عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

خرید دستگاه های پرتابل اندازه گیری HgA۱C توسط معاونت امور بهداشتی



سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه از خرید ۱۰ دستگاه پرتابل اندازه گیری HgA ۱ C خبر داد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت امور بهداشتی، دکتر شهریار جانبازی ضمن بیان این خبر گفت: ۹۵ درصد مبتلایان به دیابت در جهان مبتلا به دیابت نوع دو هستند که عموماً درنتیجه افزایش وزن بدن وعدم تحرک بدنی رخ می دهد .

سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه با اشاره به این که دیابت موجب افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی وسکته مغزی می شود افزود: براساس نتایج مطالعه صورت گرفته درچند کشور؛ ۵۰ درصد ازافراد مبتلا به دیابت دراثربیماری قلبی عروقی فوت می کنند.

وی خاطرنشان کرد: هدف سازمان جهانی بهداشت این است که ازاقدامات موثر برای مراقبت،پیشگیری و کنترل دیابت وعوارض آن در کشورهای بادرآمد کم و متوسط پشتیبانی کند .

دکتر جانبازی  در ادامه به روند افزایشی شیوع دیابت وپیش بینی افزایش ۶۹ درصدی تعداد افراد بالغ مبتلا به دیابت دربازه زمانی بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ درکشورهای درحال توسعه اشاره کرد و افزایش ۲۰ درصدی دیابت در همان گروه سنی و  بازه زمانی مذکور را درکشورهای توسعه یافته یادآور شد.

به گفته وی  باتوجه به این که درصورت عدم دسترسی به داروهای موردنیاز وکنترل نامناسب، عوارض کشنده یا ناتوان کننده ناشی از دیابت بروز یا شدت می یابد؛ سازمان جهانی بهداشت در دو هدف اصلی در برنامه عملکردی جهانی پیشگیری وکنترل بیماریهای غیرواگیر سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ به این موضوعات پرداخته است.

دکتر شهریار جانبازی، اهداف اصلی برنامه را شامل متوقف ساختن افزایش میزان دیابت وچاقی، دسترسی ۱۰۰ درصدی جمعیت به داروهای مناسب وفناوریهای پایه وضروری برای درمان بیماریهای غیرواگیر عنوان کرد.

به گفته وی معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اقدام به خرید ۱۰ دستگاه پرتابل و تامین ۱۵۰۰۰ کاتریج تعیین HgA ۱ C در سال ۱۴۰۰ کرده است.

سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه یادآور شد: این اقدام در راستای تحقق اهداف سازمان جهانی بهداشت و بهبود کیفیت درمان بیماران دیابتی به نحوی که تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۸۰ درصد بیماران دارای HgA ۱ C کمتر از ۷درصد باشند، صورت گرفته و هدف از خریداری دستگاههای مذکور تکمیل نشانگرهای برنامه عملیاتی یعنی مقایسه سالانه تعداد HgA ۱ C نسبت به سال قبل و مقایسه تعداد بیماران با کنترل مطلوب HgA ۱ C نسبت به سال قبل است.

دکتر شهریار جانبازی خاطرنشان کرد: در این برنامه از بیماران دیابتی تحت پوشش این دانشگاه کهاطلاعات آنهادر سامانه سیب ثبت شده است و دارای پرونده  الکترونیک سلامت هستند، دعوت می شود و ضمن انجام آزمایش HgA۱C توسط پزشک، مراقب سلامت و کارشناس تغذیه ویزیت می شوند.

وی افزود:  از این پس افراد مذکور بر اساس نتایج به دست آمده، تحت مراقبت و پیگیری مستمر ماهانه مراقب سلامت و سه ماهه پزشک قرار می گیرند.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: ۷۷۰۰ س.ع