به گزارش پایگاه خبری وبدا؛ دکتر «علیرضا توانایی یوسفیان» گفت: بیماران قلبی و عروقی نیز همانند دیگر افراد می توانند به بیماری کرونا مبتلا شوند و حتی میزان ابتلای آن ها به دلیل درگیری با این بیماری مزمن ممکن است شدیدتر باشد.
وی با بیان این که اقدامات پیشگیرانه اولیه در این بیماران نسبت به افراد سالم باید بیشتر باشد، بدین معنی که رعایت نکات و دستورالعمل ها باید ویژه تر توسط و برای این بیماران رعایت شود، افزود: عدم حضور در اجتماعات و مهمانی ها، رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسیناسیون سریع و به موقع از اقدامات پیشگیرانه برای این بیماران است.
وی به بیماران قلبی و عروقی توصیه کرد جهت کاهش زمینه ابتلا به این بیماری حتما واکسن کرونا را دریافت کنند.
دکتر «یوسفیان» ادامه داد: اما اگر افرادی با بیماری زمینه ای به بیماری کرونا نیز مبتلا شدند نسبت به افراد دیگر رعایت چند نکته مهم را باید در اولویت قرار دهند.
وی اضافه کرد: این بیماران به دلیل بیماری زمینه ای مجبور هستند، داروهایی را مصرف کنند و ممکن است با داروهایی که برای بیماری کرونا استفاده می شود تداخل داشته باشد، بنابراین در صورت مبتلا شدن به کرونا حتما در خصوص میزان و نحوه مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنند، تا درمان بیماری کرونای آن ها نیز آغاز و انجام شود.
وی با تاکید بر این که گاهی در برخی از بیماران قلبی و عروقی ممکن است علائم مشابهی با بیماری کرونا وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: عمدتا برخی بیماران دارای نارسایی های قلبی ممکن است علائمی مانند تنگی نفس داشته باشند و در صورت مبتلا شدن به کرونا نیز این علائم را به بیماری زمینه ای خود ارتباط دهند، بنابراین این بیماران با مشاهده هر گرونه علائم کرونا باید آن را از علائم این بیماری بدانند آن ها را به بیماری زمینه ای خود ارتباط ندهند.
وی گفت: توصیه می کنم بیماران قلبی و عروقی با مشاهده کمترین علائم با پزشک خود یا یک پزشک عفونی مشورت کنند.
وی در عین حال اعلام کرد که درمان ویژه و خاصی برای درمان کرونای بیماران قلبی و عروقی وجود ندارد و باید آن ها ضمن آغاز درمان های معمول این بیماری رژیم غذایی مناسب را نیز رعایت کنند.
به گفته دکتر «یوسفیان» رژیم کم نمک و کم چرب استفاده کنند همراه با استفاده از لبنیات میوه و سبزیجات و انجام فعالیت های فیزیکی برای سلامت قلب و تقویت سیستم ایمنی این بیماران مفید و مناسب است و زمینه مبتلا شدن به بیماری های التهابی و عفونی را نیز کاهش می دهد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بیماری های قلب و عروقی یکی از بیماری های شایع در جهان است که سالیانه سهم عمده ای از میزان مرگ و میر افراد را به خود اختصاص می دهد.