتهای مختلف یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ آن توسط کودکان حتماً با مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم با شماره ۱۹۰ داخلی داخلی۳ -کد۲ تماس بگیرید.
وی خاطر نشان کرد:سعی کنید نام گیاهان موجود در محیط کار وزندگی خود را بدانید تا در موارد بروز مسمومیت به گروه پزشکی اطلاع دهید.
وی گفت: مسمومیت با گیاهانی مانند خرزهره، دیفن باخیا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران و کرچک میتواند کشنده باشد و در صورت وقوع مسمومیت با این گیاهان بیمار را در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کنید.
وی تاکید کرد:در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوهها و ظاهر جذاب برای کودکان است خودداری کنید.
وی تصریح کرد: کنجکاوی ذاتی کودکان زیر ۵ سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخش های مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک میشود.
وی اضافه کرد:شیره سمی برخی از گیاهان سمی آپارتمانی مانند دین باخیا و کالادیوم در صورت خورده شدن میتواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان و خفگی و یا آسیب گوارشی فرد مسموم شود.
وی ادامه داد: بخور اکالیپتوس درصورتیکه به اشتباه خورده شود، حتی در مقادیر کم (یک قاشق) میتواند کشنده باشد .
وی تاکید کرد: از القای استفراغ در مسمومیت با این فرآورده خودداری و مصدوم را سریع به بیمارستان منتقل کنید.